Kritiek op Blokker en Intertoys om 'gay pruik'

27-07-2018 | Winkelketens Blokker en Intertoys hebben de afgelopen dagen een stortvloed van kritiek over zich heen gekregen nadat op de websites van de bedrijven een 'gay pruik' werd aangeboden (foto). Op sociale media werden Blokker en Intertoys, de speelgoedtak van Blokker Holding, bestookt met negatieve reacties. "Het is een treurig stereotype. Net zo min als vrouwen, joodse mensen of gekleurde mensen, zien homo's er allemaal hetzelfde uit. Dat je dat anno 2018 nog moet uitleggen is triest. Het toont maar weer hoe hard LHBTI Pride nog nodig is," legt voorzitter Tanja Ineke van het COC uit op Twitter. Op dezelfde site reageren meer mensen verontwaardigd op de gay pruik: "Ik ken veel gays maar geen 1 draagt dit kapsel," schrijft iemand. Een andere twitteraar reageert: "Schaam je diep, Blokker! Volgens mij kan zoiets niet meer!"

Een woordvoerder van Blokker zegt tegen Editie NL dat waarschijnlijk vanwege de naderende Amsterdam Pride "een commerciële naam aan de pruik is gegeven. We betreuren dat de pruik onder deze naam op onze website is aangeboden, dit is erg ongelukkig en bieden onze excuses aan." Ook een medewerker van Intertoys biedt op Twitter de verontschuldigingen aan. "Er is hier iets mis gegaan met het controleren van de producten van onze verkooppartners. Sorry hiervoor. Wij zijn hard bezig om de pruik zo snel mogelijk offline te krijgen. Nogmaals, sorry, sorry, sorry!" De winkelketens hebben de afbeeldingen van de feestpruik inmiddels uit het assortiment verwijderd.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Nico | 27-07-2018

Is dat diezelfde Tanja Ineke die het wel best vind dat we in dit land nog steeds weigerambtenaren faciliteren? Daar maakt ze (en het COC) zich helemaal niet druk om namelijk.


GaZoDoor | 27-07-2018

Niet alleen de pruik, heel de verschijning, erg roze lippen en roze trui is zwaar stereotype gay. Typisch hetero denken! Zal zo blijven, zolang de super macho's -voetballers- niet uit de kast komen.


Joop | 27-07-2018

Weer zo'n heterobedenksel. Homo's allemaal in het roze, allemaal geblondeerde haren. ze boden ook nog een negerpruik aan.


mal | 27-07-2018

Jaja, de gaypruik is een 'treurig stereotype', maar de rookworsten van de Hema zijn eeeenig!


Joop | 27-07-2018

@Mal, ze smaken in ieder geval verrukkelijk!


Oud Volk ? | 27-07-2018

Het idee kwam weer van het oude volk, die wilde graag verdienen over de ruggen van de gays, moet toch kunnen als het maar geld op brengt . Oud volk welke steeds klaagt over de discriminatie maar zelf iedereen op de meest ombeschofte manier beledigd.


Halal | 27-07-2018

Nee Joop ze smaken niet meer zoals vroeger, ze zijn Halal gemaakt voor je collega's.
Vroeger WAREN ZE FANTASTISCH LEKKER, NU HET OUDE VOLK ERAAN HEEFT GEROMMELD .NIET MEER


emilius | 27-07-2018

rose is een afschuwelijke kleur. mijn kleur zal het nooit worden, ik heb geen kleur. rose is een meisjes/vrouwen kleur, ben geen vrouw. hebben hetero`s dan een kleur ??????? . en die pruik is afschuwelijk. en nog blond ook. of homo`s een dom blondje zijn. echt een belediging. ken geen homo`s met blond haar.


Op1Lijn? | 27-07-2018

Sinds wanneer worden negers en gays ineens op 1 lijn gezet? Het zijn volgens mij heel verschillende zaken!


Alhoewel... | 27-07-2018

Homoslavenhandel bestaat ook! Maar daar wordt niet over gesproken. Geen monument. Nog niet een Delftsblauw tegeltje!


JAN2 | 28-07-2018

Mannen, waar maken we ons druk over. Een pruik, een blonde pruik nog wel. Als je actie wil ga dan naar die ketens waar ze te koop worden aangeboden en smijt die pruiken door de winkel als protest dat we zo worden neergezet. m.a.w., deze actie van die ketens verdient een reactie. Hier op Gaysite zitten piepen dat het allemaal fout is brengt ons nergens. Een reactie op een actie volgens mij wel want zo maak je ze duidelijk dat we dit niet pikken. En van het COC hoef je helemaal niets te verwachten, want die is druk doende met nog meer haters te helpen dit land binnen te komen, net als GroenLink(s).


Pieter | 28-07-2018

NL glijdt steeds meer af van een rijke verzorgingsstaat naar een bandeloos land waar alles maar moet kunnen. Lijkt steeds meer op de VS.
Onbegrensde mogelijkheden. Ja, niet gek dat het dan na een tijdje een grote bende wordt.

On topic: het blijkt maar weer dat commercie en marketing voor het belang van mensen (en hun meningen/gevoelens) gaat. De reaktie van Tanja Ineke is in dit geval correct. Het onderstreept inderdaad dat stereotype beelden van bepaalde groepen mensen nog steeds hartnekkig (blijven) bestaan. De commerciële partijen zijn in dit geval het leidend voorwerp. Ze zouden beter moeten weten. Dom, provocerend en discriminatie in stand houdend! Vette duim naar beneden.


@Pieter | 28-07-2018

het valt me anders wel behoorlijk op dat als het om een simpel kutakkefietje gaat over karnavalspruiken en woordgebruik, je ineens wél wat hoort van die Tanya Tineke! Waar het bij wijze van spreken mij geen flikker kan schelen in wat voor zak die pruik in de winkel ligt. Omdat er wel belangrijker zaken spelen. Maar dan is ze op punnikles of macramee-cursus, of op media training door oud Albanese dictators, zo lijkt het.


@Alhoewel... | 28-07-2018

bedoel je in de boots of zo?


over de gaypruik | 28-07-2018

wat een zieligerds zijn er toch die hier een probleem van maken.........zeikers.....zieligers..........hebben niets beters te doen.......ga toch bejaarden wassen doe je nog wat nuttigs dan hier over zeiken....


kapsel | 28-07-2018

het is meer een jaren 70 kapsel........


over de gaypruik | 28-07-2018

pruik kapsel komt uit schaap met vijf poten en die speelde de homo.......


@over | 28-07-2018

Ja kan wel maar toèn was Tanya al 80. Dus toen begreep ze de beelden al niet goed meer.


Pride | 28-07-2018

Het is de bedoeling dat men met die pruik “gay for a day” kan zijn. Wie heeft dat verzonnen? Inderdaad, de gayscene/Amsterdam Pride zelf. Ook met zo’n botenparade als de laatste jaren is zo’n pruik niet gek. Zou er een jodenpride komen die net zo commercieel zou zijn als onze gaypride, dan zouden winkels Joden-krullen en -sterren verkopen.


Zelfspot | 28-07-2018

Jammer dat ik geen neger ben, anders kon ik mijn repertoire uitbreiden.


delamordant | 28-07-2018

Vreemd, ik lees enerzijds "Het toont maar weer hoe hard LHBTI Pride nog nodig is" en anderzijds "Ik ken veel gays maar geen 1 draagt dit kapsel" . Waar zie je zo'n kapsels zeker wel? Juist, op de gaypride. het is net die gaypride die deze stereotypen in stand houdt. Die stereotypen leiden er dan toe dat Blokker en de andere zo'n pruiken aanbiedt en niet omgekeerd.


Blokker | 29-07-2018

Kunnen ze niet gewoon terug in de winkel met een nieuwe sticker erop: "geenstijl-rukkerpruik, halve prijs"?


Pieter | 29-07-2018

Denk dat die jaren zeventig pruik voor het heterovolk is bedoeld.
Be gay for a day. Als participatiemiddel dat je de homogemeenschap steunt. Net zoals veel hetero's deze dagen iets roze dragen. Wij homo's hebben dergelijke marketing niet nodig. Wij herkennen elkaar zonder dat ook wel!
Zie nog aankomen dat deze foeilelijke pruik massaal opduikt op de boten tijdens de parade! Met 'pruik' Halsema voorop.


@pieter | 29-07-2018

aan pieter. spreek niet voor mij. IK VIND DIE PRUIK WEL LEUK!


Bah, gatver. | 29-07-2018

Is toch meer een Justin Bieber betonkapsel dan iets wat gays dragen die allemaal overdreven mannelijk doen en kale koppen of een Nummer 1, 2 of 3 kapsel hebben, maar beslist niets dat langer is. En roze, dat is toch iets wat macha hetero jongens en mannen dragen, je weet wel, type metrosexueel (ja, bij heteros bestaat dat nog!): overdreven verzorgd, stinkend naar goedkope E.d.T. (Eau de Aldi) en dan nasty H&M tops in yesterday’s couleurtjes.


Pride@Bah | 30-07-2018

De kleur roze komt van de roze driehoek die homoseksuelen moesten dragen tijdens de bezetting. Roze was vroeger de babykleur voor jongens. Dat is later lichtblauw geworden. Het is maar een kleur. Gelukkig hebben we tegenwoordig de regenboog. Al is die nu soms van 6 naar 4 kleuren gedegradeerd. Geld op of kleurstof op?


Het geweld komt | 31-07-2018

COC en links zijn de oorzaak van veel haat in ons land met hun liefde voor de islam


Socrates | 01-08-2018

Ik vond het juist heel leuk. LGBT ers trekken hun politiek correcte pis-nichterigheid te ver door.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Ja

Wat is dat?

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven