Virgin Atlantic stopt uitzetten LHBT's

03-07-2018 | De Britse vliegtuigmaatschappij Virgin Atlantic heeft aangekondigd het uitzetten van LHBT-vluchtelingen niet langer te faciliteren. De vliegtuigmaatschappij werkte tot nu toe mee met de Britse immigratiedienst en hielp met het uitzetten en transporteren van illegalen naar het land van herkomst. Enige tijd geleden bleek dat ook gevluchte LHBT's naar homo-onveilige landen zoals Jamaica worden uitgezet. Britse homo-organisaties hadden felle kritiek op deze gang van zaken en protesteerden bij de overheid. Omdat ze daar geen gehoor kregen richtten zij hun pijlen op onder meer Virgin Atlantic, die de transporten faciliteert.

Homo-organisaties zijn boos dat LHBT-vluchtelingen nog altijd worden uitgezet en teruggestuurd naar homofobe landen waar ze hun leven niet zeker zijn. Komend weekend is de Gay Pride in Londen en één van de hoofdsponsors is Virgin Atlantic. Een vertegenwoordiger van de organisatie van de Pride liet in de Britse media weten de opstelling van Virgin Atlantic niet te begrijpen. "LHBT-vluchtelingen helpen uitzetten én het grootste homo-evenement ondersteunen. Wij roepen Virgin op geen vliegtuigstoelen meer beschikbaar te stellen voor illegalen en beveiligers die ze bij hun uitzetting begeleiden," aldus de woordvoerder.

Een woordvoerder van Virgin Atlantic heeft inmiddels toegezegd dat de vliegtuigmaatschappij geen stoelen meer beschikbaar zal stellen aan de Britse immigratiedienst omdat het niet meer past "binnen de waarden van het bedrijf". De Pride-organisatie heeft deze week ook andere maatschappijen, waaronder British Airways, opgeroepen niet meer mee te werken aan de uitzetting van LHBT-vluchtelingen naar landen waar de rechten van homoseksuelen onder druk staan.

Deel dit artikel:  

Reacties:

UitDeKast! | 03-07-2018

Is er geen lijstje van alle vliegmaatschappijen die daar nog wel, of juist niet aan meewerken? Zodat de consument de beste bij zijn principes passende vlucht kan kiezen? Ik zou zeggen, ook tegen KLM en Transavia, kom maar uit de kast.


Karel | 03-07-2018

Ongelofelijk dit. Homo's zetten ze uit naar voor hun levensgevaarlijke landen maar homofoben halen we in grote getale binnen!


Joop | 03-07-2018

Heel goed! En nu nog een stap verder. Alle profiteurs en mensen die zich niet willen conformeren aan de democratie en gebruiken in het land, reserveer daar aub wat stoeltjes voor, enkele reis, huppakee!


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven