Veel lhbt's in vluchtelingenkaravaan

17-11-2018 | Volgens Zuid-Amerikaanse media zijn inmiddels ruim 6500 vluchtelingen onderweg naar de Verenigde Staten. De groep kwam begin oktober in Honduras, El Salvador en Guatemala tot ontwikkeling en trekt nu door Mexico. De mensen die meelopen zijn op zoek naar asiel en bescherming in de VS. Inmiddels is een deel van de karavaan aangekomen Tijuana, vlakbij San Diego in Californië. Amerikaanse media melden dat onder deze groep opvallend veel lhbt's zitten. Er zouden al bijna honderd lhbt-vluchtelingen in een opvangtehuis zitten en asiel willen aanvragen in de VS. Amerikaanse homo-organisaties vrezen dan ook dat onder de duizenden Latijns-Amerikaanse migranten die nog onderweg zijn veel behoren tot de groep lhbt's die hun land ontvluchten omdat ze zich niet veilig voelen.

De meeste vluchtelingen uit de zogenoemde karavaan zijn migranten die de armoede in eigen land willen ontvluchten. Maar Amerikaanse media berichten dat er ook een grote groep op de vlucht is voor geweld en discriminatie. Zelfs tijdens hun vluchtroute de afgelopen weken werden veel lhbt's geconfronteerd met geweld. The Washington Post meldt dat homo's zijn uitgescholden en beroofd door mede-migranten. Ook werd hen de toegang tot het openbaar vervoer ontzegd. In Tijuana wacht hen nieuwe ontberingen. Ook daar worden geweldadigheden tegen lhbt's gemeld. Er lopen op dit moment zo'n 750.000  asielprocedures en slechts een klein percentage mag uiteindelijk in de VS blijven om daar een nieuw en veilig leven op te bouwen.

In de landen waar de lhbt-vluchtelingen vandaan komen is het vaak niet goed gesteld met de rechten van lhbt's. In Honduras en El Salvador is homoseksualiteit legaal maar er is nog geen wettelijke erkenning van homostellen. Ook rust er nog altijd een groot taboe op homoseksualiteit en in grote delen van deze landen en is de acceptatie nog ver te zoeken. Guatemala kent zelfs geen beschermende wetgeving waardoor lhbt-discriminatie vaak onbestraft blijft.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Gelul weer | 17-11-2018

Duidelijk bericht zonder kennis van de vele culturen daar. Elke tweede hetero is daar bottom. Al is dat net zo ongenuanceerd als dit nieuwsbericht. Maar in elk geval op een beetje voorkennis.


@redactie Gaysit | 17-11-2018

Gaysite: voortaan de exacte bron erbij vermelden, a.u.b. Zuid-Amerikaanse media! Genoemde landen liggen toch echt in Midden-Amerika...


Ben | 17-11-2018

@Gelul weer : zo`n ongenuanceerde naam heb ik nog nooit gehoord...…...


Joop | 17-11-2018

Wazig verhaal, met vast een kern van waarheid. Zo verging het toch ook menig homo asielzoeker in de vlucht uit het midden oosten? Temidden van anderen die vluchten voor de oorlog en gewelddadigheden maar dan wel weer gewelddadig zijn tegen homo's. Zulke mensen heb ik hier liever niet.


JAN2 | 17-11-2018

"Veel lhbt's in vluchtelingenkaravaan". Ze zeggen dat ze LHBT zijn maar feitelijk, ook in Nederland, wordt die kenmerk op grote schaal misbruikt om maar binnen te komen.


Gelul weer | 17-11-2018

Hier worden homo's die over een bruggetje lopen ook geslagen. Met bakstenen en ijzeren staven. En maar hardnekkig volhouden dat het geen anti homogeweld is.

Kijk maar lekker TV. Bakje nootjes erbij?


Cees | 20-11-2018

Volgend jaar weer lekker dollen met z'n allen in de amsterdamse grachten. 't Is toch fantastisch hier in dit land.


NietWesters | 20-11-2018

Menige vent in andere culturen is getrouwd (gearrangeerd huwelijk) doch draait er z'n hand niet voor om om met kerels naar bed te gaan en de circuits gescheiden te houden. Soort "Don't ask, don't tell". Uit de kast komen bestaat niet. Men mengt de eigen behoefte met de sociale (non)-acceptatie. Etiquettes opplakken ("je bent of dit of dat") is dat soort mannen vreemd. Seksualiteit is 'n fluĂŻdum.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven