Jongeren veroordeeld na beroven homo

14-11-2018 | Een 18-jarige jongen uit Kerkrade is veroordeeld nadat hij schuldig is bevonden aan het mishandelen en beroven van een homoseksuele man eind april van dit jaar. Hij kreeg 180 dagen jeugddetentie, een taakstraf van 170 uur en hij moet het slachtoffer een schadevergoedingen van in totaal 1314,47 euro betalen. Ook zes mededaders in de leeftijd van 15 tot 17 jaar, eveneens afkomstig uit Zuid-Limburg, moesten zich voor de rechter verantwoorden in deze zaak. Omdat ze allen minderjarig zijn, vond hun strafzaak achter gesloten deuren plaats.

Het slachtoffer werd naar het huis van één van de jongens in Kerkrade gelokt omdat hij dacht daar een betaalde seksdate te hebben. Bij aankomst rook hij onraad, maar toen hij probeerde te vluchten, werd hij door de groep met onder meer een ijzeren stang en een houten stok in elkaar geslagen. Hij hield hier meerdere hoofdwonden, gekneusde ribben en een hersenschudding aan over. Ook werd de man van de 120 euro, bedoeld voor de seksdate, en van zijn autosleutels beroofd.

De rechter acht bewezen dat de beroving van tevoren door de jongens is gepland en vindt een schadevergoedingen, naast jeugddetentie, taakstraf en een leerstraf dan ook op zijn plaats. De schadevergoeding is opgebouwd uit een vergoeding van het geld dat de man bij zich had voor de seksdate en een vergoeding van de afgepakte autosleutels: samen 414,47 euro. Ook krijgt het slachtoffer een schadevergoeding voor psychisch leed à 700 euro en een compensatie voor de proceskosten à 200 euro.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 14-11-2018

In totaal 7 schoften hebben deze man mishandeld. En dan is de totale schadevergoeding € 1.314,47? Een aanfluiting


Kirchjoaij. | 14-11-2018

Ik kom oorspronkelijk uit Kerkrade en ben er in 1982 als 16 jarige homo gevlucht om wel precies dit soort voorvallen. Het doet érg pijn te lezen dat verandering in dat rot gehucht nooit heeft plaatsgevonden en Limburg nog ver weg van de 21e eeuw is. Ze mogen hun zachte ‘g’ van mij dáár steken waar de zon niet schijnt.


Thoes | 14-11-2018

Het land v/d Geul en de Gulp en fiere omhooggestoken boterzachte asperges met beenham, zo uit de glooiende heuvels.361 dagen zit 't zaakje op slot dmv 'n stevige kuisheidsgordel om zich 4 dagen geheel te (kunnen) laten gaan. Opgekropte driften en libido zijn niet te stuiten. Alaaf, 't was weer de 11de v/d 11de! Limbabwe!


Soap | 14-11-2018

Voordat de moslims de kans krijgen om alle homo's weg te jagen uit nederland, doen alle rechters het al. Het lijkt wel een TV concept van John de Mol. Alleen zijn zus ontbreekt nog die de daders een gouden koffer komt brengen, omdat ze zo een moeilijke start hebben gehad in hun jeugd.


phoenix | 14-11-2018

dat is toch geen straf wat de daders krijgen. en de schade vergoeding is een lachertje. de jongens slaan de slachtoffer met een ijzeren stang en een houten stok. een verkeerde klap tegen zijn hoofd . en de slachtoffer had het niet meer naar kunnen vertellen. hier leren de daders niks van


@phoenix | 15-11-2018

Zo slecht is het gesteld met de rechtspraak in Nederland: de dader (-s) komt er mee weg en het slachtoffer blijft vol met ongeloof en opgekropte woede achter. Dit is schering en inslag na een gerechtelijke uitspraak!


alexander | 21-11-2018

dat tuig van de riggel moesten ze eens wekenlang in hun blote kont door siberie laten lopen. En die ouders moeten eens nagaan wat als hun zoon zo behandeld zou worden.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven