Steeds meer homo's slachtoffer beroving

15-03-2019 | Homoseksuelen in de regio Rotterdam zijn volgens politienetwerk Roze in Blauw in toenemende mate het slachtoffer van berovingen tijdens internetdates. Dat laat een woordvoerder van de organisatie weten in De Telegraaf. Exacte cijfers zijn nog niet beschikbaar maar volgens de woordvoerder is er een stijging van het aantal incidenten. Deze melding komt er nadat de politie eerder deze week publiceerde dat drie jongeren uit Rozenburg waren opgepakt voor een reeks berovingen van homoseksuelen. De drie lokten de homo's met nepprofielen op datingapps en wachtten hun slachtoffers in Rozenburg, Rotterdam, Spijkenisse, Brielle en Vierpolders op. Op de afgesproken plekken werden de homoseksuele mannen mishandeld, bedreigd en beroofd van geld en waardevolle spullen. De drie verdachten (van 17, 17 en 16 jaar) droegen bivakmutsen om onherkenbaar te blijven. Na een oproep van de politie heeft zich deze week nog een slachtoffer gemeld. De politie gaat er van uit dat de groep daders groter is dan de drie arrestanten die nu vast zitten. Maar ook het aantal slachtoffers is vermoedelijk groter, dus roept de politie homoseksuele mannen die ook beroofd zijn op aangifte te doen.

Roze in Blauw waarschuwt de lhbt-gemeenschap. "Het is heel makkelijk om met elkaar via datingsites en -apps af te spreken. Vaak gaat dat goed en af en toe loopt dat erg fout af. Wij adviseren om eerst af te spreken op een openbare locatie zoals een café. Laat daarnaast een vriend of vriendin weten waar je met wie naar toe gaat," aldus de woordvoerder vandaag in De Telegraaf. Roze in Blauw is inmiddels bezig om met de gemeente Rotterdam en andere instanties een preventieve aanpak te ontwikkelen. De woordvoerder stelt tevens vast dat de aangiftebereidheid onder slachtoffers nog altijd laag is en roept op om altijd, desnoods anoniem, aangifte te doen. Klik hier voor meer informatie over Roze in Blauw, het politienetwerk dat zich bezighoudt met anti lhbt-geweld en ondersteuning van de slachtoffers daarvan.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Foutje | 15-03-2019

Er staat dat de aangiftebereidheid laag is, maar ik denk, mede met wat onlangs na een onderzoek onder de politie, alsmede het downplayen van echt serieuze anti-homogeweldszaken die hier te lezen zijn geweest, dat er aan er eerder spake is van lage aangifte-acceptatie en verdraaiing en verfraaiing van feiten voordat iets rechters of officieren onder ogen komt. Als je dan al met beroofd te zijn voor lul wordt gezet, en daarna nog eens door de politie, dan zijn zulke oproepen die hier boven te lezen zijn, gewoon nog eens voor de derde keer voor lul gezet worden. Volgens mij staat anti-homogeweld niet eens meer in de computer daar.


Cees | 15-03-2019

De juridische rugdekking van slachtoffers van anti-homogeweld laat al jaren zwaar te wensen over. Als daders al voor de rechter moeten verschijnen doen ze er vaak alles aan om maar duidelijk te maken dat geweld niets met homo's te maken heeft. Dat scheelt namelijk nogal in de strafmaat. Het ogenschijnlijke gemak waarmee rechters daar mee akkoord gaan (gelet op de uitspraken in mishandelingszaken in Arnhem en Dordrecht) laat zien dat er wat dat betreft nog een wereld te winnen is. Anti-homogeweld moet gewoon veel serieuzer worden genomen. Dat begint bij de politie. Ik geloof best dat Roze in het Blauw goed werk doet, maar zolang daders van dit geweld nog wegkomen met een taakstrafje hebben we nog een lange weg te gaan.
Zolang dat niet verandert zal de aangiftebereidheid ook niet echt omhoog gaan.


@Cees | 16-03-2019

Tjah. Als een vrouw geweld wordt aangedaan, dan kan zij aannemelijk maken dat ze een vrouw is. Want dan heeft ze bijvoorbeeld tieten. En dat kan de rechter dan vaststellen. Dat is overigens niet altijd zo geweest. Vroeger werd ook vrouwen aangewreven dat ze zelf de boel uitgedaagd hadden. Te korte rok, dat werk. Ook dat is weer aan het terugkomen trouwens. Nafluiten, of sissen, dat werk. Evenwel bleef het ook in de slechte ouwe tijd dan nog steeds het "zwakke geslacht".

Anti-homogeweld is nog een trapje ernstiger. Die hebben zich maar als "echte kerels" te gedragen op straat. En incasseringsvermogen te hebben. Al worden ze helemaal kreupel geslagen door hele groepen tegelijk. En dat wordt als ongeschreven regel ook door de rechters bevestigd. Al geruime tijd. Oordelen naar de feitelijke feiten zou immers maar maatschappelijke onrust vergroten. Het is een calculerende staat geworden. én homo zijn, én uitdagen en dan ook nog geen incasseringsvermogen hebben, dat zijn drie handicaps. Dan moet je ook niet verwachten dat je nog ergens recht op hebt. Je moet je pas dag en nacht laten zien. Maar je identiteit bestaat niet voor de rechter. Dat begint al bij de politie. En dat roze in blauw, dan kunnen ze ook steken waar de zon niet schijnt. Dat draagt net zoveel bij als een COC met alleen maar veel airmiles.


Minister-denken | 16-03-2019

Zoals het nu gaat is simpel. Het is zoals ministers vaker en graag redeneren. Er is namelijk geen enkele medische noodzaak voor homo's om te daten. Dus gaat er dan wat mis, eigen schuld. Dat gaan we dan niet zo zeggen. We geven een politie clubje een paar bowling avonden kado, die gaan zich roze in blauw noemen, doen net of ze zeer gezorgd zijn, maar wel even melden dat de aangiftebereidheid enorm laag is. Politiek ook slim, want dan zegt roze in blauw ook dat die homo's zelf stom bezig waren en dat ook dondersgoed weten. Want er is voor een momo geen medische noodzaak om te daten. Al dat gedate is enkel een groot gevaar geweest voor de algemene volksgezondheid. Verpakken met een strik eromheen. En val lekker dood verder, maar geweldig diplomatiek verpakt. Mooie PR stunt, zeker zo een week voor de statenverkiezingen. Ondertussen kunnen er doodleuk handtekeninglijsten door de SGP worden opgehaald. Want dat zijn wel keurige mensen.


Jasper | 16-03-2019

Roze in Blauw doet wel degelijk goed werk en is nodig in de grote steden. Als je beroofd of mishandeld wordt op een internetdate: ALTIJD aangifte doen, al is het maar voor de statistieken! En ja, misschien komen de dader(-'s) er met een taakstrafje en een geldboete vanaf. Maar dan heb je in ieder geval een signaal afgegeven van: tot hier en niet verder. Je bent tenslotte baas over je eigen persoontje!
Wel vind ik dat de lhbti+gemeenschap in het algemeen zich weerbaarder moet opstellen en een krachtiger signaal naar de buitenwereld kan afgeven dat je met je vuile poten van de lhbti+gemeenschap af moet blijven!!!


Jasper | 16-03-2019

Bij die laatste zin bedoel ik dus de daders!


Kees | 16-03-2019

Haal maar binnen die homohaters uit landen met een zwaar achterlijke cultuur. Iedereen is welkom volgens o.a. Groen Links. Vervolgens leiden we die gasten op tot fundamentalisten op scholen (zoals het Haga "college") en in foute moskeeën die ongestoord hun kwaadaardige gedachtegoed kunnen verspreiden. En wij kijken toe en kijken weg.


@ Kees | 16-03-2019

Aan het toe- en wegkijken kun je zelf iets doen door elke keer bij verkiezingen alleen maar te stemmen op partijen die echt iets willen doen aan de huidige instroom uit landen met een achterlijke cultuur, zoals jij dat (terecht) noemt. Zolang mensen blijven stemmen op de "correcte partijen" verandert er dus niets. Nederland blijft gewoon een landje van veel zeiken en vooral niet de straat op gaan om de demonstreren, te staken enz.


Joop | 16-03-2019

Daders komen uit Rozenburg. Verder wordt er angstvallig gezwegen over de afkomst? Niks over te vinden. Maakt me ook niet uit, want of je nou uit Urk komt of uit Afrika, je bent een grote loser als je dit soort dingen doet. We zouden ons volgens Japser weerbaarder moeten opstellen, ten minste diegene die bij de lhbti gemeenschap hoort. Ik weet nog steeds niet wie die gemeenschap nu is. Is dat iedereen die maar een beetje gevoelens heeft voor iemand van hetzelfde geslacht? Ook die bimensen die in het dagelijks leven graag laten blijken dat ze getrouwd zijn? Het zou eens goed zijn dat de overheid eens wat meer durf heeft om homohaters aan te pakken. En rechters niet bagatelliseren. Tot slot zou de moslimgemeenschap, de joodse gemeenschap, de christelijke gemeenschap ook een signaal mogen afgeven. Vaak komt de aanval uit deze groeperingen. Over de schietpartij in Orlando hoorde je ze niet. Het waren immers toch maar homo's. Maar nu, na de schietpartij in Nieuw Zeeland, staan ze op straat hun medeleven te tonen en hun angst uit te spreken. En hoe erg die terroristisch daad in NZ ook is, het voelt erg hypocriet dat ze nu wel van zich laten horen en toen niet.


@NZ | 16-03-2019

De willekeur van wat daar is gebeurd. Mensen afknallen die je helemaal niet kent. En het is geen songfestival. Al zullen menigen nu stiekem denken dat "eindelijk de moslims de lul zijn". Maar het niet zeggen.

Het zijn zieke dingen. Hele zieke dingen. Evenwel is met dat onderzoeken van het downplayen van aangiftes onlangs, het publiek commentaar van het opperhoofd van de politie even zorgelijk. Die zei namelijk dat hij "zich niet in het geschetste beeld herkende". En dat was het. De man zegt dus dat hij geen feeling heeft met de huidige cultuur. In de functie van opperhoofd. En niemand maakt zich daar blijkbaar zorgen om.

Overigens was die Aussie dader in NZ ook ernstig anti homo. Wat je ook ziet bij extremer rechts in onze politiek, PVV, FVD of Denk. Die hebben ook weinig op met gays. Die zwijgen ze dood en zitten er niet zo mee als er een homo van zijn fiets wordt getrapt. Daar liggen ze geen minuut van wakker.

Ze volgen de zelfde lijnen van willekeur. Een manke homo, een manke arab, who cares.

Ondertussen gaat het OM maandag al een uitspraak doen over die Urk-column. Over de Nashville verklaring hoor je ze niet. Want dat gaat over reetkevers en omgebouwden. Het OM stuurt zo lekker mee met de winnars van de komende verkiezingen. En het opperhoofd van de politie houdt fijn vol dat hij geen beelden herkent.

Wat nu bestuurt zijn verwende jaren '80 kinderen. Die met een strak gezicht enkel de afbraak zoeken.


@@NZ | 16-03-2019

ik heb van PVV en FVD nog nooit anti homo opmerkingen gehoord. Van Denk kun je niet anders verwachten... die homo die van zijn fiets werd getrapt, werd in Amsterdam van zijn fiets getrapt en van de regenten in Amsterdam, GL, PvdA en SP, is geen woord gekomen hierover. Sterker nog, als zij dat wel doen zijn zij een groot deel van hun electoraat kwijt... elke vorm van geweld tegen homo's wordt als een incident gezien. En incidenten komen gelukkig weinig voor. Overigens is er vaker sprake geweest van geweld tegen of treiteren van homo's in Amsterdam. Onder het vorige college (waarvan de alom verheerlijkte Van Der Laan de aanvoerder was) moesten de slachtoffers hun mond houden. Het probleem zit niet bij rechts, maar bij links.


Jasper | 17-03-2019

Gelet op sommige reacties hierboven: vooral op VVD, CDA, SGP of erger nog: PVV of FvD stemmen, dan weet je op voorhand welke kant het opgaat met de tolerantie van lhbt+ gemeenschap hier in NL. Vooral die laatste twee zetten alleen maar mensen tegen elkaar op. Hebben immers rechts-extremistisch gedachtengoed, gelijk aan neonazi's. Gek hè dat je ze nooit over 'ons' hoort praten! Maar daar zal je snel genoeg genoeg achter komen als ze eenmaal in de coalitie zitten! Want dan is het te laat! Doe je oogkleppen eens af zou ik zeggen. Daar gaat je stem toch niet naar toe a.s. woensdag??? Dat moet je toch niet willen? Denk na!


Joop | 17-03-2019

@@NZ
Misschien moet je je even wat meer verdiepen in de PVV om er achter te komen hoe erg het met deze partij is. Paul Belien, beleidsmedewerker bij deze partij, aardige invloed, vroeger Vlaams belang, zeer zeer anti homo. Zoek zijn naam maar eens op. Het zou toch zonde zijn als homo te stemmen op een partij en je je eigen graf graaft.


Bullchat en Grin | 17-03-2019

Ik werd uitgescholden door homo's van bullchat en grindr: ze noemen me turkkanker of hoerige moslim sinds vrijdag heeft de terrorist aanslag op moskee in Nieuw-Zeeland gepleegd.


Peter @ Joop | 17-03-2019

Het is inderdaad opvallend op welk moment bepaalde groepen wel hun afschuw uiten over gepleegde terreur en wanneer niet.
Terreur moet altijd afgekeurd worden en niet alleen als het jou qua PR goed uitkomt.


@ Jasper | 18-03-2019

Wat een gelul dat Forum & PVV gelijk zijn aan neo-nazis. Bepaalde groepen het land uit willen hebben of controleren wie en wat erin komt, kan geen kwaad hoor. Je moet je eens minder laten leiden door wat je wordt opgedragen te denken vanuit allerlei linkse groepen. Waarom staat Halsema wel bij een moskee te kwaken in Amsterdam maar hoor je haar niet als er bombardementen in Israel zijn. Waarom worden moskeeen nu (na aanslag in utrecht) bewaakt worden en kerken & synagogen niet? Dat is dus waarvoor Wilders waarschuwt en m.i. terecht... de Islam wordt nu gebruikt om een 4e Rijk te vestigen (tel ff door vanaf WO2) met alle enge gevolgen van dien.


@@Jasper | 19-03-2019

Ik denk niet dat met de verwachte winst voor fvd ineens de homo's veiliger over straat kunnen. Ik verwacht eerder het tegendeel. Dat we nog meer de uitlaatklep worden. Want er moet iemand klappen krijgen en dan maar een homo.


@@@ jasper | 20-03-2019

Vanavond verkiezingsdebat gezien: lekker PVV en Forum bashen, Denk heel laten en wat er gaat gebeuren .. geen donder, want de heren politici willen niets veranderen en willen niet luisteren naar wat het electoraat vindt. Ja, als morgen de zaak is geklapt dan luisteren ze wel, maar dan is er geen kans op herstel...


Ik denk... | 20-03-2019

Jetten. De jeugd heeft de toekomst.
Thierry niet. Te vroeg ingestapt en de verkeerde aandelen gekocht. Dat in vandaag een miljoen waard en morgen failliet.


Ik denk... | 20-03-2019

Dat als ik wat te vertellen heb, dat ik geen advocaat naast me nodig heb. En al zeker niet zo een ouwe.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

Ik ga niet stemmen

D66

Partij voor de Dieren

CDA

SP

SGP

Forum voor Democratie

PvdA

Denk

50+

GroenLinks

Christen Unie

VVD

PVV

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven