Protesten tegen komst regenboogzebrapad

12-03-2019 | Het initiatief van pastoor Maikel Prasing om voor zijn basiliek in het Noord-Brabantse Oudenbosch een regenboogzebrapad aan te laten leggen is alweer van de baan. De pastoor pleitte ruim een week geleden, tijdens de jaarlijkse carnavalsmis, voor een regenboogzebrapad voor de ingang van zijn kerk maar inmiddels heeft hij zijn initiatief op verzoek van het bisdom ingetrokken.

Pastoor Prasing wilde met zijn actie duidelijk maken dat iedereen welkom is in de kerk en dat het niet uitmaakt of je hetero of lhbt bent. Volgens de pastoor past een regenboogzebrapad daarom prima voor de deur van zijn kerk. "Als dorp kunnen we laten zien dat we op een open, toegankelijke en respectvolle manier met elkaar willen omgaan. Als dorp kunnen we nu een mooi statement maken en laten zien dat iedereen welkom is en erbij hoort," aldus de pastoor een week geleden tegen Omroep Brabant.

Toch heeft hij zijn initiatief inmiddels teruggetrokken. Enkele leden van de Sint Michaëlbrigade, een actiegroep van katholieke jongeren, hadden er geen goed woord voor over en stonden volgens de plaatselijke media afgelopen week zelfs met een 'heftig spandoek' voor de deuren van de kerk. Afgelopen weekend waren er wel veel steunbetuigingen voor de pastoor maar hij heeft inmiddels, op dringend verzoek van het bisdom, zijn actie in de ijskast gezet. In de plaatselijke media spreekt de pastoor zijn hoop uit dat de rust binnen zijn kerkgenootschap weer snel zal terugkeren.

GaySite.nl berichtte ook:
04-03-2019 | Pastoor wil regenboogzebrapad voor kerk

Deel dit artikel:  

Reacties:

Simon | 12-03-2019

Wat je zorgen mag baren is dat de jongerengroep protest aantekent. Jammer van een goede actie en hulde aan de pastoor voor zijn initiatief!


Tjah | 12-03-2019

Al die kleurtjes voor de deur kan ook een indruk van een werkelijkheid geven die het bisdom liever niet onder ogen wil zien.

Ook op dat vlak is het OM in Nederland ernstig in gebreke gebleven. Dus dan maar jihad scholen in de grote steden. Want dat moet dan natuurlijk ook gewoon mogen. "Doe es normaal joh", zegt Rutte dan. En dan is het weer lunchtijd.


@Simon | 12-03-2019

Katholieke jongeren groepen die hun bisdom in bescherming nemen omdat ze evenwel toch allemaal verrassend lekker gepijpt werden tijdens het zingen, moeten we natuurlijk ook proberen in bescherming te nemen. Hoe dan, is een andere vraag. Want in al die kerken en andere heilige huisjes hebben we sowieso geen woord van spreken. Dan is het op een gegeven moment nog wel dom om het van de andere kant proberen te zien. Of het voor iemand uitde tempel nog op te nemen.


Joop | 12-03-2019

Misschien moeten de jonkies even beter in de bijbel gaan lezen.
Romeinen 13:10
“De liefde berokkent uw naaste geen kwaad, dus de wet vindt zijn vervulling in de liefde.”


Hamvraag@Joop | 12-03-2019

Bestond je al voor de Romeinen, of pas daarna?


Cees | 13-03-2019

Die kleuren vloeken natuurlijk wel voor zo'n basiliek.


Lege boog vlag. | 13-03-2019

Gelukkig géén vlag. Is volgens mij ook hartstikke gevaarlijk omdat je bepaalde kleuen ‘s nachts nou eenmaal niet ziet, vooral onder gele of oranje straat verlichting. En, in het verkeer moet veiligheid voorop staan ipv een gebaar zonder inhoud met lelijke kleuren en een lelijk “ontwerp”.


qw | 13-03-2019

Welke lulkoek stond er dan op dat 'heftig spandoek' ?


@qw | 14-03-2019

Ik ben ook wel benieuwd wat er op dat heftig spandoek stond! Lulkoek weet ik nog niet wat ik weet nog niet wat er stond. Maar het woord heftig maakt mij wel nieuwsgierig naar wat er in de openbare ruimte is gebeurd.

(Leuk woord touwens, lulkoek! Ik kan het recept niet op smulweb vinden )


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

Ik ga niet stemmen

SGP

Partij voor de Dieren

PvdA

SP

Denk

50+

PVV

Forum voor Democratie

D66

CDA

Christen Unie

VVD

GroenLinks

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven