Britse regering wil ‘homogenezing’ verbieden

04-07-2018 | De Britse regering wil omstreden behandelingen verbieden die homoseksuelen moeten 'genezen' van hun geaardheid. Minister Penny Mordaunt van Gelijkheid zal binnenkort een wetsvoorstel indienen die het genezen van LHBT's strafbaar stelt. Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst twee procent van de Britse homo's ooit een vorm van  'bekeringstherapie' heeft ondergaan. Nog eens vijf procent kreeg ooit zo'n therapie aangeboden. De Britse regering is geschrokken van deze cijfers maar ook van de manier waarop therapeuten homo's 'genezen'. De therapieën variëren van pseudopsychologische behandelingen tot, in de meest extreme gevallen, chirurgische ingrepen of 'correctieve verkrachting', aldus de Britse media.

De Core Issues Trust, één van de organisaties die genezingstherapieën aanbiedt, is tegen een verbod. Volgens het hoofd van de organisatie, Michael Davidson, hebben mensen het recht om zelf te kiezen welke richting ze inslaan. "Je kunt mensen niet dwingen homo te worden, enkel omdat ze die gevoelens hebben." De Britse beroepsvereniging voor psychiaters schaart zich "voor 100 procent achter het verbod".

In Nederland is het aanbieden van genezingstherapieën niet wettelijk strafbaar en zijn er voor zover bekend ook geen plannen om het vervolgen van homogenezers en homo-uitdrijvers in te voeren. In België is wel een dergelijke wet in de maak. In Spanje, Zwitserland en Malta bestaat er sinds enkele jaren wel wetgeving die het verbiedt om therapieën aan te bieden om homoseksualiteit te genezen. Malta was in 2016 het eerste Europese land dat een totaalverbod op de zogenoemde conversietherapie uitvaardigde. Ook enkele Amerikaanse staten kennen wetten die genezingstherapieën verbieden.

Uit een onderzoek van twee jaar geleden in 19 Europese landen blijkt dat bij een groot deel van de professionele artsen in die landen nog achterhaalde ideeën leven over homoseksualiteit. Een aanzienlijk deel van de gezondheidswerkers in onder meer Bulgarije, Hongarije, Italië, Letland, Polen, Roemenië en Slowakije zijn nog altijd van mening dat homoseksuelen lijden aan een 'ziekte' die te genezen is. Homo-organisaties pleiten al jaren voor een verbod op het 'genezen' van homo's omdat "deze bekeringspraktijken kunnen leiden tot zelfverminking of zelfs zelfmoord," aldus een homoactivist in Malta. In veel Westerse landen waarschuwen ook doktoren voor deze omstreden behandeling. "Dit soort claims zijn niet hard te maken en homo's de mogelijkheid aanbieden te 'genezen' kan zeer schadelijk zijn en dient verboden te worden. Het geeft valse hoop en kan zelfs leiden tot persoonlijkheidsstoornissen en homofoob gedrag," aldus een vooraanstaande arts vorig jaar in de Amerikaanse media.

Deel dit artikel:  

Reacties:

A(g)nus Dei | 04-07-2018

Hamer dat er maar in bij die religieuze fanatici in de VS die nog steeds genezingskampen organiseren en jongeren nadien laten vertellen dat ze "genezen" zijn van homoseksualiteit omdat de Heer in hen is getreden, of reis af naar Utah, waar de Mormonen huishouden. Rome doet 'n zelfde duit in de zak.


qw | 04-07-2018

Probeer die genezingstherapieën maar eens uit op een hetero. Daar zal 'correctieve verkrachting' of 'therapeutische verkrachting' zeer zeker helpen. Genezingstherapieën zijn moorden met voorbedachte rade en moeten ook als zodanig strafbaar zijn.


mal | 04-07-2018

Moet volgens mij gewoon onder kwakzalverij vallen, want dat is wat het is.


Peter | 04-07-2018

quote
Een aanzienlijk deel van de gezondheidswerkers in onder meer Bulgarije, Hongarije, Italië, Letland, Polen, Roemenië en Slowakije zijn nog altijd van mening dat homoseksuelen lijden aan een 'ziekte' die te genezen is.
unquote
Niet alleen zuidelijk van Europa maar ook in het oosten ervan woont achterlijk volk.


harrie | 04-07-2018

Is er nu geen genezen mogelijk van religieuze indoctrinatie? want dat is hard nodig het is een overdraagbare aandoening.


Peter @ harrie | 04-07-2018


Emilius | 04-07-2018

ze moeten dat overal strafbaar maken in de wereld homo genezing therapieën . wat een onzin. er zijn veel domme hetero`s die denken dat homo seksualiteit een ziekte is. die moeten hun eigen naar laten kijken zijn zelf erg ziek in hun kop. ben blij dat ik homo bent. daar is niks mis mee


Bah! | 04-07-2018

Beste redaktie.

Wij hadden vorige week scampis gegeten. En ik was vergeten de vuilzak buiten te doen. Snel opgelost.

Maar als ik nu dit stukje lees dan begin ik ongemerkt toch sterke fisieke reacties te krijgen. Als ik begin te denken aan wat een genezing van mijn homosexualiteit allemaal tot consequenties zou kunnen hebben.

Of die zak nog steeds binnen staat. Geen zin om vanavond nog te koken ook nog.


Viktor | 05-07-2018

Nederlandse politiek ligt weer te slapen. Blijft gewoon toegestaan dat die kwakzalvers hun werk kunnen blijven doen. Walgelijk! Gevalletje Kamervragen dan maar, of zijn we nog aan het bijkomen van de shock?! Oh nee, nu eerst zes weken met zomerreces...


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven