Poolse president wil ook antihomowet

12-11-2018 | De Poolse president Andrzej Duda heeft afgelopen weekend in een kranteninterview gezegd dat hij een wet die 'homopropagenda' onder jongeren verbiedt zal ondertekenen, mits deze wet de meerderheid van het parlement achter zich heeft. De 46-jarige politiek leider van de extreem conservatieve PiS-partij heeft zich al meerdere keren negatief uitgelaten over homorechten maar na zijn uitspraken afgelopen weekend in de katholieke krant Nasz Dziennik is hij zelfs in eigen land in opspraak geraakt.

Sinds 2013 is in Rusland een wet van kracht die het verbiedt homoseksualiteit zichtbaar te maken voor minderjarigen. Hierdoor zijn het houden van Gay Prides niet meer toegestaan, maar ook voorlichting over homoseksualiteit op het internet, dat toegankelijk is voor minderjarigen, is verboden. De Poolse president laat weten dat hij niet afwijzend staat tegen een dergelijke wet. "Jongeren moeten worden beschermd tegen dit soort invloeden. Een wet naar Russisch model kan onze jeugd vrijwaren van homopropaganda en dit soort extreme ideologieën buiten de klaslokalen houden," aldus de president die sinds 2015 aan de macht is.  

Homoseksualiteit ligt nog altijd zeer gevoelig in het katholieke Polen. Regeringspartij PiS voert weliswaar niet openlijk campagne tegen LHBT's, maar de acceptatie van homoseksuelen lijkt wel te verminderen sinds president Andrzej Duda aan de macht is. Homo-organisaties klagen over een toenemend vijandig klimaat, ondanks dat er deze zomer een groot aantal vergunningen zijn afgegeven voor Gay Prides in twaalf steden, waaronder Warschau. Het Poolse parlement stemde vorig jaar tegen de invoering van het geregistreerde partnerschap voor homostellen waardoor het land als één van de weinige Europese landen geen enkele wettelijke erkenning van homostellen kent.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 12-11-2018

Weet je wat ze met dat land moeten doen? Uit de EU flikkeren en lekker bij Rusland inlijven. Helemaal niks geleerd van de 2e WO. Waar Polen zo hard is geraakt. Onlangs liepen 200.000 idioten mee in een rechts extremistische mars. Dat is Polen anno 2018. Dus Brussel? Optreden nu!


Nico | 12-11-2018

Wederom het bewijs dat gelovigen en Nazi’s elkaar altijd weer prima weten te vinden.


Zum Kotzen | 12-11-2018

Wat heb ik gezegd, vooral die kakkerlakken van een katholieken die tienduizend kinderen verkracht hebben kruipen weer langzaam uit hun holen om de gays door de stront te trekken en hun kinderen /verkrachters praktijken de verdoezelen.
Allemaal opgehitst door het zalig makende Vaticaan waar dat tuig woont, en waar die smeerlappen zich verstoppen.
Mijn ouders hebben mij altijd gewaarschuwd voor dit soort terug kerende haat ten opzichte van ons gays, maar ja de jonge generatie heeft zitten slapen en slaapt nog steeds.


Nah | 12-11-2018

Dat die Polen niet gelijk helemaal de oertijd terug willen invoeren. Dan kunnen ze daar allemaal gewoon rustig in hun nakie in de bosjes staan en het hele drop denkt dat ze konijnen aan het vangen zijn.


Patrick | 12-11-2018

Zou dat ook niet gewoon één van de eisen moeten zijn als je toe wilt treden tot de EU? Dat je als land alle rechten van de LHBT-ers accepteert? Dan hebben we misschien wel ineens een stuk minder lidstaten. Kunnen ze zich allemaal weer aansluiten bij Rusland. En een hoop mensen denken: 'Ach, dat is toch ver van mijn bed', maar met alle immigrerende Polen immigreert die haat straks mee. Niks is meer ondenkbaar tegenwoordig. Ik word er vooral moe van. Waarom kunnen mensen elkaar nu niet gewoon in de waarde laten?


J.D. | 13-11-2018

En laat dat land dan ook oppleuren uit de EU en al het ontvangen geld terugbetalen. Stelletje hufters!


Ruud@Patrick | 13-11-2018

Maar met alle immigrerende Polen, Turken, Marokkanen, Irakezen Syrisch volk immigreert die haat straks mee, zo had jouw zin eruit moeten zien, niet alleen de Polen van hun conservatieve uitingen beschuldigen.

Wij hebben binnen onze grenzen veel gevaarlijke soort binnen gehaald. En je andere zin van Ach, dat is toch ver van mijn bed, klopt niet meest Polen en ander soort zoals ik hierboven vermeld heb wonen hier al.

Dus te laat, de jonge generatie gaat er op achteruit, zeer ver op achteruit.


Het zijn Pazie,s | 13-11-2018

Nederland moet Polenvrij worden,zij horen hier niet en wij moeten uit de EU,en weer een eigen grens.


Piss Party | 13-11-2018

Tja, wat kun je ook verwachten van de PiS-Partij?


eveneenopmerking | 13-11-2018

wat een negatieve reacties.
Ik vind een Polen een leuk land. En je moet de negatieve houding niet de katholieken aanrekenen.
Het is niet zo zwart wit.
En nationalisme heeft niets met geloof te maken en daar zitten ook veelal anti ltbg kenmerken. Het anti homosentiment heeft weinig tot niets met kerkgang te maken is mijn overtuiging.
Ik zelf ben katholiek.
Veel katholieken zijn net zo goed homo lesbisch of transgender. En gelovig.
En de kathechismus is tegen geweld en tegen discriminatie. Maar een homohuwelijk zit er niet in.
Het is moeilijke materie die genuanceerd besproken dient te worden. Dat komt door oude dogma's over de sexuele moraal. Welke sommige niet naleven.
Veel priesters hebben net zo goed een homo leven....net zoals veel kerkgangers.
Er zijn heel veel katholieken die respectvol zijn voor een homoleefwijze.
Ik denk de meerderheid.
Maar deze twitter generatie kan nuance en grijstinten blijkbaar niet meer aan.
Blijf maar zwart wit denken. Kom je niet verder mee.
En die nationalistich mars heeft niets met katholiek te maken. Is mijn overtuiging.

Veel Polen zijn trouwens niet eens meer katholiek of kerks. Of denk jij van wel?


eveneenopmerking | 13-11-2018

wat simplistisch denken sommige.......omdat een poolse partij PIS iets wil denken sommige dat alle polen zo denken.......

of als Poetin iets zegt dat alle russen zo denken.
zelfde redenering als VVD miniser Rutte iets zegt dat alle nederlanders dat zo willen..
Wat een simplistisch denkwijze.....?


eveneenopmerking | 13-11-2018

je hebt de leer van de ROOMS KATHOLIEKEN

maar ook oud katholieken heb je deze hebben homohuwelijk.
En wat de "leer" "zedenleer" van r k kerk betreft is niet altijd praktijk bij mensen.
Maar inderdaad het ligt in veel kingen moeilijk zeker in oost europa.
maar discriminatie en geweld is verboden. Maar of ze het naleven...het is natuurlijk wel een in veel kringen een taboe. zeker in oost europa.


eveneenopmerking | 13-11-2018

in oostenrijk in een r k kerk met een homo thema een kerkviering met kardinal Schonborn een r k kardinaal die voor homorechten is.


Weg ermee ! | 13-11-2018

@Even een opmerking, het blijft een smerige kinder verkrachters vereniging die zich zelf boven de wet verheffen, ander pedo's worden in het gevang gegooid en priesters die 10.000 kinderen verkrachten worden door deze kerk beschermd.

Weg ermee, ze hebben in 1945 ook nog een nazi misdadiger helpen ontsnappen naar Zuid Amerika.


WE ermee !! | 13-11-2018

@Even een opmerking, het Roomse geloof is wel in Polen schuldig ) aan het ophitsen van de Poolse bevolking en zeer Rooms katholieke achterban.
dit doen de priesters met jonge kinderen, anaal verkrachten zodat ze voor de rest van hun leven geestelijk kapot zijn.


eveneenopmerking | 13-11-2018

jij bent echt fout bezig met je generalisaties......


Weg ermee.! | 13-11-2018

Correctie=Vele nazi misdadigers helpen ontsnappen, dus niet één maar vele met vrachtschepen vanuit Italie-Genua, betaling geschiede met dure juwelen welke van vergast Joden waren afgepikt. Daar werkte de Roomse kerk dus mooi mee samen.


eveneenopmerking | 13-11-2018

voor de mensen die de grenzen dicht willen hebben......
als de grenzen dicht waren.......dan was Amsterdamse gayscene een totale bejaardenclub geworden......nu iets minder.

dus graag MEER MEER IMMIGRANTEN!!!


eveneenopmerking | 13-11-2018

ik ga helemaal niet meer in op jouw beschuldigingen.......met je nazi vluchtelingen.....

ik heb ook andere verhalen.......maar ik heb geen zin om die te plaatsen..
Dat JODEN gered zijn door de kerk in het Vaticaan.

En wat het misbruik betreft denk maar niet dat het buiten de kerk niet voorkomt of dat daar niet de handen boven het hoofd worden gehouden........alleen zijn daar waarschinlijk geen dossiers van......
commissie samson bijvoorbeeld.......


Willem | 13-11-2018

Generaliseren = het grote gevaar !!


Get a life | 14-11-2018

Het blijft smeerlapperij, en bovenstaande reacties ook!!!


Rotzooi | 14-11-2018

@eveneenopmerking: niemand heeft beweerd dat nationalisme en geloof hetzelfde zijn. Maar, beiden zijn w√©l tuig. En beiden moeten uitgerot worden. Maar gay en katholiek, of gelovig √ľbrehaupt? Kan er met mijn gezondemensenverstand niet bij. Het schijnt blijkbaar nog niet tot je doorgedrongen wat voor smerige onzin er in die sprookjesboeken staat. Nationalisme, rassisme, jalouzie, afgunst, geweld, slaverij, incest, kinderhuwelijk, moord, doodslag, etc. loopt als een rode draag door dat stuk gebonden toiletpapier.


No Religie | 14-11-2018

De Polen hebben toch voor deze president gekozen?Helaas kan je niet voor of anti religie kiezen dat wordt opgedrongen van kinds af aan.


Joep | 14-11-2018

Ach de moslims gaan binnenkort een grote heilig oorlog tegen Europa beginnen zoals ze al eerder hebben gedaan, echter dit keer met machine geweren en bomaanslagen tegen kerken en dus christenen.
Dan weten die gelijk hoe het is onderdrukt te worden, wat een troep alleen maar haat en nijd omdat de één een ander geloof heeft dan de andere.
Dan denken ze ook nog naar het paradijs te gaan, de hel zul je bedoelen. Op naar de beeldenstorm nummer twee, Vaticaan staat bovenaan de lijst van de IS.


Tja | 16-11-2018

Als iets bestaat vam veel gepikt geld dan is het het Vaticaan wel. Van de stoel, tot de pilaren tot de gordijnen


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven