De Roze Polder | Bijvangst

26-08-2018 | - "Zullen we dit jaar lekker lang weggaan in de zomer?," vroeg mijn man ergens in maart van dit jaar. De regen sloeg tegen de ramen en de katten weigerden naar buiten te gaan.
- "Prima", zei ik, "waar denk je aan?"
- "Het lijkt me geweldig een week of vier een huisje te huren in Provincetown."
- "Zo", zei ik, "dat is nogal wat."
- "Of Sydney. We zijn al schandalig lang niet in Australië geweest."
- "Ook geweldig," zei ik, "maar heb je wel zoveel tijd? Je hebt allemaal lopende projecten tegen die tijd."
- "Ah joh," zei hij, "dat organiseer ik wel. En ik neem gewoon mijn laptop mee voor het geval dat."
- "Okay," zei ik.

Het werden dus elf dagen. Binnen Europa. Acht dagen op een gay cruise over de Middellandse Zee en nog drie dagen uitpuffen in Barcelona. Lekker makkelijk, lekker luxe en vooral lekker kort.

Dit jaar cruiseden we weer met Atlantis Events. En mensen wat was het heerlijk. Vorig jaar waren we per ongeluk meegegaan met de cruise van La Demance en dat was een pijnlijke vergissing van onze kant gebleken. Wij stapten toen, na drie uur in de rij te hebben gestaan, met totaal verkeerde verwachtingen aan boord.

We dachten, bij wijze van spreken, te hebben gereserveerd bij een goed en gezellig restaurant, bleek het een ordinaire gooi-en-smijt-tent te zijn. Ik heb niks tegen drugs en seks. Integendeel. Ik ga graag naar Rapido, Funhouse en Club Church. Maar ik hoef er niet een week te logeren.

Deze zomer gingen we dus met gierende banden terug naar Atlantis. Het voelde als thuiskomen. De boot (Celebrity Constellation) was prachtig, het eten was top, de entertainers van wereldniveau, de feesten hilarisch en de medepassagiers extreem sociaal en heerlijk Amerikaans ("How are you? How was your day? What’s your name?").

En wat doe je als je zo'n leuke vakantie hebt? Dan maak je overal foto's van en die zet je begeleid door enthousiaste verhalen op Facebook en Instagram. Wij dus ook.

Bij thuiskomst bleek, toch wel een beetje tot onze schrik, dat de halve stad met ons had meegereisd. Al onze hetero vrienden waren virtueel op gay cruise geweest. De ontmoetingen, de themafeesten, de uitjes, alles hadden ze gevolgd. En niet zomaar gevolgd, ze waren stik jaloers. "Ik wil zooo graag ook homo zijn," riep een vriendin. "Moet je echt homo zijn of zou ik ook mee mogen," vroeg een vriend. "Met hetero's zou het nooit zo leuk worden," stelde een andere vriendin, "dan krijg je altijd gezeik onderling." "Tjesus, wat ziet dat er cool uit. Daar kunnen wij nog wat van leren," zei weer iemand anders. We hoorden het met stijgende verbazing aan.

Homoacceptatie via Facebook en Instagram, wie had dat gedacht. Vaak moeten we aan licht bezorgde vrienden uitleggen dat we een prima leven leiden ondanks de maatschappij waarin we dat gedwongen zijn te doen. Soms moeten we onze manier van leven zelfs nog verdedigen. Maar nu zagen mensen ineens een manier van leven waar ze jaloers op waren. Jaloers op een stelletje nichten op een boot, dat is toch weer eens wat anders. In plaats vanuit achterstand, spraken we nu vanuit voorsprong.

En misschien is dat een mooie bijvangst van onze heerlijke vakantie. Naast de prides en de protestmarsen hebben we een, simpele, manier ontdekt om een bijdrage te leveren aan homoacceptatie. Leef een onbeschaamd en trots leven en post dat op sociale media. Met elke foto van ons fab gay life, zetten we een stap in de goede richting. Dus niet meer zeiken, maar shinen.

Moet je wel je best doen een beetje fab gay life te hebben, natuurlijk. En dat is iets waar veel reageerders op deze site nog aan kunnen werken.

De Roze Polder is een periodieke column op GaySite.nl door Jos en gaat over alles wat hem bezig houdt.

 

Deel dit artikel:  

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Gordon in Wonderland

20:30 | House Rules

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven