Ludiek LHBT-protest tijdens WK

10-07-2018 | Een ludieke actie om aandacht te vragen voor de benarde situatie voor LHBT's in Rusland heeft wereldwijd veel aandacht getrokken. Een Spaanse homo-organisatie heeft met zes voetbalsupporters foto's gemaakt op enkele tientallen plekken in Moscou. De zes T-shirtdragers komen uit Spanje, Nederland, Brazilië, Mexico, Argentinië en Colombia. Zet je de supporters met het voetbalshirt van hun eigen land naast elkaar, dan vormen ze samen de regenboogvlag (foto's). Dit symbool en vele andere uitingen die verwijzen naar de LHBT-gemeenschap zijn sinds 2013 niet meer toegestaan in Rusland omdat 'homopropaganda' strafbaar is.

"In deze maand wordt wereldwijs Gay Pride gevierd maar is ook het wereldkampioenschap voetbal in Rusland," aldus de initiatiefnemers. Met het protest wil de organisatie aandacht vragen voor de vervolging en onderdrukking van seksuele minderheden in Rusland. De actie heeft naar het zich laat aanzien succes want in vele landen, en ook in Rusland, zijn de foto's van Thehiddenflag.org in de media opgedoken.

De Nederlandse Eric Houter staat met het Nederlandse oranje shirt op de foto's. Hij is hetero, maar hij besloot direct mee te doen toen zijn broer hem vroeg zijn plaats in te nemen. "Ik wilde graag een bijdrage leveren en laten zien dat heteroseksuelen ook kunnen helpen bij deze strijd," vertelt hij op de website van Thehiddenflag.org. "Ik verdedig niet alleen de rechten van mijn broer, maar van die van de hele wereld."


Klik hier voor meer foto's.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Marc | 10-07-2018

Nou dat zal helpen, gay Russen zelf ,waar zijn de dansers die in het Bolsoi ballet dansen, en in de overvolle disco's van Moskou welke iedere wekend met duizenden gevuld zijn.
Wel erg moedig van deze, maar waarom sluiten de Russen gays zich er niet bij aan, en laten ze buitenlander de hete kolen uit het vuur halen.

te gek voor woorden.


Hmmmm | 10-07-2018

Voorlopig heb ik wel enig begrip voor die wetten van Poetin. Want als ik op xtjoep of pornhup en zo kijk, dan haal ik de Russen er altijd gelijk uit. Lelijk. Bleke slagersjongens. Tuitfluit. Niet vrolijk. Geen plezier. Vaak een goedkoop bankstel er achter. Of een bed wat je niet eens tweedehands meer verkocht krijgt. Schimmel op de muur. En nog nooit naar de kapper geweest.

Dat is ook geen reclame voor dat land natuurlijk.


Kees@hmmm | 10-07-2018

Wat zegt je psycholoog hier allemaal van?


Joop | 10-07-2018

Leuke actie. Is Nederland er toch een beetje bij bij het WK.
@Marc, kan het zijn dat deze actie juist niet bekend gemaakt is en er daarom geen russen bij zijn? Komt nog bij, deze jongens zitten vast al weer veilig thuis, en als ze opgepakt worden komen ze altijd snel weer vrij. Diplomatieke selectiviteit zeg maar. Als de russen herkent worden dan weten ze ze wel te vinden, en komen ze er minder goed vanaf.


Gaaaaaaapppppppp | 10-07-2018

Als je haarstuk maar goed zit Joop.


Gaaaaaaaaaaaaaaa | 10-07-2018

Joop ik heb je haarstuk op de Meent gevonden, groeten aan Gerard.


Aan Marc | 10-07-2018

Marc... je moet je niet zo aanstellen. “Waarom sluiten de Russen zich er niet bij aan en laten ze de buitenlanders de kolen uit het vuur halen”?
Zo een onzin heb ik nog nooit gehoord. Als Russische gay is het levensgevaarlijk aan een actie mee te doen, omdat je dan BEKEND BENT en vogelvrij. Door je te outen heb je in Rusland je eigen doodsvonnis getekend. Enne, buitenkanders halen helemaal geen kolen uit het vuur. Dit is gewoon een een zgn ‘loophole’ in de Russische wetgeving, maar zo een actie zal ook alleen maar één keer werken alvorens dat gat ook gedicht wordt. Enne, je kunt niet alle acties aankondigen. En helemaal niet in een land waarvoor je voor elke scheet opgepakt kunt worden. Het is dus: toeslaan en wegwezen eer je de bak in draait, zoals die zes hele moedige jonge mensen op de fotos.
En, reken maar dat buitenlandse activisten beter behandelt gaan worden door de politie met alle ogen van de hele wereldpers op hun gericht, dan evt. Russische activisten wanneer die zo een stunt zouden uitvreten. Dus, genoeg reden om andere mensen dan Russen deze actie te laten uitvoeen. Bovendien, is het ook een soort message aan de Russische LGBt-community: “Wij mensen uit het vrije westen met mensenrechten vechten óók voor jullie...”En dat kan toch zo verkeerd niet zijn. Maar ja, vaak zijn mensen uit landen waar het ons goed gaat, de allerergste vijanden van vrijheid, hé Marc.


Ruud | 11-07-2018

Nou er heeft een groot stuk in De Volkskrant gestaan waarin duidelijk naar buiten kwam dat het homo nachtleven in Moskou een beter en een veel groter is dan Amsterdam. Foto's toonde zalen vol dansende nichten en er zijn helemaal geen invallen, men wil alleen geen optochten en opdringde homo cultuur en dat komt door de kerk.
Dus dan kunnen ze best eens met tien duizend nichten iets gaan ondernemen,
want de disco's zijn overvol met goed getrainde Russische kerels , maar die leven gewoon zoals de gays in nederland in de jaren 1965. De oudere generatie hebben hier ook moeten vechten om onze rechten te krijgen, die hebben de jongste generatie op een zilver plateau gekregen.

De ballet dansers kunnen hun gezelschappen verlaten en in Europa komen dansen , dan zakt hun mooi ballet cultuur in elkaar, maar Ja als je niets doet dan blijft discriminatie bestaan.


Roestland | 11-07-2018

Het zijn allemaal Oeren. Met een B ervoor of met een H. Maar doorgaans beide. In Moskou is de H groter. De rest van het land meer de B. Tot ze in Moskou komen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

20:05 | Bones

22:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven