De wereld en zo | Broederschap

05-07-2018 | Laten we vooropstellen dat ik niet geloof in Gods creatie, maar in evolutie.

Laatst zag ik weer eens zo'n wonderbaarlijke stamboom van een stuk of tien Europese koninklijke families en hun onderlinge verwantschappen in de laatste 1000 jaar of zo. Verbazingwekkend, maar dan vooral uit het oogpunt van de slimmigheid om op die manier de macht voor eeuwen vast te houden, te delen of te verkrijgen door middel van huwelijken.

Voor de rest is zo'n stamboom heel normaal maar toch iets dat veel mensen wel eens vergeten: als je bij jezelf begint en omhoog gaat heb je uiteraard twee ouders, vier groutouders, acht overgrootouders enzovoort.
Met andere woorden, als iedereen zo'n plaatje tekent van zichzelf terug in de tijd, kom je elkaar vanzelf vroeg of laat tegen, dat kan eenvoudig niet anders. De genoemde koninklijke families in dit geval vroeg, want daar trouwden neven, nichten, broers en zussen en kleinkinderen continue met elkaar om de macht vast te houden. We zijn dus allemaal familie van elkaar en genetisch nagenoeg hetzelfde. Zelfs al geloof je wel in Gods creatie dan nog zijn Adam en Eva het eerste stel ouders, maar in het geval van evolutie gaan we wat verder want elk schepsel heeft ouders, nietwaar?

Het grote punt is hier dat letterlijk iedereen een directe, ononderbroken lijn heeft met het allereerste meercellige organisme, anders was je er simpelweg niet. De lijnen die zijn uitgestorven hebben niet tot jou geleid. We hebben dus allemaal nog stukjes van die oorspronkelijke genen in ons en zijn allemaal verwant aan elkaar.
In dat licht maakt het dus geen flikker uit of je hetero of homo bent, wit of zwart, jood of moslim, Belg of Nederlander en ga zo maar door. Dat hebben we er later allemaal zelf bij verzonnen, inclusief persoonlijke duiding.

Wanneer je het totale 4,5 miljard-jarige bestaan van de aarde uitdrukt in een periode van 24 uur, verschijnt de mens om 23:59:30, ofwel in de allerlaatste halve minuut.
Dat alles beseffende zou ik denken dat we weinig recht van spreken hebben wanneer we het hebben over wie wat zou moeten zijn, wat van wie is en wat we eens zullen doen met de planeet zelf. We kunnen ons beter afvragen of we er om vijf over twaalf überhaupt nog wel zijn.

Persoonlijk zou ik pleiten voor een direct te organiseren wereldwijd feest ter ere van bovenstaande, vaak vergeten, fantastische conclusie, en dan nemen we de Franse wapenspreuk erbij als motto: vrijheid, gelijkheid, broederschap. Aangevuld met zusterschap uiteraard, anders beginnen we alweer uit de rails te lopen. Santé!

GaySite.nl columnist AKO is geboren in Brabant en heeft lange tijd in Amsterdam gewoond, alsmede in het buitenland. Hij heeft een aantal jaren in de gezondheidszorg gewerkt en later in de farmaceutische industrie. Hij was en is een enthousiaste deelnemer aan het gay uitgaansleven in binnen- en buitenland en wordt geboeid door de wereld om hem heen, waarbij de heel kleine dingen vaak zorgen voor (on)logische gedachtengangen over mens en maatschappij.

Deel dit artikel:  

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

19:00 | Anger Management

20:10 | Thuis

20:30 | Are You The One

21:00 | Empire

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven