De Regenboog zoekt lhbt+-buddy's

02-04-2019 | Vrijwilligersorganisatie De Regenboog Groep is op zoek naar lhbt+-buddy's. De Regenboog biedt hulp aan lhbt's wiens leven (tijdelijk) uit balans is vanwege meervoudige problematiek en psychische klachten. Bijvoorbeeld een homoman met hiv of hepatitis C die vanwege deze diagnose in een depressie raakt, als gevolg daarvan in een sociaal isolement terechtkomt en door de neerwaartse spiraal ook andere problemen heeft gekregen. Of een lesbische vrouw die het door haar psychiatrische klachten maar niet lukt om regelmaat in haar leven aan te brengen, sociale contacten aan te gaan of gevoelsgenoten te ontmoeten. Buddy's van De Regenboog kunnen deze personen begeleiden en zo het verschil maken in iemands leven.

De Regenboog zoekt buddy's die zich solidair voelen met mensen die het wat minder goed hebben, oordelen niet, en staan open-minded in het leven. Voordat ze beginnen met de ontmoetingen, ontvangen de buddy's een training en informatie over homoseksualiteit, coming-out en veel voorkomende problemen en hulpvragen. Een buddy spreekt regelmatig af met iemand uit de doelgroep en is er om samen mooie en moeilijke momenten te delen en de dagelijkse sleur te doorbreken. Een buddy neemt geen klussen uit handen, maar helpt op weg en stimuleert om weer zaken op te pakken. Een buddy krijgt tijdens het ontmoetingstraject begeleiding van de Regenboog Groep.

Klik hier voor meer informatie over De Regenboog Groep en de lhbt+-buddy's.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Tja | 03-04-2019

In de Aids jaren is er enorm veel goed en lief buddywerk gedaan. Voor de neanderthalers om ons heen was dat echter extra bewijs dat aids de schuld van homo's was. Zelfs de medische neanderthalers en de bestuurlijke.

Het geeft de indruk dat "we wat goed te maken hebben". En daarnaast wordt iedereen jaloers op extra aandacht.

Buddywerk is mooi maar je kunt het beter verborgen doen. Want het werkt het inclusief denken juist tegen. En dan vallen er weer klappen.


Peter | 04-04-2019

Lang geleden was ik buddy voor mannen met HIV/AIDS. Het was zwaar. De impact van de problemen had ik onderschat.
Maar het werk was en is zo belangrijk.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven