Genezingstherapieën nog altijd populair

31-08-2018 | Minimaal 700.000 Amerikaanse mannen en vrouwen hebben deelgenomen aan één of meerdere genezingstherapieën om zo van hun homoseksuele geaardheid af te komen. Dat concludeert onderzoeksinstituut The Williams Institute na uitvoerig onderzoek in de Verenigde Staten. Volgens de onderzoekers volgen op dit moment naar schatting 57.000 minderjarige jongens en meisjes een behandeling om te 'genezen' van hun geaardheid.

The Williams Institute deed onderzoek naar de zogenoemde conversietherapie omdat steeds meer staten een verbod afkondigen of op punt staan dit te doen. Niet alleen in Amerika maar in meer Westerse landen waarschuwen doktoren voor deze omstreden behandeling. "Dit soort claims zijn niet hard te maken en homo's de mogelijkheid aanbieden te 'genezen' kan zeer schadelijk zijn en dient verboden te worden. Het geeft valse hoop en kan zelfs leiden tot persoonlijkheidsstoornissen en homofoob gedrag," aldus een vooraanstaande arts vorig jaar in de Amerikaanse media.  

Toch worden nog zeer veel vormen van genezingstherapieën aangeboden in de VS en maken vele jongeren, vaak onder druk van hun ouders, gebruik van deze omstreden therapieën. Volgens de onderzoekers vormen vooral therapeuten die hun diensten op religieuze gronden aanbieden een probleem. "Behandelingen tegen betaling kunnen makkelijker verboden worden maar behandeling met een religieuze grondslag worden vaak gratis aangeboden en zijn daarom moeilijk aan te pakken," aldus onderzoeker Mathew Shurka. Ook de American Medical Association, de grootste dokters-organisatie in de VS, pleit voor een wettelijk verbod op genezingstherapieën. "Conversietherapieën kunnen zeer schadelijk zijn en zijn bovendien niet effectief," aldus een woordvoerder.

In Nederland is het aanbieden van genezingstherapieën niet wettelijk strafbaar en zijn er voor zover bekend ook geen plannen om het vervolgen van homogenezers en homo-uitdrijvers in te voeren. In België en Groot-Brittannië is wel een dergelijke wet in de maak. In Spanje, Zwitserland en Malta bestaat er sinds enkele jaren wel wetgeving die het verbiedt om therapieën aan te bieden om homoseksualiteit te genezen. Malta was in 2016 het eerste Europese land dat een totaalverbod uitvaardigde.

GaySite.nl berichtte ook:
27-12-2018 | Apple blokkeert 'homogenezings-app'

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 31-08-2018

Weer een teken dat Nederland hard achteruit gaat. Vooral discriminatie van homo's niet aanpakken, maar als een paar anti zwarte pieten gekken uit de randstad bij Dokkum worden tegen gehouden zijn ze in Nederland in uiterste staat van paraatheid.


Tjah | 31-08-2018

Het is gewoon kwakzalverij. Nederland bukt te diep voor religies. Waaruit maar weer blijkt dat de onafhankelijkheid van Nederland niks met vrijheid van geloof had te maken, maar met poen en handel doen. Als het op kloten hebben aankomt, dan varen ze snel door naar de volgende haven.


NoCure | 31-08-2018

De veelgeroemde NL tolerantie is niets anders dan onverschilligheid,geen verdraagzaamheid. Sedert 21ste eeuw staat NL stil (Wet v/d remmende voorsprong),A’dam is de epitome. De grachtengordel zwijmelt in zelfgenoegzaamheid,zoals Berlijn in de jaren ‘20. Het vervolg is bekend.Verbieden die Christelijke genezingskampen. Eigenaard is niet te veranderen.Ligt vast in je DNA.Laten ze de R-K Kerk verbieden.Overal pakt men pedo’s aan doch slaat Rome over.Ra ra!


Emiel | 31-08-2018

het zal in Nederland ook verboden moeten worden. met die onzin van gelovige therapieën om homo`s zogenaamd te genezen. draait alleen maar om geld te verdienen. en mensen gek te maken. er is niks mis mee homo te zijn. die gelovige hetoro`s kunnen beter hun eigen naar laten kijken. bij hun zit een steekje los en niet bij de homo`s


Nellie | 31-08-2018

Ben ook wel heel benieuwd waarom Nederland dit nog niet verboden heeft....


@Nellie | 01-09-2018

Wat dacht je van gebrek aan lef, kloten en chronische schijnheiligheid?


Gay | 01-09-2018

Kans is groot dat veel LGBT mensen zelfmoord gaan plegen na een homo therapie.
Belangrijk is dat mensen accepteren wie je bent. Niemand is perfect.


qw | 01-09-2018

Deze "therapie" is moord met voorbedachte rade en moet als zodanig strafbaar zijn.

Geen enkel protocol heeft deze "therapie" ooit gevalideerd; zij is de ENIGE die volstrekt zonder enige vorm van protocol is toegestaan.

Bestaat deze "therapie" voor heteros?

Niets is mooier dan mannenliefde. Zolang mannenliefde niet wordt gecelebreerd, is al het overige volstrekt overbodig.

Religie daarentegen is volstrekt heelbaar.


Peter | 01-09-2018

Emigreren naar Malta, zou dat wat zijn? Ga ik me toch eens in verdiepen.


HomoWeerBericht | 02-09-2018

De weerman uit het Zonnige Spaanse Zuiden hier. Op de snelweg momenteel veel zwaar beladen auto's uit Noord Afrika (je pikt ze er zo uit). De vakantie zit er weer op, dus allemaal terug naar huis in het Noorden.
De Homo Weersverwachting voor de komende weken: Camouflagepakken aan in bossen en parken, in de Reguliers al om 10 uur naar huis, niet meer door West fietsen, en de make-up doos kan opgeborgen worden tot volgend jaar zomer. Controleer daarnaast je tandartsverzekering.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven