Politie vreest toename antihomogeweld

03-11-2018 | De politie van Berlijn heeft afgelopen week de lhbt-gemeenschap in de Duitse hoofdstad opgeroepen altijd aangifte te doen van antihomogeweld. Volgens de laatste cijfers werd in de eerste helft van dit jaar 105 maal aangifte gedaan van verbaal- of lichamelijk geweld tegen lhbt's in Berlijn. Volgens een politiewoordvoerder zijn nog niet alle incidenten in kaart gebracht zodat hij verwacht dat aan het eind van dit jaar, als alle onderzoeken zijn afgerond, misschien wel de 200 incidenten wordt gehaald. "Een triest dieptepunt en dan is dit nog maar het topje van de ijsberg," aldus de woordvoerder in de Duitse media. De meeste incidenten vinden plaats in de wijken Mitte, Tempelhof-Schöneberg en Neukölln, plekken waar een concentratie aan homohoreca zit en waar lhbt's dus het meest zichtbaar zijn.

Van alle nu bekende aangiften valt ongeveer één derde onder ernstige geweldsdelicten. Volgens de politie doet minimaal tachtig procent van de slachtoffers van antihomogeweld geen aangifte waardoor de daadwerkelijke aanvallen op de lhbt-gemeenschap in Berlijn vele malen hoger liggen. "Wij roepen slachtoffers op altijd aangifte te doen. Dit kan bij gespecialiseerde agenten die zelf tot de lhbt-gemeenschap behoren," aldus de woordvoerder. Hij wil de aangiftebereidheid verhogen om zo een beter beeld te krijgen wat er precies speelt en hoe vervolgens het beleid om dit antihomogeweld te stoppen vorm te geven.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Klil | 04-11-2018

Ze zullen wel neo nazi's als oorzaak verklaren, terwijl het de gebruikelijke groepen allochtonen zijn die geweld plegen jegens homo's. Mensen op de Pride die ongediscrimineerde. "diversiteit" preken, mogen wel een koekje van eigen deeg eten.


Joop | 04-11-2018

Als Berlijnganger kan ik heel goed vertellen waar de wijk Neukƶln uit bestaat. Ik ben er een paar keer geweest, en je ziet meteen drugsgebruikers af en aan lopen, en er wonen zeer veel immigranten die zich nauwelijks aangepast hebben aan de duitse samenleving. Tel daar nog eens de lagere huren bij op en je weet wat voor volk het aantrekt. Overigens niet alleen hier, Alexanderplatz is tegenwoordig in de avond en nacht een no go area geworden, waar honderden asielzoekers rondhangen, mensen intimideren, en elkaar ook onderling bevechten. Kotbusser Tor, allemaal afrikanen, als je beroofd wilt worden in de avond moet je hier heen gaan, een zeer agressieve sfeer.Tiergarten huizen honderden illegalen die hier in tenten verblijven, waar regelmatig mensen in elkaar geslagen worden (ook homo's).
De oorzaak is wel duidelijk, Merkel heeft de deuren open gezet voor een intolerante en ondankbare stroom vluchtelingen. En als hardwerkende Europeaan zit je mooi met de gebakken peren die je is opgedrongen door dit soort falende leiders. Overigens, vlak de neo nazi's ook niet uit, ook die schromen niet om homo's in elkaar te slaan. Zelfs in het liberale Noorwegen heb je ieder jaar weer een groep neonazi's die de pride komt verstoren.


Nico | 04-11-2018

Haal maar binnen dat moslim gespuis.


Kees@Joop | 04-11-2018

Klopt inderdaad Joop. Gelovigen en naziā€™s weten elkaar regelmatig prima te vinden !


louis76 | 04-11-2018

Hier moeten we ook meer aangiften doen! Al loont het nooit? Maar toch doen. Want dit moet eens stoppen. Stop al die mensen die niet in NL wonen gewoon de deur uit. Of het land wel of niet veilig is. Geen pardon voor wie dan ook. We moeten met zijn allen opstaan voor dit soort problemen. En niet maar afwachten wat een ander doet!


Lesbiejeanne | 05-11-2018

Joop, je hebt helemaal gelijk. Hoe moet het verder. Merkel gaat straks lekker achterover leunen. .Het duitse volk moet eisen dat ze tot op hoge leeftijd 20 uur per dag 7 dagen per week sociaal werk gaat verrichten. Bejaarden wassen en kleden.
Onze belastingcenten moeten daar naar toe en niet naar economische laagopgeleide migranten. Vluchtelingen moet geholpen blijven worden.
Economisch lijkt het goed te gaan, ik zeg lijkt. Maar de volgende crisis zit er alweer aan te komen.


Lalalalepen. | 05-11-2018

Noco, Joop en Kees moeten in een driehoeksverhouding samen op een onbewoond eilandje gaan wonen. Enge typjes. De ene is Neo Nazi, de andere Leefbaar Nederland en de andere AFD. Nu nog een Front National trutje erbij, en hun fascistische droom is kompleet.


WillemJ | 05-11-2018

Journaal 5-11-1918 er zijn inmiddels 500 IS aanhangers in Nederland, en die idioot van een Groen Links Klaver maar zeggen dat er geen terroristen binnen kwamen.
Hij moet een verwijsbrief bij zijn huisarts halen voor A=oogspecialist B=Psychiater want hij spoort van geen kant, geen terroristen komen Nederland binnen . .


WJ | 05-11-2018

Homohaters zijn het van de bovenste plank, en inmiddels 144 moskeeƫn in Nederland waar die homo haters en Joden haters naar Allah bidden, en in hun achterhoofd plannen maken om die twee vijanden van hun uit de weg te ruimen.

Met dank aan onze mede gays welke zo nodig vonden dat dit soort ons land binnen kwam, gelukkig slapen ze in Oostenrijk en Hongarije gelukkig niet, hier wel


Cees | 06-11-2018

Homo's zijn er altijd al geweest. Hou toch op man...


vraag | 06-11-2018

ik heb de gayarea van berlijn nog niet bezocht. heb ik iets gemist in mijn leven?

ben 40


Joop | 06-11-2018

Lalalalepen. | gisteren | 21:25
Bijzonder dat je commentaar hebt en erg in hokjes denkt. Niet al te veel levenservaring denk ik dan maar, of nog erg piepjong en wereldvreemd.
Wat ik schets zijn feiten, niet meer en niet minder. Helaas voor jou, ik ben niet extreem rechts, en niet extreem links. Dat jij wel zo denkt zegt een hoop over jou. Ik heb niks tegen mensen die daadwerkelijk hulp nodig hebben en asiel aanvragen, mits ze de normen en wetten respecteren in het opvangland. Andersom zou ik dat namelijk wel doen. Niet meer dan normaal en beleefd. Het overgrote deel van vluchtelingen komt echter uit veilige landen, hebben niks in Europa te zoeken en bewandelen voornamelijk het criminele pad. Maar zodra je hier maar iets over zegt, ben je een racist en extreem rechtse in de ogen van types zoals jou. Over polariseren gesproken. Ik zou zeggen, doe eens wat levenservaring op, bezoek eens iets buiten je eigen dorp, en je zal zien de wereld niet altijd zo fris is als jij wellicht nu denkt.


Nah | 06-11-2018

Nou worden er ook al alle reacties verwijderd van mensen die iets leuk vinden. En de inhoud was toch al zo lekker origineel.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Wat is dat?

Ja

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven