Lhbt-conferentie afgelast na bedreigingen

10-11-2018 | Een lhbt-conferentie die voor komend weekend gepland stond in Jerevan, de hoofdstad van Armenië, is door de organisatie afgelast na doodsbedreigingen en geweld. Volgens de site van mensenrechtenorganisatie New Generation, die het evenement organiseerde, werden de afgelopen weken organisatoren en deelnemers met de dood bedreigd waarna de veiligheid van deze lhbt's niet meer gegarandeerd kon worden.

De conferentie werd georganiseerd om de positie van lhbt-christenen in onder onder meer Armenië in kaart te brengen en om aandacht te vragen voor de mensenrechten van lhbt's. Volgens de initiatiefnemer werd onlangs zijn auto vernield en ontving hij meerdere doodsbedreigingen. Maar niet alleen hij, ook medeorganisatoren werden geconfronteerd met "een golf van extremistische en homofobe gebeurtenissen". Ze werden achtervolgd om zo adresgegevens te achterhalen en ook zij ontvingen bedreigingen. Op internet werd opgeroepen deelnemers aan de conferentie te vermoorden om zo het land te verlossen van kwade invloeden. In aanloop naar de conferentie werden enkele buitenlandse toeristen in elkaar geslagen omdat, onterecht, werd aangenomen dat ze deelnemers waren aan de conferentie.

De organisatie zegt het zeer te betreuren dat het vredelievende evenement niet door kan gaan omdat de agressie van buitenaf te heftig is. "Dat zowel de politiek als politie niets onderneemt en de bedreigingen in sommige gevallen zelfs aanmoedigt betreuren wij zeer. Het aanzetten tot geweld tegen de deelnemers liep de afgelopen dagen zo uit de hand dat de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden. Wij roepen de autoriteiten op alle bedreigingen te onderzoeken zodat in de toekomst wel een lhbt-conferentie in Jerevan kan plaatsvinden," aldus de organisatie op haar website.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 10-11-2018

Wederom een land waar het stikt van die altijd zo liefhebbende gelovigen.
G E L O O F = H A A T (Z A A I E N)


AM | 10-11-2018

Internet gebruik in Armeniƫ is 1,8 miljoen gebruikers (ofwel 62%).
Gay internet gebruikers uit Armeniƫ gebruiken nog vaak Russisch als taal om naar informatie te zoeken. Een desktop/laptop wordt vaker gebruikt dan mobiel. De gay internetter uit Armeniƫ zit daarbij nog veel op Windows 7. Apple komt weinig voor.

Het lijkt er vanaf de regiekamer hier meer op dat de taal barriere de Armeense gays parten speelt. Er wordt weinig engels gesproken en ook andere Europese talen kunnen ze niet lezen. Ze blijven daarbij wat steken in de Russische sfeer (alhoewel Yandex.com, de Russische zoekmachine bepaald geen homocensuur toepast!)

Je hand uitsteken naar onze Armeense broertjes? Dan zul je even de moeite moeten doen om twee taalgrenzen over te steken.


AM2 | 10-11-2018

Armeens schrift lijkt niet op Europees schrift. Tweede taak daar is Russisch. Cyrillisch schrift. Komt een beetje in de buurt van ons. Om Engels, Duits, Frans of Nederlands te ontcijferen voor een Armeniƫr is als van een Nederlander verlangen dat hij ook nog Chinees kan lezen. Of Malayalam.


AM3 | 12-11-2018

Oudste Christelijke staat (land) ter wereld, Europees georiƫnteerd. Op gespannen voet met Turkije mede vanwege Armeense genocide in 1915. Conflicten met Georgie. Positie van homo's belabberd zoals in heel de zuid Kaukasus.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Ja

Nee

Wat is dat?

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven