Sympathie voor gewaagde Pride Amsterdam

04-07-2018 | Door de nieuwe naam is de mening over de jaarlijkse Gay Pride in Amsterdam milder geworden. Na de naamswijziging in Pride Amsterdam is de bekendheid weliswaar flink gedaald, maar heeft men meer sympathie voor het LHBT-festival. Wel vindt het Nederlandse publiek Pride Amsterdam nog steeds het meest gewaagde én minst kwalitatieve evenement van Nederland. Dit is een van de opvallende conclusies uit het Evenementen Merkenonderzoek 2018 van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

Anders dan bij Prides elders in de wereld, is die in Amsterdam vanaf het begin puur als feest bedoeld om de vrijheid en diversiteit te vieren en niet als demonstratie of protest. Het evenement heette van 1996 tot 2006 om die reden "Amsterdam Pride', al sprak men in de volksmond al gauw van de 'Gay Pride'. In 2017 heeft de organisatie de naam 'Amsterdam Gay Pride' weer gewijzigd in 'Pride Amsterdam' omdat de term 'gay' geen recht doet aan de diversiteit van de deelnemers.

Merkadviseur Hendrik Beerda over de effecten van de recente naamswijziging: "Naamswijzigingen zorgen steevast voor verwarring en een lagere bekendheid van een merk. Dus dat de bekendheid van Pride Amsterdam is gedaald is logisch. Wat wél opvalt, is dat de bevolking door de naamswijziging meer sympathie voor het festival heeft gekregen. Onder de oude naam had de Gay Pride het imago van een ruig mannenfeest. Vooral buiten de Randstad had men moeite met dit Amsterdamse feest. Het evenement heeft nu een warmer en zelfverzekerder imago, maar ook onder de nieuwe naam blijft Pride Amsterdam van alle onderzochte evenementen de laagste score houden op de factor kwaliteit. Mijn advies aan de organisatie is om veel duidelijker te communiceren dat er niet alleen een botenparade is, maar ook een inhoudelijk programma met debatten, voorstellingen en tentoonstellingen."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Gaappppp | 04-07-2018

Ja hoor meiden goed met jullie kont zwaaien en schudden dat doet de emancipatie naar ongekende hoogte stijgen, mist je het zelf gelooft natuurlijk.
Nou de gay pride veranderd geen zier aan het homo hatende klimaat, maar zet zelf meer haat aan, want vergeleken de jaren 1967 is het weer goed bergafwaarts gegaan met de homo acceptatie.


Gedoe | 04-07-2018

Lijstenmakers moeten de schilder niet voorschrijven wat hij maken moet.

Organisatoren moet kijken naar wat er leeft. En daar een feest van maken.

Het is al jaren een probleem. Wie de cheffin van de kassa's is. Terwijl het om het evenement zelf hoor te gaan. Dat wordt al goedkoper als je om te beginnen merk adviseurs erbij haalt. Laat die maar lullen met de Jumbos over kiloknallers.


Mark | 04-07-2018

Goed gedaan als men Canal Pride (want dat was toch de naam?) het minst kwalitatieve evenement vindt. En volgens mij klopt dat helemaal....
Met gay heeft het weinig te maken, met commercie en politiek(e correctheid) des te meer. Lekker laten zien hoe tolerant je bent als bedrijf of politieke partij maar als er wat is, dan geeft vooral de politiek niet thuis...


Antipathie | 05-07-2018

(c)Anal Parades en (Gay) Prides zijn m.i. over hun hoogtepunt heen. Hebben tot homo e-"man"-cipatie niets bijgedragen. Integendeel, 't ver-"wijf"-de element v/d homo is er eerder door versterkt. Wat heeft lekker dellend in 'n roze tutu tot zeer strak in de bilnaad nu met volwassenheid te maken? Het wordt, door de bank genomen, geassocieerd met goor en obsceen gedrag in 't openbaar. "Lekker jezelf zijn", is 't antwoord en men stopt voor je neus al kreunend 'n mega dildo in z'n kont. Amster-damned!


Haat neemt weer | 05-07-2018

Linkse partijen feesten mee. Ze hebben daar niks te zoeken , ze omarmen de immigratie waardoor homo’s niet meer veilig zijn.


Haat neemt weer | 05-07-2018

Linkse partijen feesten mee. Ze hebben daar niks te zoeken , ze omarmen de immigratie waardoor homo’s niet meer veilig zijn.


qw | 06-07-2018

Het wooord "gay" wordt dus beschouwd als afstotend of zo dan wel als afbreukdoende aan de aantrekkelijkheid van de pride. Het schrappen ervan is een impilciete bevestiging dat homo's nog steeds ernstig worden gediscrimneerd. Die pride bevestigt dus de discriminatie.


Exit | 06-07-2018

Meesten nemen de Prides+Parades niet serieus of hoogstens om 'n middagje te lachen. Schaf ze af;dienen tot niets. Organiseer protestacties wanneer homo's in elkaar geramd worden en kom op voor de homoseksuele medemens. Dat gay Carnaval op die schuiten is 'n farce van zichzelf geworden.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homo's en Homo's. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven