Homofobe fastfoodketen niet welkom

02-04-2019 | Nadat onlangs bekend werd dat de Amerikaanse fastfoodketen Chick-Fil-A vele miljoenen dollars heeft gedoneerd aan organisaties die tegen de rechten van lhbt's strijden wordt het bedrijf door particulieren maar ook steeds vaker door bedrijven en overheden geboycot. Aan het hoofd van de keten, met ruim 1600 filialen in heel Amerika, staat een zeer christelijk familie die al enkele malen eerder in opspraak raakte door homofobe denkbeelden en uitspraken. In 2012 zei een woordvoerder van Chick-Fil-A tijdens de discussie rond de legalisering van het homohuwelijk in de VS dat het bedrijf zich altijd in woord en daad zich zal blijven verzetten tegen "verderfelijke zaken als homoseksualiteit". Het bedrijf beloofde een jaar later, nadat een boycot dreigde, beterschap. Maar naar nu blijkt heeft het zijn bakens verzet. De leiding treedt niet meer in de openbaarheid met homofobe uitspraken maar steunt organisaties die strijden tegen de rechten van lhbt's financieel.

Toen dit nieuws bekend werd hebben onder meer de luchthavens van New York laten weten dat filialen van Chick-Fil-A niet meer welkom zijn in de terminals. Ook de gemeente San Antonio liet weten dat de fastfoodketen niet meer welkom is in de stad. Eerder besloten de burgemeesters van onder meer Chicago, Boston en San Francisco al dat de waarden en normen van Chick-fil-A in strijd zijn met de waarden en normen van hun stad en dat de fastfoodketen daarom niet meer welkom is in hun stad. Ook tientallen studentenverenigingen hebben inmiddels met succes geprotesteerd tegen de komst van een vestiging van Chick-Fil-A op hun campus.

In Canada ontstond een jaar geleden al ophef toen Chick-Fil-A aankondigde de komende jaren enkele tientallen vestigingen te openen in en rond Toronto. Er werden diverse acties gestart om Chick-Fil-A van de Canadese markt te weren maar dat heeft niet kunnen voorkomen dat later dit jaar de eerste Canadese vestiging van Chick-Fil-A in Toronto wordt geopend. Het bedrijf heeft deze week laten weten dat het geen politiek agenda heeft en geen enkele groepering wil discrimineren. "Onze christelijke levensovertuiging komt op diverse manieren tot uiting in het beleid van ons bedrijf maar wij omarmen alle mensen, ongeacht religie, ras, geslacht, etniciteit, seksuele geaardheid of genderidentiteit," aldus een woordvoerder.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 02-04-2019

Vraag aan GaySite: is er alleen maar nieuws buiten Nederland te vinden?
Kan ik me niet voorstellen.


C | 02-04-2019

Mooi bericht! Dank daarvoor!


Joop | 02-04-2019

Misschien de naam van deze site maar veranderen in gaysite.com . Er is zoveel te melden over eigen bodem. En we blijven maar nieuws opgezadeld krijgen uit de Joe S en andere ver van mijn bed landen. Natuurlijk, prima dat ook daar nieuws vandaan komt, maar ik ben ook voor een groot deel geïnteresseerd in Nederlands nieuws. Of nieuws dat iets dichter bij huis is.


Doris Clitoris | 02-04-2019

Aan Peter & Joop: ja, hoor, er is zo veel extreem interessants aan de hand in Nederland waarover men kan berichten, zoals het zoveelste regenboogzebrapad in een Achterhoeks of Zeeuws gehucht of dat Gerard Joling weer eens diarree heeft of dat die Gore Goor coke-verslaafd is of dat de Anaal Parade dit jaar Patty Brard of Patricia piss boekt als surprise-celebrity. Hele interessante dingen dus. Du slaten we als je blieft nooit meer iets over het buitenland schrijven. Immers heet het hier de NederlandseGaySite.nl


Emiel | 03-04-2019

gewoon die zaak boycotten. vreemd lees op deze site ook veel nederlandse nieuws. en buitenlands nieuws is ook interessant. dan weet je tenminste wat er in de wereld afspeelt . en dat acceptatie van LHBTers nog een hele lange weg heb te gaan.


Karel | 03-04-2019

Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat ze daar geen kippenpoten verkopen.


Hamam ahmed | 05-04-2019

Ik ben gay ik will graag toekomst in Nederland .phonepoint639@gmail.com


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

20:35 | Het Uur Van De Wolf | Erwin Olaf

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven