Eerste openlijk homoseksuele presidentskandidaat

15-04-2019 | Pete Buttigieg is de eerste openlijk homoseksuele presidentskandidaat. De 37-jarige burgemeester van de provinciestad South Bend, Indianais is sinds zondag officieel Democratisch kandidaat voor het presidentschap. Buttigieg heeft zijn snelle doorbraak vooral aan zijn persoonlijkheid te danken. In de vele interviews die hij de afgelopen maanden gaf komt hij over als authentiek en ongedwongen. Maar ook zijn openheid over zijn man, de 29-jarige Chasten Glezman (foto links), spreekt kiezers blijkbaar aan. Buttigieg (foto rechts) wist uit het niets al ruim zes procent te scoren tijdens enkele officieuze voorverkiezingen. In de Amerikaanse media wordt Buttigieg omschreven als een zeer getalenteerde en slimme politicus. "Hij moet nog veel leren maar kan het heel ver schoppen tegen Trump," aldus een politiek-commentator.

Tijdens zijn eerste officiële kiesbijeenkomst afgelopen zondag legde Buttigieg vooral de nadruk op zijn christelijke geloof en zijn seksuele identiteit. Ook uitte hij felle kritiek op de huidige president Donald Trump door te stellen dat hij een ander verhaal wil brengen dan ‘Make America Great Again’, Trumps campagneslogan. Maar veel echte plannen wist de presidentskandidaat zondag nog niet te presenteren. Aan het einde van zijn presentatie zoende hij zijn echtgenoot op het podium. In februari 2020 beginnen de voorverkiezingen, de presidentsverkiezingen zijn in november van dat jaar.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 15-04-2019

Veel minder dan Trump kan natuurlijk niet. Het land waar de indianen zijn uitgemoord door blanken en de nazaten van de blanken nu denken dat het hun land is en er een muurtje omheen willen zetten. Dus laat deze jongeman het maar proberen. Als zijn geloof hem maar niet in de weg zit zoals wel vaak het geval is.


qw | 15-04-2019

Ze zeggen dat hij alleen z'n naam Buttigieg tegen heeft, 'n voor Amerikaans gebekten onuitspreekbare Maltese naam. Voor de einduitslag is het gevaarlijk om al zo vroeg te worden getipt. Hij laat, anders dan vele anderen, 'n zeer gedegen indruk na in debatten. 'n Beetje als Lorin Parijs in Belgi√ę, maar de Belgen hebben al 'n openlijk gay eerste minister gehad.


Jaap | 15-04-2019

Trump doet het erg goed.
De VS doet het goed.
Homohuwelijk in steeds meer Staten.
Wiet 100% legaal in steeds meer Staten.
Gestopt met het voeren van oorlogen in landen waar ze niks te zoeken hebben.

Alle stokpaardjes van de Amerika-haters zijn weggevallen.


Die Pietje Kontkijk heeft veel weg van die sukkel Rob Jetten.
Maar prima kandidaat voor de Democrats: met zo'n kandidaat weet je zeker dat Trump herkozen wordt ????


tja | 15-04-2019

"'vooral de nadruk op zijn christelijke geloof en zijn seksuele identiteit''. Ik moet er weer van kotsen


Ja! | 15-04-2019

Qua vrijheid worden we ook al ingehaald door India! In Nederland kun je enkel nog premier worden als je bij herhaling verklaart helemaal geen sexleven te hebben. En goed bent in oink-oink-oink commentaren.


Oh kut.... | 15-04-2019

Verkeerd gelezen.

Het was niet India maar USA.

Ja, weet ik dan waar South Bend ligt! Zet het er dan bij.


qw | 16-04-2019

Helemaal eens met Jaap. Bovendien is hij de eerste president die zag hoe gevaarlijk het is om China zomaar het monopolie van de grondstoffen voor electronisch dataverkeer te laten, waar Clinton duchtig voor heeft gezorgd. Die grondstoffen worden de olie van de toekomst en leiden met absolute zekerheid tot de meest barbaarse oorlogen ooit. De XXIste eeuw wordt hoe dan ook de eeuw van de wereldoorlogen, waarbij de XXste eeuw zelfs geen voetnoot zal zijn. Clinton heeft die oorlogen sterk versneld. Trump houdt die oorlogen nog wat op afstand. Eigenlijk kan je als Amerikaan redelijkerwijs alleen maar op Trump stemmen


Daan | 16-04-2019

Qw, je raaskalt maar wat. Met Trump aan de macht ben je er vrijwel zeker van dat hij landen alleen maar tegen elkaar opzet, om er zelf sterker uit te komen. Heet machtsmisbruik. En natuurlijk ter versterking van zijn eigen wapenlobby. Transgenders worden ook al geweerd uit het leger, en diegene die er al zijn ernstig beperkt. What's next: uitsluiten van homo's? Met een onberekenbaar projectiel als Trump weet je het nooit!!!


mal | 16-04-2019

@daan: Geen idee waar jij je nieuws opduikt, maar trump is in de reeks amerikaanse presidenten uitzonderlijk niet-draaikonterig. je mag niet van z'n politiek houden, maar hij is allesbehalve onberekenbaar.

Verder vind ik het onzinnieuws, die presidentskandidaat. Ten eerste heeft het - in elk geval voorlopig - weer eens geen enkele nieuwswaarde voor Nederland / Europa. Maar ik weet ook wel een stuk of tien presidentiele eigenschappen die me belangrijker lijken dan met wie hij / zij het doet en in welk standje.


Peter | 16-04-2019

Eens met de vorige sprekert


eltaib | 17-04-2019

interresting


Shift | 17-04-2019

Mal, Peter of Qw onder drie verschillende nicknames reageren is best sneu.

Je slaat de plank flink mis.
Onberekenbaar=nukkig =grillig. Prima omschrijving van het 'lijdend voorwerp'.
De vele impulsieve tweets tonen een extreem grillig karakter. Of je er fan van bent if niet.


BertJan | 17-04-2019

Als die zot Trump niet onberekenbaar is, wie is het dan ooit èrgens wèl?
Die mythomane lul is knettergek ademloos corrupt volstrekt onbekwaam.
Wie dat niet inziet, heeft een probleem, groter dan de Notre-Dame-ru√Įne.
Hoe kan er één zinnig mens nog naast de waanzin van D.Trump kijken?


@Bertjan | 18-04-2019

Antwoord: Mark Sukkelberg!


qw | 18-04-2019

Bovendien kon Clinton in zijn tijd Noord Korea nog moeiteloos en efficient aanpakken. Hij heeft niets gedaan. Nu zitten wij met de gebakken peren en moet Trump de zaak willens nillens behandelen. Àls deze hopeloze zaak dan mislukt, dan is er nog een stel idioten dat de schuld ervoor in Trump's schoenen schuift.

En zo zijn er nog tal van voorbeelden die mijn vertrouwen in vele anderen dan Trump zeer hebben beschaamd. In het begin was ik geen voorstander van Trump. Nu wel.


Pet | 18-04-2019

Clinton en Obama hebben Noord-Afrika in de ellende gestort.
Trump heeft de militaire inmenging in andere landen gestopt.

Trump ziet aan de EU-landen wat hij NIET wil: bukken voor islamisering.

Hadden wij in Nederland maar zo'n onverschrokken baas!


Poi | 21-04-2019

We want Trump...
Trump is onschuldig aan aantijgingen. Gays for trump


Poi | 21-04-2019

Hij deze kandidaat word het niet. De usa is er niet rijp voor... in nederland had het in 2002 gekund.


Poi | 21-04-2019

Ik gun deze nieuwkomer wel maar ik denk dat hij geen kans maakt. Hoogstwaarschijnlik word Trump herkozen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven