Kerken op Tholen willen geen regenboogvlag

17-11-2018 | De kerkenraden van 22 verschillende kerken op Tholen en Sint Philipsland roepen de politieke partijen die onlangs voor het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Day 2019 hebben gestemd op om hun besluit terug te draaien. De besturen deden die oproep via een grote advertentie in de Eendrachtbode, de plaatselijke krant. Volgens de kerkenraden, van gereformeerde, oud gereformeerde en hervormde gemeenten, is er geen andere relatie dan die tussen man en vrouw. Het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out Day gaat "tegen de gelijkheid in van de Bijbelse scheppingsorde". In de advertentie wordt ook opgeroepen om de zondagopenstelling voor serviceorganisaties en toeristenwinkels terug te draaien.

In de advertentie staat onder meer te lezen: "Met verdriet in ons hart hebben we als gezamenlijke kerken kennis genomen van de ontwikkelingen die in de raadsvergadering van 11 oktober plaats hebben gevonden." De advertentie besluit met de tekst: "Er worden grenzen verlegd en christelijke normen en waarden, die altijd gemeengoed waren binnen onze gemeente, aan de kant geschoven. Daar maken we ons als kerken grote zorgen over. We roepen de politieke partijen op Tholen dan ook op om terug te keren van deze weg."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tja | 17-11-2018

"Er worden grenzen verlegd en christelijke normen en waarden, die altijd gemeengoed waren binnen onze gemeente, aan de kant geschoven."

Heeft de harteloze hoogmoedigheid van die groepen ooit grenzen gekend?


Zunig | 17-11-2018

Ach ja, Tholen. Een stukje 'vergeten want er gebeurd nooit wat' Nederland, waar een heel eiland geschokt reageert, als een zwierende flamboyante homo iets te frivool gekleed - het naveltje is zichtbaar - over straat heupwiegd. En er werd nog lang 'schande' geroepen...


Denk | 17-11-2018

Kunnen ze dat eiland niet onder water zetten, net als de Hedwigepolder?! Is er meteen een mooi stukje natuur erbij!!!


Joop | 17-11-2018

Wat een slachtofferrol spelen ze ineens. Sta open voor anderen, leef en laat leven. Christen zijn? Prima, maar niet alles wat anders is dan bekritiseren.


JAN2 | 17-11-2018

Gutgut, wat een naastenliefde van die kerken.


Foeilelijk | 17-11-2018

Men doet net alsof die foeilelijke vlag de zgn. ā€œbenchmarkā€ van civilisatie is. Pfff... waardeloos design. Oerlelijk. Ik zou hem ook niet op mijn dak of aan mijn faƧade willen hebben. Ik zou me doodschamen. Kom maaar eens terug wanneer de vlag door Vivienne Awestwood ontworpen wordt. Ik wil me door die lelijke gekleurde strepen ook niet laten vertegenwoordigen. Het staat gelijk met die spuuglelijke rode tomaat van de SP. En wie iets van de kerk verwacht, die lijdt aan illusies en waanvoorstellingen. De kerk is een FIRMA die alleen geld maakt aan de onderdrukking van mensen en ze arm en dom en afhankelijk van aalmoezen houdt. En over de millioenen van sexuele slachtoffers over de vele honderde jaren en de verkrachtingen en mensenlevens die vernietigd zijn geworden, of het collaboreren met de nazis gedurende en na de 2e oorlog nog maar niet gesproken.


Titatovenaar | 17-11-2018

Dat wij iets van kerken willen en verwachten vind ik echt bagger. Niet goed snik. We kunnen het Ć©cht wel zonder de kerken af. Lijkt mij.


eveneenopmerking | 17-11-2018

wat erg....ik neem als christen hier afstand van.
En niet iedere kerk denkt zo.


Nico | 17-11-2018

G E L O O F = H A A T (Z A A I E N)


Ausradieren | 17-11-2018

Dweilen met de kraan open.Geen beginnen aan.Laat alle Kerken barsten. Dialoog niet mogelijk want ze beroepen zich op sprookjesboeken. Met wortel en tak uitroeien en met de grond gelijk maken. Platbranden. Christelijke "beschaving" is 'n contradictio in terminis. Christelijke "beschadiging" is meer op z'n plaats.


Willem | 17-11-2018

Het grote gevaar = generaliseren!
Voorbeeld: DE christen bestaat niet en DE homo bestaat niet.


Ach | 17-11-2018

Chrrrristenen (en ook moslims en orthodoxe joden) haten homo's niet voor niets. Die kunnen ze namelijk niet gelukkig maken want dat waren ze al.

Daarom stellen ze die vraag ook nooit. Al moeten ze erin stikken en doodvallen.


vrije volk | 17-11-2018

ze kunnen beter de bijbel afschaffen het grote sprookjes boek. dan worden mensen niet meer gehersenspoeld. geloof is haat doen zaaien.


Draaimolen | 17-11-2018

Nou de moslims kunnen niet eens met elkaar leven, zoveel verschillende stromingen zijn er in de islam, vandaar dat het gehele midden oosten in brand staat. Hun aards vijand zijn de Joden , dus liggen ze daar ook mee in de clinch.
Joden zijn een verhaal apart die zijn alleen op je geld uit, altijd al zo geweest, en christenen haten de joden weer vanwege de kruisiging, lijkt wel een mallemolen van het leven draai je allemaal een eigen rondje mee.

Ik moet van al dat soort helemaal niets hebben, voelen zich altijd beter dan een andere, vooral het volk Israƫl voelt zich superieur .


@Draaimolen | 17-11-2018

Dat van de Joden is gewoon het spoorboekje volgen. Hoofdstuk Mozes: "Aan uw broeders zult gij niet woekeren. Maar aan den vreemde wel." (Al durf ik best Joden op mijn protemonee te alen passen en ook nog op mijn kat.) Aangezien de boeken over Mozes ook in het oude testament gekomen zijn, doet Rome net zo. Want de Paus zit ook niet echt op een bankstel van de kringloopwinkel. Daarnaast zijn die nog een stapje verder gegaan, van hun religie een souvereine staat weten te maken. Dus die knunnen knoeien met hele jongenszangkoren, maar blijven diplomatiek onschendbaar. En lachend op de gouden stoel zitten.


@Draaimolen | 17-11-2018

Wat dat laatste betreft heb ik zulke ambities zelfs in het volkslied van Israel nog niet kunnen ontwaren.


Gristengleuf | 18-11-2018

Maxima zei het ook al: DE Nederlander bestaat niet. Ze heeft gelijk, dat wicht. We zijn een veel te divers volkje gezien de talloze veroveringen en plunderingen die onze voorouders gepleegd hebben. Een wonderlijk en bond samenraapsel met een duister slavernijverleden wat we het liefst diep wegstoppen omdat we er ons voor schamen tegenover vreemdelingen. Vandaar die heftige reacties op zwarte pieten de laatste jaren. Nederland heeft sinds de Verlichting altijd al driftig met de bijbel rondgezwaaid. Met een vermanend vingertje. En zal dit met de huidige verzuiling ook blijven doen. De ongelovigen hebben in het huidige Nederland de meerderheid. De gristelijke kerk zal dit feit met alle middelen willen bestrijden. Al moet ze letterlijk over lijken gaan. Een gevaarlijke ontwikkeling. En maar preken dat God toch echt liefde is. Echt waar hoor.
Kots...mag ik een teiltje?!


Ja hoor !! | 18-11-2018

Hier is je teiltje, kotsen maar.


deuteronium 23 | 19-11-2018

19 Gij zult aan uw broeder niet woekeren, met woeker van geld, met woeker van spijze, met woeker van enig ding, waarmede men woekert.

20 Aan den vreemde zult gij woekeren; maar aan uw broeder zult gij niet woekeren; opdat u de HEERE, uw God, zegene, in alles, waaraan gij uw hand slaat, in het land, waar gij naar toe gaat, om dat te erven


deuteronium 23 | 19-11-2018

ik citeer even wat Draaimolen schreef. Boek mozes staat niet in de bijbel hij bedoeld Deuteronimium?

Elk geval wat een generalisaties over Joden, christenen etc. In de commentatoren schokkerend.

We hebben miljoenen christenen in Nederland.. Van allerlei soort.

Joden konden nergens aan de bak komen. Want die werden gediscrimineerd. Dus waren het over het algemeen zakenmensen.

En woekeraars heb je ook bij nederlanders hoor. Net zo goed. En ik wil generaliseren ik heb geen ervaring met zaken doen met Joden. Maar ik doe afstand van deze generalisaties.
Het is oude tekst.


homointolerantie | 19-11-2018

Jezus kwam en hield voor: Heb u naaste lief als u zelf.
En ook heb u vijanden lief.

En Jezus kwam eeuwen later dan dan boek Deuteronium ( de oude wet van Israel )
Jezus kwam het NIEUWE TESTAMENT voor ALLE VOLKEREN.

En dat een deel van de christenheid intolerant is tov homosexualiteit is een gegeven. Dat komt door oude teksten en mensen die niet kunnen relativeren. En gebrekkig bijbelkennis, verstarde kerkstructuren.
Maar er zijn ook christenen die homorelaties accepteren of in mindere mate het is mijn zaak niet en een ander met rust laten.
Het eigen geweten is voor christenen leidend ipv oude kerkteksten.

Maar inderdaad er is een probleem dat vele oude teksten letterlijk nemen ook voor deze tijd.
Waarom in de tijd van Moses zo intolerant was tov homo's weet ik niet. Er was toen geen medische zorg of op heel primiitef niveau.
Condooms? Ze waren er niet of nauwelijks.
Als je een ziekte kreeg? Wie hielp je dan?
Er was geen prep, geen antibiotica, geen condooms. Misschien dat die intolerantie daar mee te maken heeft. Die intolerantie van vroeger.
Een paar neuken en je was ziek? En dan ?


ggd | 19-11-2018

in oude tijd voor jaar nul was er geen ggd.


lll | 19-11-2018

voor veel christenen , een deel van de christenen..is het eigen geweten leidend.


No Religie | 19-11-2018

Waarom vrijheid van religie,in een land, waar meer dan vijftig procent niet religieus is en toch maar alleen religieuze feestdagen kennen? die zijn trouwens gestolen van wat zij noemde de ongelovigen ,die meer in de natuur geloofden.Religie is poppenkast en is verantwoordelijk voor veel ellende op deze wereld.Niet gelovigen moeten veel meer van zich laten horen ook in de politiek.


Prima | 20-11-2018

Dat er een groot deel van de bevolking zich graag het schampus religiet, moeten ze zelf weten. Letterlijk weten!

Geloven, het woord zegt het al, is dat je een aanname volgt, waar je verder geen vragen meer bij wenst te stellen. Ofwel waarbij je verder niks meer wilt weten. Niks meer wilt leren. Hoe vanuit zo een leefwereld overigens het geweten dan nog leidend kan zijn is me dan weer een mirakel. Dat geweld en afwijzing een gevolg van geloven is, dat is een logischer conclusie. Alsmede dat daar verschillende variƫteiten in zullen bestaan. Maar het is ook toch zeker een vorm van vrijwillig simpel en dom blijven.

Dat botst natuurlijk enorm met de grote vrijheidsprincipes. Vooral als afgedwongen wordt dat iedereen zich zo te gedragen heeft. Daarom waren de machtsorganisaties die daarachter zitten in enkel revolutie de sigaar. De Franse, maar ook de Russische. Maar ook bij Hendrik de 8e van Engeland (die daarna heel wat dure feestjes kon geven met wat hij allemaal in die kloosters en kerken vond.) Maar ook wat de nazis flikten kun je als een revolutie zien waarbij dan weer de Joden de sigaar waren.

Het principeel verschil tussen bijvoorbeeld zwakzinnigen en gelovigen is dat de eersten doorgaans niet afdwingen dat heel de straat ook zwakzinnig moet zijn.

Desalniettemin vind ik dat we gelovigen voorlopig beter gelijk behandelen. Puur op humane gronden. Kijk je dan naar onze wetten, en zelfs de grondwet, dan staan daar allemaal bijzondere rechten en voordeeltjes voor ze in. En ook in het openbaar kun je ze niet zomaar tegenspreken. In onze moraal lijken ze nog steeds een bijzonder respect te verdienen. Niet echt logisch allemaal. Dat zou ik dan ook wel willen, zeker als homo!

Het grotere gevaar is echter, dat we opnieuw in de geschiedenis uiteindelijk weer een revolutie krijgen. En dat de treinen weer gaan rijden naar schoorstenen achter prikkeldraad. (Of dat Ryan Air dat voor veel goedkoper gaat doen.) En dan kunnen die moslims wat losgeslagen pubers in huis hebben, maar voor je het weet gebeurt het daar. Sebrencia was immers ook zo gepiept.

Het is volgens mij van het grootste belang dat we alle gelovigen op zijn minst gelijk gaan behandelen. Als niet minder, maar vooral niet meer. Anders komt daar vroeg of laat weer rottigheid van. Bouw moskeeen wat je wilt, maar als erbij geholpen wordt, geef dan het zelfde aan een nieuwe IT of zo. Of aan homo-sportparken en andere bosjes.


Prima2 | 20-11-2018

Als je het maar vreemd vindt wat ik voorstel, daar kun je aan zien hoe diep het allemaal nog zit in onze cultuur.


Zum Kotzen | 20-11-2018

Ach het zal niet lang duren voordat de christenen en Joden door de moslims in Europa zullen worden afgeslacht, dan zullen ze merken hoe het is, als je anders dan anderen bent en anderen die niet al gelijke zijn respecteer.


Peter @ Prima | 20-11-2018

Volgens mij is het van het grootste belang dat ik mijn eigen leven leid. En verder... je verhaal is veel te lang en onbegrijpelijk.


Freddie | 25-11-2018

4 reacties verwijderd. Geef gaysite terug aan de community ipv stelselmatig bezoekertjes pesten.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven