Homoactivisten opgepakt op verboden Pride

05-08-2018 | Pride Amsterdam verliep afgelopen weekend in alle vrijheid en zonder noemenswaardige incidenten, maar dat kan niet gezegd worden over de Gay Pride in het Russische Sint-Petersburg. De politie daar arresteerde zaterdag 29 homorechtenactivisten omdat ze deelnamen aan een "niet goedgekeurde" Pride. De organisatie van de Pride in Sint-Petersburg had de afgelopen weken meerdere aanvragen bij de gemeente ingediend om een parade te houden, maar telkens werd een vergunning geweigerd. De Pride werd geweigerd omdat het volgens de gemeente 'homo-propaganda' zou betreffen en dat is sinds 2013 verboden in Rusland.

Toch stonden zaterdag enkele tientallen activisten op het Paleizenplein. Ze droegen borden met leuzen en regenboorvlaggen. "Wij willen wetten die onze rechten beschermen. De LHBT-gemeenschap is gelijk aan alle andere Russen, wij zijn geen tweederangs burgers," aldus initiatiefnemer Juri Gawrikow. Hij werd kort nadat de demonstratie was begonnen hardhandig opgepakt en net als alle andere arrestanten in bussen afgevoerd. Naar verluidt is iedereen, met een boete op zak, in de loop van de dag weer vrijgelaten.  

Het is niet voor het eerste dat de politie hard op treed tegen het organiseren van een Gay Pride. De afgelopen jaren werd telkens verboden om een bijeenkomst te houden en als dit wel gebeurde werden alle deelnemers opgepakt. Afgelopen jaar leekt de politie de kleine Pride te gedogen maar toen omstanders de homoactivisten aanvielen werden alsnog enkelen arrestaties verricht.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Sergei | 05-08-2018

Verliep in Amsterdam zonder incidenten? Ha ha ha. Mocros sloegen weer op homo's in. Geen geweld in st petersburg. Blijf lekker net doen of Adam het summum van vrijheid is. Triest.


@Sergei | 05-08-2018

In Sint Petersburg kun je als homo NUL dagen veiliog over straat gaan.
In Amsterdam √Č√ČN. Dat blijft ik toch een wezenlijk verschil vinden.

Groetjes uit Spanje. Hier 365 dagen per jaar veilig over straat. Oneerlijk, joh!


Peter | 05-08-2018

Ook in Spanje heb ik momenten gehad waar ik niet veilig was. Dus overdrijf aub niet.
@Sergei: ik heb er niets over gelezen..... over die mocros.... maar het zou me niets verbazen.


Joop | 05-08-2018

Sergei | 4 uur geleden
Zit je de boel weer op te ruilen met je fucking racistische commentaar? Btw, waar was je held Wilders trouwens en beste vriend van Poetin op de canalpride?
Zeker antihomowetgeving aan het maken, loser.


Marc | 06-08-2018

Terug bij af
De Pride is bedoeld om discriminatie tot nul te maken ook voor de Russen, maar na de GayPride hoor je de Nederlandse nichten niet meer, hun noemen één dag per jaar op de grachten varen emancipatie bevorderend . De oudere generatie heeft alles voor de jonge generatie gedaan, en die dansen nu op de vulkaan van de intolerantie van de nieuwe niet tolerante emigranten die hun homo haat extreem importeren. Dus terug bij af !!


Toen er 50 gays in Orlando waren afgeknald waren de nichten van Nederland nergens te vinden, wij stonden met 217 mannen op de Dam te protesteren, waar tegen die haat/moord aanslag , waar waren die 10.000 anderen gays.????????


Appelmoes | 06-08-2018

Door extravagant openbaar gedrag te tonen kom je (te) weinig overtuigend over, hoe fijn 't ook moge zijn om jezelf te wezen. Mooi dat Dolly Bellefleur daar 'n eind weg staat te bleren, maar draagt 't bij, doet 't goed? Er is meer in 't leven dan "lekker jezelf willen zijn". Eea heeft m.i. 'n hoog narcistisch, hedonistisch en egocentrisch gehalte.


Ruud | 06-08-2018

@Appelmoes, helemaal mee eens. !Eea heeft m.i. 'n hoog narcistisch, hedonistisch en egocentrisch gehalte. klopt ook !!!

zijn allemaal narcistisch ingesteld=geil op zichzelf .


delamordant | 06-08-2018

Wie schrijft die artikels eigenlijk? Zeker geen mensen die onze taal machtig zijn.
Dit staat vol schrijffouten. (net zoals de meeste van jullie reacties trouwens maar goed, jullie worden er niet voor betaald - mag ik veronderstellen).


@delamorant | 06-08-2018

Zolang ik maar begrijp wat er bedoeld wordt maakt een spel- of taalfoutje hier en daar me echt geen ene halve vagina uit.


delamordant | 06-08-2018

Ik hecht er wel belang aan. Enerzijds bemoeilijkt dit het lezen, veroorzaakt het ergernis en veroorzaakt het soms ook twijfel over wat bedoeld wordt. Anderzijds heeft het ook een signaalwaarde. Hoe meer taalfouten, hoe lager ik de betrouwbaarheid van het artikel en het niveau van de schrijver inschat .
Het belang dat mensen hechten aan taalfouten heeft ook zo'n signaalfunctie.


Bijtend | 06-08-2018

Welke signaal functie heeft 'n foto van ontbloot bovenlijf en strak zittend slipje?
delamordant=vandebijtende. Betrouwbaar? Niveau? Voegt niets toe; leidt hoogstens af.


delamordant | 06-08-2018

Persoonsnamen mag je niet altijd associ√ęren met hun etymologische oorsprong. Zo is dat ook hier het geval. Aan deze foto zou je wel degelijk een signaalfunctie (√©√©n woord) kunnen toewijzen maar die is hier niet relevant tenzij dan het gegeven dat dit impliceert dat ik hier een account heb en online was op het ogenblik dat ik deze reactie schreef. Anderzijds voel ik me wel gevleid door jouw "leidt hoogstens af", waarvoor dank.


WieKaatst...... | 06-08-2018

Een afleiding behoeft niet vleiend te zijn, maar over 'n gevoel kun je bezwaarlijk debatteren. Enerzijds lees je reageerders tamelijk pedant de les; anderzijds bagatelliseer je -lichte- kritiek op eigen persoon. Siert je niet. Zie de signaal functie nog steeds niet, maar kan aan mijn niveau liggen. Een taalpurist schrijft : "hoe-des te" en niet "hoe-hoe". Nou jij weer!


delamordant | 07-08-2018

Heb ik iemand de les gelezen? Iemand anders dan de schrijvers van dit, en vele andere artikels, hier? Ook heb ik geen kritiek op mezelf gebagatelliseerd, ik heb ze ontkracht. Verder is het niet erg dat je de signaalfunctie (nog steeds één woord) niet ziet; ze is hier immers nog steeds niet relevant. Maar inderdaad, een afleiding hoeft niet vleiend te zijn, ik ervaar ze hier wel zo en ik ben ervan overtuigd dat dit niet onterecht is.


Geneuzel | 07-08-2018

Je geniet zo van muggenziften, haarkloverijen en muizenissen dat je de pointe v/e artikel of de grote lijnen ervan uit 't oog verliest. Maakt mij niet uit dat signaal functie niet aan elkaar geschreven is. Wat balt 't? Gaat erom dat 't begrepen wordt. Wellicht heb je moeite met de context? Vaker indringend lezen dan!


delamordant | 07-08-2018

Je vertelt precies hetzelfde als @delamorant een aantal reacties hoger. Je kan mijn antwoord op zijn reactie nog eens nalezen.


@delamordant | 07-08-2018

Volgens mij zit er een echte lul in die slip. Niet veel maar tòch een echte.


delamordant | 07-08-2018

Ik weet niet of je het echt hebt over de inhoud van die slip of over de persoon die de slip draagt. Op beide mogelijkheden kan ik evenwel met trots ja antwoorden.


@delamordant | 15-08-2018

Doe er eens wat nuttigs mee dan en laat het zeiken over aan je oudere soortgenoten ;-.)


delamordant | 25-08-2018

Ik weet niet of die 'soortgenoten' allemaal ouder zijn. Ik denk dat deze foto ondertussen een jaar - of twee misschien - oud is wel.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven