"Domme hetero's" niet welkom in gayclub

17-07-2018 | De LHBT-gemeenschap in de Filipijnen is de afgelopen week veelvuldig in het nieuws geweest nadat een uit de hand gelopen discussie tussen uitbaters van een gayclub en enkele klanten de plaatselijke media haalden. Een groep vrouwen had het idee opgevat om hun vrijgezellenavond in Club Nectar in de hoofdstad Manila te vieren. Maar om zeker te zijn dat ze het feest na afloop weer gezond zouden verlaten schreef de initiatiefneemster een brief naar de eigenaar. "Ik respecteer de LHBT-gemeenschap maar maak mij zorgen om de vele hiv-besmettingen onder homo's. Veel van uw bezoekers zijn homo. Zijn wij daarom wel veilig?" vraagt de vrouw zich in haar brief af. De eigenaar reageerde furieus op de Facebookpagina van de club. "Probeer te lezen over hiv en de gevaren van dit virus, voor dat je onze club bezoekt. Jouw opvattingen en onwetendheid zijn besmettelijker dan deze ziekte! Jullie zijn niet welkom in onze zaak."

De eigenaar van Nectar kreeg veel kritiek op zijn statement maar ook deze kritiek pareerde hij fel. "Na vele jaren voorlichting worden homo's, met of zonder hiv, nog altijd bestempeld als paria's. Hiv krijg je niet van dansen naast een homo of door uit zijn glas te drinken!" Hij liet nogmaals weten dat "ongelofelijk domme mensen die dat denken" elders hun feestje moeten vieren en niet welkom zijn in de homohoreca. Hij benadrukt dat hij hetero's in het algemeen niet wil weren uit zijn club maar wel mensen die de homo-gemeenschap schofferen. "Homo's zijn vaak niet welkom in de reguliere horeca vanwege hun geaardheid. Wij zullen ons niet verlagen tot dit zelfde niveau."

Homoseksualiteit is niet strafbaar in de Filipijnen maar nog altijd wel een taboe. Homostellen worden in het katholieke land nog altijd niet erkend en ook het homohuwelijk is er niet gelegaliseerd. Plannen voor een antidiscriminatiewetgeving zijn er al jaren. Het parlement wil geen woedende conservatieve katholieke kerk over zich heen krijgen, waardoor de wet nog steeds niet is aangenomen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 17-07-2018

En hier geldt weer : Het parlement wil geen woedende katholieke kerk over zich heen krijgen. Weer het geloof waar men voor buigt. Het geloof dat schreeuwt als ze zelf gediscrimineerd worden. Imagine there's no religion........


Tietje Tovernaad | 17-07-2018

Goede reactie van de clubeigenaar. Wie dom en beledigend is mag oprotten.


Pansit | 17-07-2018

Zeer R-K land waar wetgeving doordrenkt is van R-K morele "terreur": verbod op voorbehoedmiddelen, geen echtscheiding mogelijk, abortus uit den boze enz. Het land is Roomser dan de Paus. Wel stikt 't er v/d ladyboys. Mega armoede.


Wet Graag | 18-07-2018

A.u.b. even een wetje maken dat elke fundamentalist die nu nog steeds hiv/aids als homoziekte bestempelt net zo vervolgd kan worden als antisemiten en shoa-ontkenners. Ik ben dat wel een beetje zat om te beginnen. Maar heb ook, van de vele slachtoffers er een paar van zeer dichtbij gekend. En zie nog goed de uitdrukkingen van eigen-schuld-dikke-bult op mijn netvlies. Van velen die er niets van begrepen, maar ook vooral niks mee te maken wilden hebben. Het was al een rotziekte om aan te bezwijken, maar om te sterven met de gedachte dat hun eigen schuld was, nog gruwelijker.

Tot op de dag van vandaag lees ik zelfs hier nog commentaren van mensen die die gedachte aanhangen. Maak dat maar eens strafbaar. Het blijft op 1 december moeilijk om alleen hen die er niet meer zijn te herdenken. Zonder die onverschillige massa op je netvlies erbij te krijgen. Alsmede met het schuldgevoel waar we tot op de dag van vandaag nog mee worden opgezadeld. Wat sommigen onder ons ook nog doodstom lopen te bevestigen ook.


Tokkies | 18-07-2018

Sommig dom Tokkievolk blijft dom. Want laag IQ. Leren ook niet van hun fouten. Missen bepaalde cognitieve resonanties. Misschien gevalletje psychiater? Lees: zwaar autistisch?!


Tokkies2 | 18-07-2018

De eigenaar van die club heeft juist gehandeld door haar en haar gezelschap de toegang te weigeren. De dame in kwestie zou beter moeten weten; ook in 'hetero-horeca' kun je vanalles oplopen. Ze zegt dat ze de homogemeenschap respecteert. En toch beledigt ze expliciet een hele groep mensen. Dat is pas dom. En oerstom. Dat noemt men een K.U.T. wijf. En respectloos.


Darkroomwijven | 19-07-2018

Ken je dat niet? Ze komen binnen en willen gelijk naar beneden lopen. Als iemand ze beleefd vraagt dat niet te doen, worden ze soms nog boos ook. Ze willen alleen maar kijken, en ze zitten er Ć©cht niet mee. Schandalig dat ze er niet in mogen.

Dat berichtje van die meidenclub is precies zo. Wij hebben tieten en mutsen, wij zijn jullie bedoelde holletje en we gaan gewoon naar binnen. En er dan nog even flink op slaan dat we wel niks op willen lopen natuurlijk.

Ik ben blij dat ik zelf geen horeca meer doe. Want als er nou iets slecht is voor je zaak is mensen wegsturen. Zeker sinds sociale media en tripadvisor. Waar iedereen kan liegen wat hij of ZIJ wil.

Ik sta wel, en ook met die ervaring, volledig achter de eigenaar van die zaak. Ben ik in de buurt van de Nectar Club, dan ga ik er enkel voor mijn fatsoen al binnen. En draai vervolgens waarschijnlijk heel mijn vakantiespaarpot om. Enneh, ikke en mijn lief hebben al een paar jaar plannen om eens de Fillipijnen te bezoeken. Een mooie zaak om te beginnen, die Nectar club. De baas heeft blijkbaar kloten, ook als het ten koste kan gaan van zijn zaak.


Wegblijven! | 19-07-2018

Als je weet dat je ergens niet hoort, moet je er wegblijven. Ik ga ook geen kerk binnen om mijn liefde te laten inzegenen. In mijn eentje binnen kijken gaat nog. Leuk gedaan. Hoop moeite geweest. Maar samen, uitgesloten. Ik weet hoe primitief er daar nog wordt gedacht. Ik hou liever buiten mijn pet op, dan dat ik hem binnen af doe. Want als dat goed vies gaat, kan zomaar die hele kathedraal instorten. Dat is zonde. Leuk gedaan. Hoop moeite geweest.

De liefde tussen ons is gewoon zo groot. Maar daar kan ik niks aan doen.

Ik weet wel waar ik beter niet binnen ga. Wat valt daar nog te winnen. Misschien wat instortingsgevaar. Dat zal wel eens gebeuren. Maar niet waar ik bij ben. Daarom staan al die gemetselde suikerbroden er waarschijnlijk ook nog. Zonder enige besef van het respect waarom sommigen van ons toch liever niet naar binnen gaan.


DolleMina | 20-07-2018

Een geitenpartij in 'n homo club. Wat hebben die daar te zoeken? Laten ze 'n vrouwencafe opzoeken. Wat 'n stupide vraag. Krijg je HIV wanneer je de klink v/d buitendeur aanraakt? Of willen ze bare backen met gays? Kunnen beter 'n vette strap-on gebruiken voor ze met Jan Salie in de huwelijksboot stappen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

17:35 | Neighbours

18:10 | The Real O'Neals

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Nee

Wat is dat?

Ja

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven