"Wij hebben geen homo's in ons land"

08-03-2019 | Volgens de Maleisische minister van Toerisme wonen er geen homoseksuelen in zijn land. Deze opmerkelijke uitspraak deed de minister tijdens een ontmoeting met de internationale pers op de ITB in Berlijn. Deze internationale toeristenbeurs wordt deze week gehouden in de Duitse hoofdstad en is de grootste ter wereld. Honderden landen en organisaties presenteren zich op deze beurs in de hoop zo meer toeristen te trekken. Ook Maleisië profileert zich op de ITB als veilig en aantrekkelijk vakantieland. Maar toen bij de presentatie eerder deze week de Maleisische minister van Toerisme door een Duitse journalist werd bevraagd over de veiligheid van onder meer homoseksuele vakantiegangers naar Maleisië kreeg hij een zeer opmerkelijk antwoord. "Homoseksuelen hebben wij niet in ons land dus of het veilig is voor homoseksuele vakantiegangers weet ik niet," aldus de minister tegen de pers.

De presentatie verliep vervolgens chaotisch. Minster Mohammaddin bin Ketapi hield een vlammend betoog over de schitterende natuur en cultuur van zijn land maar de Duitse verslaggever bleef hem de vraag voorleggen of homo's welkom zijn in Maleisië en of de lhbt-vakantieganger veilig is. De minister probeerde zich te verantwoorden door te zeggen dat iedereen welkom is maar dat het islamitische land zijn eigen standpunten heeft aangaande homoseksualiteit.

Mohammaddin bin Ketapi ontweek hiermee te erkennen dat Maleisië homoseksualiteit nog altijd wettelijk verbiedt. Een gevangenisstraf van twintig jaar en zweepslagen als lijfstraf wordt homo's in het vooruitzicht gesteld als ze schuldig worden bevonden. Homoseksualiteit wordt in Maleisië gezien als een Westerse ziekte die een gevaar vormt voor de islamitische bevolking van het land.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Mallootsiƫ | 08-03-2019

Terwijl het er zo mooi is! Vooral in Kontol, Assu, Babulu, en Babi!


Joop | 08-03-2019

Maar dit wisten we toch wel dat men homo's liever kwijt dan rijk is in dit soort landen? Gelukkig zijn er landen zat waar je wel welkom bent, dus geef je geld liever daar uit.


Katoikoitus | 08-03-2019

Geen homos maar wel millioenen van kirrende katois.


@Joop | 08-03-2019

Kunnen ze in de Verenigde Naties of zo niet iets aannemen dat het technisch, biologisch, praktisch en zelfs op religieuze gronden volslagen onmogelijk is om homo's kwijt te raken, of zelfs maar naar een eigen land te sturen? Omdat er elke dag gewoon nieuwe geboren worden? Overal?

Kan het COC daar hun zetel in de VN niet voor terugtrekken, en kunnen we niet stoppen met meebetalen aan de VN totdat dat geregeld is?

Want ik wordt een beetje moe van landen die beweren dat we niet bestaan. Jij niet. Ik niet. En ook alle jij en ik's die in zulke landen leven. Maar vooral alle jij en ik's die daar vandaag weer geboren zijn. Met zulke neanderthalers moet je niet om tafel willen zitten. En proberen te overtuigen. Die verdienen nog geen kerstkaart. Mij doen ze niks. Het is wat ze hun eigen volk aandoen. (En wat dan daarna allemaal maar weer hier wil komen wonen ook nog! En dat ze dan maar heel veel geld opsturen naar de familie daar!)


@Joop | 08-03-2019

De hoofdburgemeester van Luxemburg heeft een mooie voorzet gegeven. Dat is niet voor applaus. Zijn uitspraken verdienen Na-Vol-Ging!


Kees | 08-03-2019

Een minister maar volslagen knettergek kennelijk. Even googelen en ja hoor, een islamitisch land. Pfffffff.


Kussensloop | 08-03-2019

Er hangt iemand een kussensloop op een moskee. Waar wat op gekliederd is. En we zijn alweer een uitgang kwijt. De -fobie uitgang. Waar er toch wel overal en onder vele gezindten nog echt hele rare sprake was van hele rare homofobie, zijn er plots oproepen om de islamofobie te bestrijden. Voor alle islamogelovingen en niet gelovigen. Om samen op te trekken met anderssoortige midden oosten gelovigen. Om een oproep te doen tot bescherming van de gelovigen-fobie! Terwijl die gelovigen al veel te veel de hand boven het hoofd wordt gehouden.

We kunnen op zoek naar een nieuw woord voor homofobie. Vanwege wat gelul op een kussensloop. Ik geloof niet dat ik ergens iets heb gelezen (op nos.nl) dat de anti-reli-fobie-maffia ook vindt dat homo's ook weer eens vrij over straat kunnen lopen. Laat staan huppelen!


qw | 08-03-2019

Ongeschiktheid om homo's te maken, wijst op een ernstig genetisch gebrek bij de bevolking. Bovendien schieten landen die homo's vervolgen, zich tegelijk 'n kogel in het linkerbeen en in de rechtervoet.


Kussensloop2 | 08-03-2019

Als je geen gesubsidieerde moskee neerzet dan kan er ook geen kussensloop aan gehangen worden. Plek zat in de kast. Als ik er terug in pas, jij helemaal. Want ik was al homo voor mijn geboorte, jij pas toen je ouders je dat maakten bij het gemeentehuis.


Wenen- 2019 | 08-03-2019

Homoseksualiteit wordt in MaleisiĆ« gezien als een Westerse ziekte die een gevaar vormt voor de islamitische bevolking van het land. Kun je natuurlijk ook omdraaien, de islam is een zeer gevaarlijk ziekte, wel van ouder op kind na kind word over geĆÆndoctrineerd zoals in nazi Duitsland van 1939.

Kun je nagaan wat hier in Nederland gaat gebeuren als dit soort steeds verder en verder met hun ziekte en geloofs indoctrinatie zich meester maakt van onze democratie en het verzieken ervan. Dus eerst sluiten die scholen en moskeeƫn die niet voldoen aan onze democratie en vrijheden, en eisen aan inburgeren ander afvoeren die hap naar Saudi Arabie kunnen ze elkaar daar de hoofden afhakken.
Oostenrijk pakt het veel beter aan, daar zij 22 moskeeƫn gesloten wegen haat zaaien, en vele Iman's uitgezet.


@Wenen- 2019 | 08-03-2019

Je vergelijking en voorstel tot omdraaien zou opgaan als homosexualiteit (of het andere rijtje) een religie zou zijn.

Het zijn echter de religies die ons het liefst de nek om zouden. Omdraaien. Terwijl we geen vlieg kwaad doen. Of heb je al ergens gelezen over homo-terroristen dan?


@Wenen- 2019 | 08-03-2019

We moeten het eerste bushokje nog slopen! Zo lief zijn we!


LOL | 10-03-2019

Censuur-fail! Scroll even naar boven naar de eerste reactie. Die heeft de redaktie he-le-maal gemist. Het is belediging van een buitenlandse staat, minister plus hoofd. En godslastering ook nog. Maar niet gezien. Gewoon er doorheen geglipt.

Ik hou het nog even spannend. Ik woonde vroeger in een flat. En daar woonde ook ene Tony. Uit Maleisisch spekend Indonesiƫ. Op een dag vertelden vriendjes van de flat dat Tony de grootste van de flat had. En ook al met haar. Hij had hem eens in de berging onder de flats laten zien. En alle buuejongens waren onder de indruk. Alleen ik was natuurlijk weer een dag te laat om dat te zien. En ik wou het ook niet vragen. Het zijn zo van die dingen die je niet vraagt.

Tony was de lulligste niet, en het was al snel duidelijk dat het bij Ć©Ć©n vertonging bleef. Maar hij wou me wel wat vieze woorden leten in het Maleisisch. Waarschijnlijk ook omdat hij verder alleen maar Nederlands hoorde om zich heen. Eentje was (vergeef me spelfouten, het is van horen zeggen): Kontol assu babulu babi.

En dat betekent: Vuile vieze varkenslul.

Dat heeft heel de moraalpolitie hier niet gezien. Terwijl Maleisiƫ voor zoiets doodleuk de ambassadeur kan terugroepen.

Tip voor censuur en delete-roepers: Pas je schrijfstijl aan. En ze publiceren alles. Althans, ze laten het gewoon staan. Gezeik moet je verpakken.

Wel nog steeds jammer dat ik de lul van Tony nooit heb mogen zien. Ik had enkel verder de Wehkamp gids en raaien op de onderbroekenpagina. Tony was zijn tijd echter ver vooruit.


Joost | 12-03-2019

Sneue site. De helft van de reacties heeft de webeigenaar op zijn zolderkamertje bij zijn ouders zitten verwijderen. Les 1 hoe jaag ik bezoekers weg.


LOL@Joost | 12-03-2019

Waarom laten ze de mijne dan wel staan?

Ik denk dat je hier best kan gifbakken. Maar het moet leuk blijven om te lezen en liefst onderbouwd zijn. Want anders kun je er als lezer ook weinig mee. Je kunt het oneens zijn maar wel elkaar blijven kietelen. Volgens mij is dat het geheim.


Joost | 16-03-2019

@lol je hebt je nooit afgevraagd waar de rest van jouw inbreng bleef?

De afgelopen week is opnieuw de helft van de reacties verwijderd. Lol.


LOL@Joost | 17-03-2019

Zet je bril eens op. Het is een al jaren trouw copy/paste medium dat nooit zelf schrijft. Er zijn wat bijdragen van derden waar al helemaal niet op gereageerd kan worden. Heel erg journalistiek is het allemaal niet. Maar wel een punt waar gay nieuws vrijwel dagelijks overzichtelijk op een rijtje wordt gezet. Dat moet je niet onderschatten want zelfs het COC is niet in staat om dat te doen (tenzij ze een subsidiekraan naar de bek kunnen pleasen wat een veel subsidie-comercieel ingekleurde inhoud geeft in wat ze nog publiceren).

Soms is er wat weg ja. Het enige wat ik daar dan aan mis is dat ik het zelf ook niet meer kan nalezen. Als ik nog weet dat ik ergens een reactie op heb geschreven.

Dan moet je het voortaan maar wat aantrekkelijker neer-reageren denk ik dan. Of een half jaar door de darkrooms zwerven in Diesel ondergoed in de hoop dat je voor het hrachtengordeldamesblad stukjes mag schrijven. Liefst als stagiair natuurlijk.

Deze site? Ouwe pisbak. Maar werkt nog steeds. Kun je gratis op zeiken. Dus heb he ook weinig te klagen als er eens een dagje het papier op is. Want dan raak je al snel in een wiedenkjijdanwelniettewezen-discussie. Daar zijn kerken genoeg voor om je dat gevoel aan te meten. In sommige van die hokken mag je slaan en anaal of vaginaal of waar maar een gat zit, uitwonen wat je wil, waarbij over alle leeftijden zeer inclusieve morele principes heersen. Of mensen gaan genezen. Of in hemels komen als je eerst de halve buurt afknalt. Zolang je maar beweert dat je uit je heilige overtuiging hebt gehandeld.

Ik ben blij met alles wat hier zonder zulke restricties, die onze eigen politici niet eens durven te benoemen, zomaar kan blijven staan!

Ik ken eigenlijk weinig andere vrije kanalen. Heb je daar moeite mee, dan vindt je jouw kleine kudt gelijkie blijkbaar groter dan dat van elk ander. Dat kan zijn. Maar onderbouw het dan ook. Of ga eindelijk eens op jezelf wonen.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

CDA

VVD

GroenLinks

PVV

Ik ga niet stemmen

Christen Unie

PvdA

D66

Forum voor Democratie

Denk

SP

Partij voor de Dieren

SGP

50+

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven