Pride-ganger bedreigd na beledigen Allah

26-07-2018 | Een LHBT-activist in Duitsland is de afgelopen week meermalen met de dood bedreigd omdat hij een foto van zichzelf op zijn facebookpagina plaatste waarop hij een t-shirt draagt met het opschrift 'Allah is homo' (foto). Als bijschrift schrijft hij: "Ik ben klaar voor de Gay Pride in Berlijn". Volgens Duitse media is Amed Sherwan meerdere keren met de dood bedreigd en worden deze bedreigingen zeer serieus genomen. Mede omdat de activist hetzelfde shirt wil dragen tijdens de parade dit weekend in Berlijn is zowel de politie als de organisatie van de Pride in de Duitse hoofdstad opgeroepen extra waakzaam te zijn.

In één van de bedreigingen wordt omschreven wat er zaterdag in Berlijn gaat gebeuren. "Jij zult zaterdag sterven. Hoe durf je Allah homoseksueel te noemen. Ik heb heel Berlijn gemobiliseerd! Welterusten!" Sherwan laat weten niet bezorgd te zijn. "Ieder mens moet kunnen leven zoals hij dat wil. Deze bedreigers nemen de Koran veel te letterlijk. Als ik van mannen hou mag ik ook van Allah houden. Uw doodsbedreigingen houden mij niet tegen, tot zaterdag in Berlijn!"

Sherwan vluchtte in 2015 van Irak naar Duitsland waar hij inmiddels asiel heeft gekregen. Als ex-moslim is hij een actieve blogger en komt hij op voor de rechten van LHBT's in het algemeen en (ex)moslims in het bijzonder.

Let op: Voor het gebruik van alle interactieve onderdelen, waaronder het reageren op een artikel, gelden deze Algemene Voorwaarden!

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 26-07-2018

De meeste Moslims staan nu eenmaal bekend om hun totaal geen gevoel voor humor. Verder zijn ze helemaal niet gewelddadig.


WillemJ | 26-07-2018

De nicht is natuurlijk volledig levensmoe, terwijl er duizenden IS aanhangers in Europa zijn aangekomen, branden stichten , aanvallen met grote zwaardmessen en ook niet vies zijn om gays van de hoogste flats af te gooien.

Zoals ik reeds zei, hij is levensmoe of simpel.


Karel | 26-07-2018

Vreselijk genoeg dat onze maatschappij zo verziekt is door dat extremistische Moslim tuig. Wat zou er gebeuren als je een T-shirt aan deed met de tekst; "god is gay" ?
Precies, helemaal niets!


Jannes | 26-07-2018

Nee willemj, deze man is niet simpel of levensmoe. Deze man is een held. Dit in tegenstelling tot al die sneeuwvlokjes/gekwetsten/COC die zeuren over genderneutraal taalgebruik en toiletten in plaats van te strijden voor waar het werkelijk over gaat. En vooral het woord islam vermijden. Zulke helden zijn het.


opmerking | 26-07-2018

De islam zal nooit seculariseren zoals bij vele christenen of joden is wel gebeurd.
Het blijft bij enkelingen vaak verborgen..........

In het westen begrijpen ze de islam niet. De islam zal nooit seculariseren. Nooit.


@hierboven | 26-07-2018

Wat een stompzinnige reacties hierboven. Het intellect druipt er weer van af! NOT (last van de warmte jongens? Zonnesteek opgelopen?)


Waarrrrrrrr | 26-07-2018

Kan ik zo een T-shirt bestellen?
Bedreig mij dan ook maar met de dood. Dat is een van de weinige zekerheden die ik heb.


Huib | 26-07-2018

Helemaal eens met de reacties hierboven, behalve @hierboven uiteraard. De islam mag door het COC niet als probleem worden benoemd. Nee, de multi culturele samenleving moet als een succes worden gezien. Minister Blok die een realistisch betoog afstak moet op de brandstapel van een groot aantal briefschrijvers, waaronder Dolly Bellefleur. Lichtpuntje is dat steeds meer mensen politiek incorrect, maar realistisch durven te zijn.


@Huib | 26-07-2018

Tenminste een minister die iets zegt wat te denken geeft. Theo van Gogh was echt een klier. Maar er waren dingen bij die hij zei, die wel te denjen gaven. Zijn moordenaar kan ondertussen nog mooi een beroep doen op zijn vrijheid van religie terwijl hij vast zit. "Want dat hebben we samen zo afgesproken hoe we met elkaar omgaan".
Die wetten moeten weg. Maar geen politicus die dat aandurft. Blok had zich als minister misschien nog wat zorgvuldiger uit moeten drukken. Maar zijn woorden gaven wel te denken. Ook dat we eens moeten durven nadenken waarom we toch maar steeds welje gelovigen tien handen boven het hoifd blijven houden terwijl homo's en travos gewoon groepsgewijs in elkaar worden getrapt en polities en justities in totale ontkenningsmodussen gaan!

We zijn op dat punt maatschappelijk goed gek op die punten. Iedereen gelijk is iedereen gelijk. Dus breek eerst al die heilige huisjes maar eens af tot dezelfde gevelhoogte als mijn huis. Vrijheid, gelijkheid. Broederschap? Ik denk dat Blok daar wat te denken heeft gegeven. Of gaan we toch maar Somalische meisjesbesnijdenisklinieken openen omdat het zo zielig is voor die ouders die nergens heen kunnen met hun dochter?


Rob L | 26-07-2018

Dit is vrijheid van meningsuiting. Gelovigen hebben weinig gevoel voor humor, christenen ook niet. Ik denk niet dat je zo'n shirt moet dragen of SGP 'gat' Urk. Denk niet dat ze dat daar waarderen.


@Rob L | 26-07-2018

Dat heet respect voor Urk. In de rest van het land kun je het blijkbaar ook niet dragen. Want sommige geloven stoppen niet bij het gemeentebordje Urk!


Lef | 26-07-2018

Uitd(r)agend T-shirt. Heel wat veelzeggender dan die worsten en flamoezen T-shirts v/d HEMA. Man durft en draagt 'n boodschap uit. COC kan bij hem in de leer. Heel die zelfgenoegzame GL homo grachtengordel moet snel op de schop en de barricaden op.


Joop | 26-07-2018

Een held? Of naïef.
Vrijheid van meningsuiting? Of onnodig beledigen.

In ieder geval bereik je moslims niet door dit uit te dragen. Dit soort kreten vind ik nogal simplistisch. Rutte is gay? Mijn werkgever is gay? Boeddha is gay? Nogal nietszeggend nietwaar? Ik mag dan atheïst zijn, maar moedwillig beledigen slaat een beetje door. De twee bordjes die hij draagt zijn toch veel betere teksten? En meer uitnodigend voor ex moslims. Hij brengt door zijn t-shirt ook nog eens anderen in gevaar als er straks wel een malloot gaat rondsteken of rondschieten. Ik heb moslim collega's die totaal geen problemen hebben met mijn homoseksualiteit. Maar is ik nu ga roepen Allah is gay dan vinden ze dat echt niet leuk.


@Joop | 26-07-2018

Kunnen ze niet proberen om toch een beetje te leven met wat ze "niet leuk" vinden? Er zijn een aantal dingen die veel mensen ook niet meer leuk vinden. En dat gebuk van die stumpers weten niet beter vanuit hun cultuur, we aaien ze wel lief, dat werkt zeker? De lat mag best wat hoger. Wie dan in staat is om er overheen te springen, gezellig. Maar onze beschaving af te breken uit compassie is tjah. Beetje gebrek aan beschavingsbesef. Niet leuk. Zeker op de Montesorryschool gezeten?


(GAY)LOVE | 27-07-2018

Met Allah is gay poogt Sherwan tot uitdrukking te brengen dat z.i. Allah ook gays omarmt, althans dit behoort te doen omdat hij ook Sherwan's God is. Wat is daaraan provocerend, simplistisch en nietszeggend? Lijkt me juist uiterst nobel, daar Almachtigen, zij 't Joods, Christelijk of Moslim, niemand behoren buiten te sluiten. Dat gays al eeuwen-mede en juist door religies-in de verdomhoek zitten, is erg genoeg en geen teken van verdraagzaamheid die religies verkondigen uit te dragen. Elke dag lees en hoor je: God is Liefde. Wel, homo liefde is daar onlosmakelijk deel van.


Joop | 27-07-2018

@(GAY)LOVE: Dan was de tekst Allah loves gays misschien beter geweest.
@ @Joop: Het mes snijdt aan twee kanten. Als ik voor homo wordt uitgemaakt in negatieve zin dan is dat beledigend. Pik ik niet. Waarom zou je dan wel iemand op zijn geloof beledigen. Niet nodig lijkt me. Je hoeft het niet overal over eens te zijn. Maar leven en laten leven. Tot nu toe heb ik overigens met christelijke mensen ergere dingen mee gemaakt, achterbaks gedrag en uitsluiting.


Marc | 27-07-2018

Domme actie van die jongen. Vmbereikt zijn doel niet. Maar wel lekker rellen en publiciteit.


Bas H | 27-07-2018

Gevaarlijk, maar wel een nodig teken; islam is niet uitgezonderd van provocaties. In het westen gaat het zo, wen eraan. Typisch dat het idee van een migrant komt die heus weet wat hij riskeert, autochtonen zijn inmiddels monddood gemaakt; niemand durft achter je te staan maar gaat moslims beschermen in hun slachtofferdenken. Terwijl het juist vaak moslimsdaders zijn.Veel sterkte!


Kees @Rob L | 27-07-2018

Ook jij bent weer een beroeps weg kijker. Die hele achterlijk vergelijking van je slaat nergens op. "Niet waarderen" versus "Doodsbedreigingen (en ook uitvoeren als t ff meezit)". Precies hetzelfde toch? Politiek correcte uitspraak van je hoor. Ga zo door met weg klijken en ontkennen zou ik zeggen. Kom je vanzelf ook een keer aan de beurt!


Willem | 27-07-2018

Religies zijn niet het probleem. Wat mensen er van maken is het probleem! Respect is nogal eens ver te zoeken. Ook in teksten hierboven... Tekst op t-shirt werkt per definitie averechts. Te veel mensen kunnen hier niet mee dealen. Op deze wijze door moslims begrip verwachten voor gays? Vergeet het maar!


@Willem | 27-07-2018

En dus moet je maar dood. Toch?


Joop | 27-07-2018

@ @Willem: Rare conclusie. Het gedrag van die bedreigers en mensen die anderen wat aan doen is natuurlijk nooit goed te praten. Je gaat aan iets voorbij. Hoe bereik je mensen op een goede manier. Niet door ze tegen je te keren. Maar bedenk iets ludieks. Heel goed dat deze jongen zich inzet voor ex moslims. Maar draai niet door in je optreden.


@Joop | 27-07-2018

Er is in West weer een homo van zijn fiets getrapt. Ludiek he? Wat lul je nou met je ludiek.


Black-White | 27-07-2018

Begrip blasfemie (Godslastering) heeft bij Moslims 'n diepere betekenis dan bij niet-Moslims. Op deze wijze kweekt Sherwan geen begrip voor zijn zaak. Boodschap komt niet over of wordt niet gepikt. Idem met de Deense cartoons. De Verlichting en 't verlicht denken is aan 't M-O voorbijgegaan. Dat merk je dagelijks. Het is zwart-wit, elke nuance ontbreekt. Descartes c.s. is er onbekend.


Joop | 27-07-2018

@Joop | 2 uur geleden
In west? Je bedoelt Amsterdam zeker, de stad in verval. Nee in die stad hoef je niks ludieks te doen. Zieke stad geworden jongen.


@Joop | 28-07-2018

Ja, dan is het ook logisch dat al die toeristen inmiddels liever veilig binnen de grachtengordel blijven. Dus die gordel moet daar dan ook maar mee leren leven.


Fred+Wilma | 28-07-2018

De botsing komt vanzelf: Mocro's blijven homo's aan gort slaan, nichten blijven hoeren en snoeren en de politiek blijft gelukzoekers binnen halen. Stopera houdt zich bezig met thema "Diversiteit".Hoe leg je de 21ste eeuw uit aan Arabische Flintstones?


JAN2 | 28-07-2018

Kan het fout hebben hoor maar volgens mij was Allah, wie dat ook moge zijn, een pedo.


@JAN2 | 28-07-2018

Nee Jan, het was de profeet Mohammed die (ook) een meisje van 8 jaar trouwde.


Wim | 28-07-2018

Je kunt beter eens 1 uur aan de lijn gaan hangen met het ministerie van binnenlandse zaken en daar je beklacht gaan doen over de haat ten opzichte van gays welke wekelijks erger word dan je druk maken over een kleuren parade.

Kijk daarom loopt het hier af met de emancipatie van gays, men is het gezeik van regenboog zebra's en pillen voor gratis wippen meer dan zat. Homo's zijn niet speciaal, het enigste verschil met hetero's is dat ze op hun eigen geslacht vallen, so what .Get a life.

Juist door dit stupide gedrag wordhet van kwaad tot erger


@Wim | 28-07-2018

Dus voor alle homo's voortaan beter om voor de brug met West even snel een burka aan te trekken alvorens door te fietsen?


opmerking | 28-07-2018

Sommige maken de vergelijking met urk...........

ik vind dat zo domme vergelijking. ja maar in staphorst........of urk.......

ga toch fietsen.....


@Rob L | 28-07-2018

wat een domme opmerking


Pride | 28-07-2018

In Nderland zou hij opgepakt kunnen worden. Als homo mag je geen religieuze mensen als groep discrimineren. Maar als religieuze mens mag je nog steeds homoÔÇÖs discrimineren. Welkom in het (schijn-)tolerante Nederland, waar de tweede kamer op dit moment te zwak en onderling verdeeld in extreem links en rechts is om de grondwet op dit punt eens te moderniseren.


@pride | 28-07-2018

je zit ONZIN te verkondigen................


@pride | 28-07-2018

In nederland zou hij niet door de wettelijke macht opgepakt worden. Je praat onzin.


opmerking | 28-07-2018

wel een leuke jongen op die foto. ik zou hem doen.


@opmerking | 31-07-2018

Tenminste een beetje baardgroei ook. Al die imams hebben maar van dat uitgedund schaamhaar onder die kin. En nog nooit van Pokon gehoord. Zal een hormoongebrek zijn. Waar die enthousiaste jongeman op de foto zo te zien dan weer geen defici├źnties heeft!


Hamon | 02-08-2018

Als je Allah en de miljard volgelingen beledigen een voorrecht vind terwijl je strafbaar bent wanneer je iets negatief zegt over de joden dan ben je een laffe hypocriet die zelfs oneerlijk is tegen zichzelf. Triestig


@Hamon | 03-08-2018

Als jij het verschil niet kent tussen wat het joodse volk voor ons is en wat voor de arabische landen dan ben je dom. En daarna misschien racist. Maar eerst vooral dom. Veel van onze voorvaderen hebben joden verraden en vervolgd. Op schandalige en nog ergere wijze. En dan kom jij hier een grote bek hebben? De brede compassie met alle zielige moslims hier is gekomen door schuldgevoelens over alle verraden en verdwenen joden in dit land. En daar zit jij mooi van mee te profiteren. Zo zit het.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven