Pastoor wil regenboogzebrapad voor kerk

04-03-2019 | Pastoor Maikel Prasing van de basiliek in het Noord-Brabantse Oudenbosch heeft zondag tijdens de jaarlijkse carnavalsmis gepleit voor een regenboogzebrapad voor de ingang van zijn kerk. Dat meldt Omroep Brabant zondag. Pastoor Prasing wil met zijn actie duidelijk maken dat iedereen welkom is in de kerk en dat het niet uitmaakt of je hetero of lhbt bent. Het regenboogzebrapad moet komen te liggen tussen de basiliek en het Jezuïetenplein in Oudenbosch.

Volgens de pastoor past een regenboogzebrapad prima voor de deur van zijn kerk in Oudenbosch. "Als dorp kunnen we laten zien dat we op een open, toegankelijke en respectvolle manier met elkaar willen omgaan. Als dorp kunnen we nu een mooi statement maken en laten zien dat iedereen welkom is en erbij hoort," aldus de pastoor tegen Omroep Brabant.

Het aanleggen van een regenboogzebrapad om hiermee lhbt-vriendelijkheid uit te stralen is niet nieuw. Ons land lijkt zelfs koploper in de wereld. Voor zover bekend liggen er nergens in de wereld zo veel regenboogzebrapaden in één land. Voor zover bekend ligt er in meer dan vijftig Nederlandse gemeenten inmiddels een veelkleurige oversteekplaats.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Picasso | 04-03-2019

Dat geld kan beter besteedt worden om de toegenomen intolerantie en discriminatie tegen te gaan. Een gekleurd zebrapad verandert daar echt niks aan. Alleen extra reclame voor de gemeente zelf. Zo van: kijk ons eens vooruitstrevend zijn! En daarna weer verder met de waan van alledag...


Joopdiemen | 04-03-2019

Een regenboogvlag aan de toren geeft meer zichtbaarheid!


harrie | 04-03-2019

Er liggen veel gekleurde zebrapaarden,maar wordt het daardoor nu echt beter?Het is niet te merken dat dit het middel is tegen discriminatie,zeker niet de laatste jaren.Er is meer voor nodig dan een bontgekleurde vlag.


@Joopdiemen | 04-03-2019

Heel die toren is waarschijnlijk door homo's gebouwd. 80% van de katholieke kerk blijkt "familie". Maar wel het grootste een weelderigst gedecoreerde huis hebben van het dorp, en midden op het plein ook nog. En de rest maar in plaggenhutjes eromheen moeten wonen.

Als er nou één bewijs is waartoe homo's in staat zijn, dan zijn het al die kerkgebouwen wel.


Subculture | 05-03-2019

Zoe zie je maar weer dat de nadruk op deze site enkel bij ‘trouwen’ en de ‘regenboogvlag’ ligt. Zielig, hoor. Konkreet gezien heeft geen enkele homosexueel aan beiden iets. Totaal overbodig en een achterlijke hype. Ik leef in mijn eigen, al duizende van jaren bestaande, homosexuele subcultuur waarin wij bloeien en (over)leven, met onze eigen codes en regels, en heb aan dat mainstream-gedoe niets, maar dan ook helemaal niets. Tolerantie heb ik niet nodig. Acceptatie is een heel ander concept. En zichtbaar ben ik zelf. Ja hoor, muscle boys en Tina tutjes... aan trouwen en vlaggetjes wapperen heb je écht wat. Droom verder.


Ach... | 05-03-2019

Dat de koffie lekker doorpruttelt. Er is leuk nieuws. Al de tweede of derde persoon definitieg van HIV genezen. Met stamcel-transplantatie.

Obdertussen mag je wel aan de prep, maar enkel i¡onder strenge controle van de neuk-politie van de GGD. Omdat je zelf namelijk niet weet waar je mee bezig bent. Dat weet de dokter veel beter.

En dan nog die stamcellen. Stel dat ik die goeie stamcellen heb. "Mag" ik die dan nog wel geven, want ik ben homo. Bleod mag ik immers ook al 20 jaar niet geven. Dus heb ik als homo dan nog wel toelaatbaar om HIV de wereld uit te helpen?

Moeilijke vragen allemaal.

Als de koffie maar doorpruttelt. En verder moet iedereen eens leren normaal te doen.


@ Ach... | 06-03-2019

En Ach... moet eens fatsoenlijk leren spellen.


@Subculture | 06-03-2019

je hebt zo gelijk!


Halleluja | 08-03-2019

Als je flink scheutig bent met wijwater, en het goedmoedig sprinkelt en sprenkelt over iedereen, en de zon staat juist op het goeie punt. Dan zie je ook een regenboog. Dat Gods werk en wonderen over ons allen moge komen.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

Gay op TV

14:00 | Million Dollar Listing: LA

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Eastenders

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

De Europese Verkiezingen staan voor de deur. Op welke partij ga jij stemmen?

Denk

50+

VVD

SP

Ik ga niet stemmen

D66

CDA

GroenLinks

SGP

Forum voor Democratie

Christen Unie

PVV

Partij voor de Dieren

PvdA

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven