Tanzania opent jacht op homo's

01-11-2018 | Een gouverneur in Tanzania heeft woensdag laten weten dat vanaf volgende week een speciaal team homoseksuelen zal opsporen en arresteren. Paul Makonda, gouverneur van miljoenenstad Dar es Salaam, zei tegen journalisten dat het team uit zeventien personen, vooral politieagenten, bestaat. Hij riep tevens de bevolking op om de namen van homo's door te geven. Naar verluidt zijn inmiddels de namen van 19.000 mannen gemeld. Volgens de gouverneur blijkt na onderzoek minstens 200 van hen daadwerkelijk homoseksueel en zij kunnen dus de komende weken een bezoekje verwachten. Homoseksualiteit is verboden in Tanzania en mannen lopen het risico op een celstraf van 30 jaar. Opvallend genoeg zijn seksuele handelingen tussen twee vrouwen niet verboden.

De Tanzaniaanse president Magufuli heeft er de afgelopen jaren geen geheim van gemaakt dat hij het Afrikaanse land vrij wil maken van homoseksuelen. De jacht op homo's werd vorig jaar al geïntensiveerd en homoactivisten werd geadviseerd het land te verlaten. Sindsdien worden in Tanzania regelmatig mannen opgepakt op beschuldiging van homoseksualiteit. Enige tijd geleden werd de voorlichting over hiv en aids aan homomannen in Tanzania eveneens verboden. Een kwart van alle mensen met hiv in Tanzania is homoseksueel. Alle preventieprogramma's gericht op mannen die seks hebben met mannen werden onmiddellijk stopgezet omdat deze homoseksualiteit zouden goedkeuren. Magufuli liet onlangs in een toespraak weten dat homoseksualiteit niet thuis hoort in de cultuur van het land. "Zelfs onze koeien wijzen homoseksuele praktijken af," aldus de president. Naar verluidt kent het land ook nog altijd de zogenoemde 'anaal-test'. Verdachten krijgen een metalen voorwerp in de vorm van een ei anaal ingebracht om zo te kunnen beoordelen of de man recent anaalverkeer heeft gehad. Westerse artsen hebben de test als nutteloos bestempeld.

GaySite.nl berichtte ook:
15-11-2018 | "Geen ontwikkelingsgeld naar homofoob Tanzania"
07-11-2018 | Tanzania pakt tien 'homo's' op

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 01-11-2018

Geloof is liefde mensen. Echt hoor !


Tjah | 01-11-2018

Blijf vooral Max Havelaar koffie kopen.
Geef ze geen vis, maar leer ze vissen.
Het werkt.
Ze zitten nu qua cultuur ergens tussen de eerste en de tweede wereldoorlog.
En ze zijn inmiddels dol op vissen. Vooral de homos zijn gemakkelijk te vangen.


harrie | 01-11-2018

Maar alsmaar kinderen maken die ze niet verzorgen kunnen en hongersnood hebben, waar wij weer voor moeten betalen.


@harrie | 01-11-2018

Ik zou er graag een uur eerder voor opstaan om dat te voorkomen. Maar zoals de kinderen daar opgevoed worden? Die palken later de boot, wonen naast je, met hulp van het maatschappelijk werk, zeggen ook nog netjes goeiendag maar van binnen vinden ze nog steeds dat je beter dood was. Want zo zijn ze opgevoed en beloond ook nog met dat huis naast je in het paradijs.
Dan maar honger gaat ook tegen mijn geweten in. Teveel geven blijft echter niet echt handig.

Er komen er teveel die echt denken, alle homos slachten is ook vrijheid van meningsuiting. En sinds ik hier woon heb ik grondwettelijk recht op zo een mening. Het is een mensenrecht. Want al die homos vreten mijn kip op terwijl ik wel een gezin heb.


vrije volk | 01-11-2018

weer zo een zwaar gestoord land. met een zwaar gestoorde gouverneur. die vent moeten ze eeuwig opsluiten in een gesloten inrichting. veel sterkte gewenst voor de onschuldige homo`s.


Kees | 01-11-2018

Hier ter illustratie nog wat prettige citaten uit dat liefdevolle sprookjesboek de bijbel:
Bijbel:
Leviticus 18:22: "Met een man mag u geen omgang hebben zoals met een vrouw; dat is een gruwel."
Leviticus 20:13: "Als een man met een andere man omgang heeft zoals met een vrouw, begaan beiden een afschuwelijke daad. Zij moeten ter dood worden gebracht."


Baliekluiver | 01-11-2018

"Zelfs de koeien zijn hier hetero"...
Maar de stieren lusten er wel pap van!


@Baliekluiver | 01-11-2018

Volgens onze rechters bestaat geweld tegen homo's hier in Nederland helemaal niet. Kluif daar maar eens aan. Of moet je dan eerst een voorschot hebben?


Joop | 01-11-2018

Zolang hetero's aller landen dit soort landen nog steeds zien en bezoeken als een leuk en vriendelijk vakantieland boeit het die bewoners echt niet. Helaas, ik probeer zo vaak aan hetero's uit te leggen wat er in dit soort landen speelt. Maar ze vinden het geweldige landen en vriendelijke mensen. Het boeit ze blijkbaar niet dat er homo's vermoord worden. Op vakantie zien ze alleen de leuke dingen. En ja, ik ken zelfs homo's die vrolijk naar Oman en andere Arabische landen gaan. Waar shariawetten gelden en homoseksualiteit verboden is. Zolang westerse mensen dit allemaal maar goed keuren en hun ogen er voor sluiten, zal er nooit wat veranderen in de landen waar geestelijk gestoorden vreemde uitspraken doen en gedachten hebben.


NoColour | 02-11-2018

Wat discrimineren ze daar toch graag in Afrika. Schreeuwen moord en brand wanneer hun zwarte broeders in de VS 'n zelfde lot beschoren is op basis van huidkleur en apartheid moest in Z-Afrika de wereld uit. Nu, 20 jaar later, voeren ze diezelfde apartheid weer in op basis van seksuele geaardheid. Ooit zo zout gegeten?


Ruud | 02-11-2018

Ja@NoColour,

helemaal mee eens, dan rennen ze gelijk naar de anti discriminatie bureau's of worden nog agressiever en gaan zwarte piet aanvallen en willen Sinterklaas zelf afschieten.
Nog erger dan ze hier allemaal naar toe willen komen en Klaver van Groen links ze welkom heet.


Youp | 02-11-2018

Het lijkt Rotterdam-Zuid wel.

Daar jagen ze ook op homo's. Via Grindr. Rechter heeft bepaald: is geen homofobie


GekkeWerk | 03-11-2018

Waar moeten we met deze gekken heen op de wereld? Belachelijk voor woorden. Het lijkt wel de 2de wereld oorlog. Waar de Duitsers ook alles aan deden om homo's joden en iedereen willen vermoorden. Wat ook jammer genoeg nog veele slachtoffers heeft opgeleverd. Te veel eigenlijk. Ik zou zeggen! Mensen kom hier naar toe. Al ben ik geen voorstander om hun probleem ons probleem te maken. We zitten immers toch al super vol met andere mensen die hier ons het leven al zuur maken? Maar goed. Je kan de medemens niet laten stikken als ze hulp verwachten. Dat zouden wij ook willen toch? Dan zijn we ook blij dat er mensen opstaan voor ons.


Frans | 03-11-2018

Allemaal erg....Nee hoor. Onze "koningin" bezoekt gewoon dat land terwijl er razzia's naar/onder homo's plaatsvinden. ( Nu gaat het toevallig niet door, door haar ziekte. Maar toch. ) Nu ben ik al wat ouder, zou er een heleboel over kunnen schrijven, maar dan doe ik misschien aan majesteit schennis. Maar ik....vind het een schande.


Kees@Frans | 04-11-2018

Ze is dit soort gruweldaden wel gewend met haar vader de oorlogsmisdader


Tim | 05-11-2018

Laatste nieuws update: toch geen homovervolging in Tanzania.
Of is dit alleen om de (buitenlandse) aandacht af te leiden?


Zum kotzen | 06-11-2018

Onze koningin bezoekt vele landen (haast ontelbaar) waar homo's worden gemarteld of opgehangen, maar zij en haar schoonmoeder prinses Beatrix worden stilgehouden met dozen met prachtige juwelen welke ze steeds als geschenk mee krijgen. Vele juwelen hebben ze reeds gekregen van de sultan van Brunei en Dubai
en Oman., allemaal landen vooral de sultan van Brunei jaagt op gays.
Juwelen en geld stinken niet !
Trouwens neem Maxima niet te serieus, ze heeft nooit één traan gelaten voor die 30.000 mensen welke levend in zee geworpen zijn, en waar haar vader z.g.n niets van af wist.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

23:35 | The Graham Norton Show

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven