Virgin Atlantic stopt uitzetten LHBT's

03-07-2018 | De Britse vliegtuigmaatschappij Virgin Atlantic heeft aangekondigd het uitzetten van LHBT-vluchtelingen niet langer te faciliteren. De vliegtuigmaatschappij werkte tot nu toe mee met de Britse immigratiedienst en hielp met het uitzetten en transporteren van illegalen naar het land van herkomst. Enige tijd geleden bleek dat ook gevluchte LHBT's naar homo-onveilige landen zoals Jamaica worden uitgezet. Britse homo-organisaties hadden felle kritiek op deze gang van zaken en protesteerden bij de overheid. Omdat ze daar geen gehoor kregen richtten zij hun pijlen op onder meer Virgin Atlantic, die de transporten faciliteert.

Homo-organisaties zijn boos dat LHBT-vluchtelingen nog altijd worden uitgezet en teruggestuurd naar homofobe landen waar ze hun leven niet zeker zijn. Komend weekend is de Gay Pride in Londen en één van de hoofdsponsors is Virgin Atlantic. Een vertegenwoordiger van de organisatie van de Pride liet in de Britse media weten de opstelling van Virgin Atlantic niet te begrijpen. "LHBT-vluchtelingen helpen uitzetten én het grootste homo-evenement ondersteunen. Wij roepen Virgin op geen vliegtuigstoelen meer beschikbaar te stellen voor illegalen en beveiligers die ze bij hun uitzetting begeleiden," aldus de woordvoerder.

Een woordvoerder van Virgin Atlantic heeft inmiddels toegezegd dat de vliegtuigmaatschappij geen stoelen meer beschikbaar zal stellen aan de Britse immigratiedienst omdat het niet meer past "binnen de waarden van het bedrijf". De Pride-organisatie heeft deze week ook andere maatschappijen, waaronder British Airways, opgeroepen niet meer mee te werken aan de uitzetting van LHBT-vluchtelingen naar landen waar de rechten van homoseksuelen onder druk staan.

Deel dit artikel:  

Reacties:

UitDeKast! | 03-07-2018

Is er geen lijstje van alle vliegmaatschappijen die daar nog wel, of juist niet aan meewerken? Zodat de consument de beste bij zijn principes passende vlucht kan kiezen? Ik zou zeggen, ook tegen KLM en Transavia, kom maar uit de kast.


Karel | 03-07-2018

Ongelofelijk dit. Homo's zetten ze uit naar voor hun levensgevaarlijke landen maar homofoben halen we in grote getale binnen!


Joop | 03-07-2018

Heel goed! En nu nog een stap verder. Alle profiteurs en mensen die zich niet willen conformeren aan de democratie en gebruiken in het land, reserveer daar aub wat stoeltjes voor, enkele reis, huppakee!


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven