CDA wil EuroPride naar Rotterdam halen

01-03-2019 | CDA Zuid-Holland wil EuroPride naar Rotterdam halen. Dat laat de partij in een persbericht vandaag weten. Volgens het CDA is dit evenement namelijk uitermate geschikt om het 'regenboogbeleid' van de provincie verder invulling te geven. In april 2018 werd Zuid-Holland officieel een regenboogprovincie. Volgens het CDA moet daar de komende vier jaar actief invulling aan worden gegeven. Het organiseren van EuroPride - maar vooral de weg ernaartoe - is een ultieme gelegenheid om de sociale acceptatie en veiligheid voor lhbt's te vergroten, aldus de partij.

Het idee om EuroPride naar Rotterdam te halen is niet nieuw. Afgelopen zomer riepen enkele organisaties, waaronder COC Rotterdam en Rotterdam Pride, op om het evenement in 2023 naar Rotterdam te halen. EuroPride wordt dan namelijk voor de 30e keer georganiseerd, de eerste EuroPride was in 1992 in London. CDA Zuid-Holland sluit zich aan bij deze oproep en wil dat de provincie het evenement gaat omarmen. Volgens CDA kandidaat-statenlid Danny de Vries uit Rotterdam, wordt in aanloop naar de verkiezingen steeds vaker de vraag gesteld wat de rol van de provincie is met betrekking tot het lhbt-beleid. "Moet de provincie hier überhaupt een rol in spelen? Wat is de betekenis van een 'regenboogprovincie' en hoe moet daar invulling aan gegeven worden? Dit is wat ons betreft een deel van het antwoord. Er zijn partijen die zeggen dat de provincie geen rol heeft, maar dat ben ik niet met hen eens. Met Europride kunnen we op allerlei niveaus juist het verschil maken. Het helpt bovendien om in de hele provincie goed beleid te ontwikkelen. En dat is juist de rol van een provincie." De Vries was eerder betrokken bij de organisatie van EuroPride in Amsterdam in 2016.

Sinds 1992 is telkens een andere stad gastheer van de EuroPride om zo de discriminatie en de rechten van homoseksuelen onder de aandacht te brengen. EuroPride 2016 was in Amsterdam en dit jaar zal het evenement in Wenen plaatsvinden (foto). Het Griekse Thessaloniki is aangewezen om in 2020 gaststad te zijn van de EuroPride.

Deel dit artikel:  

Reacties:

CDA? | 01-03-2019

Zouden die zich niet beter inzetten om alle vrijstellingen voor geloven? Omdat het wellicht ook een christelijke gedachte kan zijn dat je met je geloof niks meer bent dan een ander en het je geen recht hoort te geven op voorkeursbehandelingen?

Of is dat juist iets waar ze niet aan willen en proberen ze ons enkel om die reden te paaien? Want aan de oprechte bedoelingen van gelovingen twijfel ik doorgaans nog het meest. Zeker als ze zich humaan voor proberen te doen.


Jan | 01-03-2019

CDA die hypocriete christelijke partij, nou moet niet gekker worden, laten ze maak met denk in zee gaan, ze nemen het steeds meer op voor dat soort.


ZZ | 02-03-2019

sommige zijn verbaasd.Lezen die geen kranten. Welke partij had LTBG ministes. Juist het CDA. In veel CDAkringen is LTBG gewoon geaccepteerd hoor.
Net zo goed dat in veel kerkelijke gezinnen LTBG geaccepteeerd is.
En nou niet zeuren of komen met sektarische voorbeelden en deze plakken op de gehele groep.

verder communisten waren ook voor LTBG totdat ze aan de macht kwamen toen mochten ze naar heropvoedingskampen......lees de geschiedenis van Stalin maar.


ZZ | 02-03-2019

CDA heel goed. Mooi van het CDA.

En die linkse drammers hier die dat niet begrjipen.......
pff
Ga lekker borrelen bij groenlinks of je linkse bubbel.....


@ZZ | 02-03-2019

CDA. Dat zijn een soort van HEMA-reli's geworden. Die het voor twee tientjes met iedereen doen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven