De wereld en zo | Met z’n allen alleen

09-11-2018 | Ik zag onlangs een artikel met bovenstaande kop in De Telegraaf, waarin de niet te stuiten opmars van de alleenstaande nog eens uitgebreid werd besproken. Zowel binnen de hetero- als de homowereld is er nog altijd een toename van het aantal singles. Hetgeen de kansen op een leuke date vergroot, denk ik dan maar. Het liefst dan wel een one-night stand, anders verkloot je de grootte van de poel weer direct. Niet dat je met mensen in een relatie geen leuke date kunt hebben, maar we houden het netjes en discreet vandaag.

Naar het schijnt is het niet alleen de tijdgeest die het alleen leven meer courant maakt dan vroeger, blijkbaar is het tegenwoordig ook economisch gezien makkelijker dan voorheen om alleen je boontjes te doppen.
Daarnaast is het helemaal van deze tijd om elkaar als singles te ontmoeten in koffiebars, in de foyer tijdens de pauze van een te gekke theatervoorstelling, of in eetcafes waar je oorspronkelijk alleen ging eten maar de chocolademousse al snel weer met z'n tweeën doet.
De sneue vrijgezel van vroeger die in z'n eentje uit ging, is nu de coole gast van de avond, want de wereld ligt elke avond aan zijn voeten, terwijl de stelletjes in stilte en met jaloezie toekijken hoe wild en flamboyant het er aan toe gaat bij de solomens aan de andere kant van de bar.
Enigzins gechargeerd uiteraard. Er zijn enorm veel koppels die intens happy zijn samen, gelukkig maar.

Waar het eigenlijk om gaat is dat het goed is dat de mens van vandaag zich realiseert dat het dogma van gezin en 'iedereen is beter af met een partner', ons opgedrongen door kerk en maatschappij, langzaam ruimte maakt voor het besef dat een mens het merendeel van de zaken die het leven behelst heel makkelijk en fijn alleen kan doen.
Dat alles zonder eeuwig overleg over boontjes of broccoli, en in het slechtste geval je eigen identiteit verliezen tijdens het opgaan in de nieuwe entiteit die dan gekenmerkt wordt door 'wij houden van sauvignon blanc' of 'wij gaan met de kerst nooit uit eten'. Wat de twee (of meer) individuen voorheen vonden zullen wij nooit meer te weten komen.

Ook een tekort aan seks als je geen relatie hebt is vandaag de dag niet meer nodig vanwege het technologische gemak waarmee je gelijkgestemden vindt op de hoek van de straat. En variatie staat in de schijf van vijf…
Ik laat even in het midden of de mens (net als de meeste andere dieren) genetisch wel geschikt is om monogaam door het leven te gaan, maar dat is een wat ingewikkelder onderwerp, wederom sterk beïnvloed door geloof en samenleving.

Tot slot kun je ook als gay of straight single kinderen krijgen en opvoeden, dus samen met de koppels houden we gezamenlijk toch het mensdom in stand.
Zoals de Drie Musketiers vroeger al zeiden: 'Alleen voor allen, allen voor alleen!'.

Deel dit artikel:  

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Ja

Wat is dat?

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven