De wereld en zo | WK 2018: Benen en ballen

13-07-2018 | Voetbal. Ik vind het een heerlijke sport om naar te kijken, een interessant spelletje, vaak vol verrassingen en prachtige acties. Zeker met een EK of WK, omdat de meeste spelers minder gewend zijn met hun landgenoten te spelen buiten alle clubcompetities om, waardoor er verrassende spektakels kunnen voorkomen.

Het nationalistische gevoel der supporters bereikt hoogtepunten tijdens zo'n evenement, aangemoedigd door de volksliederen. Menig traan wordt geplengd, zowel op het veld als op de tribunes. In dat kader wel jammer dat Italië niet meedeed dit jaar, want die hebben toch echt de mooiste hymne.

Er gaan heel wat ballen over zo'n veld in anderhalf uur tijd. Om precies te zijn, binnen de lijnen, doorgaans zo'n 47, inclusief de voetbal. Kunt u tellen, tel dan mee.

Wat wel erg jammer blijft is dat het nog steeds not done is om als homo uit de kast te komen binnen de voetballerij. Ik begrijp die persoonlijke strijd in zo'n mannenbastion dat stijf staat van de testosteron, maar het is heel vervelend voor de personen zelf. Je kunt toch niet onbevangen en geheel jezelf zijn. Er is al veel over gezegd en geschreven en er zijn ook acties ondernomen om het bespreekbaar en makkelijker te maken, tot nu toe helaas met bijzonder weinig resultaat. Voortgaand werk aan de winkel.

Ik moet zeggen dat ik als 15 of 16-jarige ook stoer meedeed met mijn vrienden om met een groepje meisjes naar het bos te gaan en daar dan innig te zoenen, met soms wat wissels tussen de paren. Eentje wist me uiteindelijk nog tot verdere daden te verleiden, maar daarna hield het toch echt wel op voor mij. Not my ball game.

Maar goed. Terug naar het voetbal. Een groot verschil met de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw is dat de broeken vele malen langer zijn nu, en de kousen hoger, waardoor je ook niet goed naar de benen kunt kijken, wat toch een bonus kan zijn. Laat dat nou net het mooiste lichaamsdeel zijn bij voetballers, zeker als je al een benenliefhebber bent om mee te beginnen.
Gelukkig haken ze de buitenbroek vaak even onder de strakke binnenbroek, omdat ze denkelijk zelf ook graag de quadriceps en hamstrings willen etaleren. Het oog wil ook wat.

Mogelijk hebben ze als compensatie daarom nu allemaal tattoos, variërend van wat kleintjes tot hele armen, ruggen en nekken vol. De ruggen zie je overigens pas na de wedstrijd als er shirts gewisseld worden (heel rare gewoonte ook trouwens, verre van fris lijkt mij), want tijdens de wedstrijd krijg je uiteraard een gele kaart als je je ontdoet van de bovenkleding. Het moet allemaal niet te seksueel worden.

Wat zou het fijn zijn om als vlieg mee te gaan naar de kleedkamers, zodat je het hele pakket van de match kunt meekrijgen. Met een beetje gaydar op je facetogen kun je dan ook meteen de vermoedelijke gays eruit halen. Of de gewenste.

Deel dit artikel:  

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

| Max Bemis (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven