Monogaam of een open relatie?

04-07-2018 | Uit nieuw onderzoek dat recentelijk werd gepubliceerd in The Journal of Social and Personal Relationships blijkt dat mensen die in een bewust niet-monogame relatie zitten net zo gelukkig zijn als mensen die wel in een monogame relatie zitten. Uit eerder onderzoek in de Verenigde Staten bleek dat 32 procent van de homoseksuele mannen met een relatie een open relatie hebben. 31 procent gaf aan monogaam te zijn. Ook uit een Australische studie blijkt dat slechts 31 procent van de homo- en biseksuele mannen een monogame relatie heeft. De studie 'Gay Community Periodic Survey: Melbourne 2016' laat zien dat het in de Australische homocultuur vrij gebruikelijk is dat homostellen er meestal geen monogame relatie op nahouden. Van de ruim 2900 ondervraagde homo's en biseksuelen zegt 32 procent dat ze in een open relatie leven. Nog eens 23 procent laat weten dat het binnen de relatie is toegestaan om incidenteel seks te hebben met iemand anders dan de partner.

De studie die deze week werd gepubliceerd werd uitgevoerd door de Canadese universiteit Guelph en onderzocht bij 140 personen hoe bevredigend zij hun niet-monogame relatie vonden. Dezelfde vragen werden ook voorgelegd aan 200 personen in een exclusieve monogame relatie. "In zowel de monogame als de niet-monogame relaties blijkt dat mensen die seks hebben met een partner om zich dichter bij die persoon te voelen en om aan een seksuele behoefte te voldoen een bevredigender relatie hebben dan zij die seks hebben om bijvoorbeeld een ruzie uit de weg te gaan," aldus onderzoekster Jessica Wood. "Wordt je zowel psychologisch als seksueel bevredigd, dan ben je sowieso gelukkiger in je relatie, ongeacht hoe je die relatie hebt vormgegeven," voegt Wood er aan toe. "Het onderzoek laat zien dat de manier waarop jij je relatie inricht niets zegt over hoe gelukkig je in je relatie bent of hoe bevredigend die is."

De onderzoekers zeggen dat slechts 3-7 procent van alle mensen in Noord Amerika zich in een bewust niet-monogame relatie bevinden. Eerder onderzoek uit 2016 liet zien dat meer dan 50 procent van alle mensen onder de 30 jaar hun ideale relatie een compleet monogame relatie zou zijn. 60 procent liet toen weten zich in een compleet monogame relatie te bevinden.

Meer lezen over open relaties? Klik hier!
Meer lezen over monogame relaties? Klik hier!

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 04-07-2018

Als homo voel ik me regelmatig als een soort proefkonijn. "men" wil maar alles van "ons" weten. Waarom eigenlijk? Hebben ze niets beters te doen? Nee dus. Al die onderzoekjes houdt ze aan het werk. Maar mij boeit het geen ene malle moer. Ik leef mijn leven.


@Peter | 04-07-2018

Ik lees vooral dat, met name Amerikaanse, hetero's weinig verstand van relaties hebben. Het leeft maar een beetje "in the blind". Barbie en Ken "horen bij elkaar" dus die worden dan automatisch ook hun hele leven gelukkig.

Lullig voor hun.


Joop | 04-07-2018

Grappig als je bedenkt dat vele hetero's het allemaal in het geniep doen. Een slippertje met de buurvrouw of een collega, en wat dacht men van al die hoerenstraten in Nederland? Die zijn er echt niet om de arme student te vermaken. Alleen hetero's doen het stiekem, dat is het grote verschil.


BodySoul | 06-07-2018

Is Christelijk bepaald: monogamie, huwelijk, prostitutie e.d. Het lichaam kan de behoefte hebben aan meerdere partners maar de geest niet. Dit staat 't Christendom niet toe met alle gevolgen van dien. Andere culturen hebben geen moeite met polygamie. Daar wordt geestelijk "vreemdgaan" als kwalijker beschouwd dan fysiek.


@BodySoul | 09-07-2018

"Het Christendom", zoals wij dat nu kennen, heeft nog niet eens hun eigen boek goed leren lezen. Daarmee vallen de lettergrepen "Chris" en "ten" al af. Er blijft er nog ťťn lettergreep over.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay op TV

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven