Kerstkaarten voor eenzame lhbt's

08-11-2018 | Het initiatief 'The Rainbow Cards Project' probeert de feestdagen van eenzame lhbt's iets minder eenzaam te maken door hen in december een kerstkaart te sturen. Het idee komt van de Britse Elena Roberts-Wright die zich twee jaar geleden, direct na haar coming out, erg eenzaam voelde. Ze deelde haar eenzame kerstdagen op social media en kreeg contact met veel lhbt's die door familie en vrienden waren verstoten nadat ze uit de kast waren gekomen. Dit bracht haar op het idee hen een kerstkaart te sturen zodat de kerstperiode iets minder eenzaam zou worden. In 2016 verstuurde ze 30 kaarten, een jaar later waren dat er al ruim 2000! Haar project blijkt een zeer groot succes want steeds meer mensen sluiten zich aan bij het initiatief. De verwachting is dat de komende kerstperiode aanzienlijk meer kaarten verzonden gaan worden, maar inmiddels ontbreken haar de financiële middelen om The Rainbow Cards Project uit te bereiden.  

Elena Roberts-Wright doet op haar website dan ook een oproep haar initiatief te steunen en geld te doneren. Ook roept ze vrijwilligers op om haar te helpen zodat de komende feestdagen nog meer eenzame lhbt's een kerstkaartje in de bus krijgen!

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven