Mardi Gras-parade kleurt Sydney

02-03-2019 | Zaterdag trok voor de 41ste keer de jaarlijkse, kleurrijke Mardi Gras-parade door de straten van het Australische Sydney. Er hadden zich dit jaar een recordaantal van 197 organisaties aangemeld voor de bonte parade door Oxford Street en Flinders Street. De kilometers lange stoet praalwagens en loopgroepen werd traditiegetrouw vooraf gegaan door de Dykes on Bikes. Er namen bijna 13.000 personen actief deel aan de parade, die werd bekeken door een recordaantal van 350.000 bezoekers.

Op en achter de praalwagen van Trikone Australasia, een organisatie die opkomt voor de rechten van lhbt's in Aziatische landen, stonden de deelnemers voor het eerst herkenbaar, zonder gezichtsmaskers te dansen. Leden van de organisatie durfden tot dit jaar niet openlijk en herkenbaar deel te nemen aan de jaarlijkse optocht uit angst voor represaille maatregelen. In veel Aziatische thuislanden is homoseksualiteit nog altijd wettelijk verboden, maar omdat India onlangs dit verbod schrapte durfden de leden van Trikone Australasia dit jaar voor het eerst zichtbaar herkenbaar te zijn (foto boven).

Voorafgaand aan het Mardi Gras-weekend had de organisatie opgeroepen om geen glitters meer te gebruiken als confetti en lichaamsversiering. De plasticsnippers zijn moeilijk op te ruimen en slecht voor het milieu omdat ze zeer moeilijk afbreekbaar zijn. De organisatie riep deelnemers aan de parade op om zichzelf te verfraaien met kleurrijke verf en poeder en alleen afbreekbare papierenconfetti te gebruiken. Aan deze oproep werd door alle deelnemende partijen gehoorgegeven.   

De Mardi Gras was net als de meeste Gay Prides in de wereld het hoogtepunt van een maand vol culturele en sportieve lhbt-evenementen. Volgens de organisatie was het diverse aanbod de reden dat ook al deze evenementen een recordaantal bezoekers trokken.Deel dit artikel:  

Reacties:

GL | 03-03-2019

Bij ons kan zoiets niet. Het zou veel te kwetsend zijn voor bepaalde bevolkingsgroepen. Al zeker als men ook nog zo uitbundig gelukkig is.

Op deze manier komen we nooit dichter bij elkaar.


Kees | 03-03-2019

Waarom half bloot door de straten gaan lopen om je geaardheid te tonen, nou belachelijk gewoon wat een aanstellerij, zet alleen maar meer haat zaaien aan.
Aan GL 00.35 bij ons lopen ze net zo idioot tijden de Grachten Gay Pride, welke Pride bedoelen ze.


Peter @ Kees | 03-03-2019

De Pride om te zijn wie je bent zonder (ver/voor)oordeel van een ander.
En dat jaarlijkse geneuzel over half bloot lopen, daar hoor ik nooit iets over als het om het Zomercarnaval in Rotterdam gaat waar men ook net zo half bloot loopt.


Theo @Kees | 03-03-2019

Volgens mij zie ik veel meer (vrouwelijk) bloot tijdens het Rotterdams zomercarnaval dan tijdens de pride. Maar daar wordt nooit over geklaagd. Komt het dan toch omdat het bij de pride om homo mannen gaat?


Lekker | 03-03-2019

Al die hypocriete zelfverwijten weer. Uit onze eigen gemeenschap. Misschien kunnen zulke homo's voortaan beter zelf hun eigen tanden eruit slaan. Uit respect voor de reli-groepen. Waarbij het zo gevoelig ligt. Mooi gebaar van verzoening!

Niks mis met prides. Zit er maar op en stik er maar in.


TourDeFrance | 03-03-2019

Die mag ook wel eens verboden worden. Dat sociale media dat nog niet ontdekt hebben. Dat kerken en moskeeƫn daar nog geen banvloek over uitgesproken hebben!!!!! Want je ziet al die lullen zitten in die lycra broekjes. Stuitend. Vier weken lang op TV.

Alleen dat kan wel. Ik durf zelfs te beweren dat menige pride discreter is dan de Tour de France. En al die andere fietswedstrijden. Terwijl het ene grote piemelparade is op fietsen. In te strakke glimbroekjes. En ze laten er nog gewoon kinderen naar kijken ook.


@TourDeFrance | 04-03-2019

Waar maak je je druk om! Beter dan dat die fietsers met een lange jurk de tour moeten rijden. Dat gaat toch alleen maar tussen de spaken zitten met ongelukken als gevolg! En wat die kindertjes betreft: niet zo preuts doen, die weten echt wel hoe een piemel of kut eruit ziet! Het is gewoon moeder natuur, en hun ouders weten dat!


TourDeFrance | 04-03-2019

Af en toe zit ik wel eens op een zonnig terrasje mijn eerste koffie en croissant te genieten. En dan komt er zo een "gezonde fietser" aan. Zit ik recht in dat klokkespel te kijken. En dat vindt iedereen maar normaal.

Maar als er een paar speedo fans op een bootje staan, begint het hele land te zeiken dat dat overdreven is. En dat ik toch hopelijk niet ook zo ben....

Ben ik nou gek of hoe zit het? Vooral omdat meer en meer homo's zelf vinden dat die speedos op een pride "wel wat ver gaan".

Getikt toch? Over die fietsers hoor je nooit iemand! Terwijl ik best wel eens kan denken, leuk hoor, die fietsbroek. Maar kun je je lul even uit mijn cappuchino laten en tenminste wachten tot ik wakker ben?


TourDeFrance | 04-03-2019

Je zult maar pot zijn en aan je ontbijtje zitten. En er komt op je nuchtere maag een hele fietsclub een sportdrankje drinken!


daniel | 08-03-2019

Het is toch lekker om je fantasie te laten gaan bij het zien van die lullen in die broekjes?


Tour@daniel | 08-03-2019

Daarmee dit punt ook. Alle reli's zijn te muf, suf en duf, en dan ook nog volslagen wereldvreemd, om het verband te zien. Strakke broeken, leuk hoor. Van mijn part zie je al die cameltoes in die broeken van de damesfietsers ook nog. Behalve als ik bijvoorbeeld comments schrijf. Want dan staat het weer vol met tikfouten.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

PVV

Christen Unie

SGP

VVD

CDA

Partij voor de Dieren

50+

Denk

SP

D66

GroenLinks

PvdA

Forum voor Democratie

Ik ga niet stemmen

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven