Homobars in België bedreigd met aanslag

21-03-2019 | De Belgische politie is een onderzoek gestart nadat afgelopen week de homohoreca in Oostende werd bedreigd. Op de populaire datingapp Grindr stond eerder deze week te lezen dat er dit weekend een aanslag zal worden gepleegd op alle gaybars in de Belgische kustplaats. "Om te beginnen in Valantino's, daarna in Your Place en daarna de andere cafés en restaurants. Bereid je voor, niemand kan ons tegen houden. We zijn met 27 man," aldus de tekst op één van de Grindrprofielen.

De politie ontving diverse aangiften en is een onderzoek gestart. Uitbaters van de homohoreca in Oostende hebben inmiddels laten weten gewoon open te blijven komend weekend. De politie zegde toe extra controles uit te voeren en zal regelmatig patrouilleren rond de bedreigde zaken. Een politiewoordvoerder laat in de Belgische media weten de bedreigingen zeer serieus te nemen. Omdat de personen achter de bedreigingen op Grindr niet zijn te achterhalen gaat de politie niet uit van een grap maar een doelgerichte actie van één of meerdere personen. "Het onderzoek naar de bedreigingen met een aanslag is in volle gang en we blijven alert," aldus de woordvoerder.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 21-03-2019

Lang leve de immigratie van dat soort moslimtuig!


Peter @ Joop | 21-03-2019

Ook ik heb een mening over de moslim immigratie. Maar jij hebt wel een beetje Pavlov reacties. Nergens blijkt uit het bericht dat het om moslims gaat. Hou je aan de feiten voor je gaat roeptoeteren.


Jos | 21-03-2019

Peter@Joop , Katholieken zijn het ook niet hoor


Joop @ Peter | 21-03-2019

Het zullen vast Friezen zijn. Denk je ook niet Peter? (zucht......)


Prutswerk | 21-03-2019

Wat een prutswerk van die Grindr. Wel in staat om HIV statussen te verkopen aan de hoogste bieders, de politie in Egypte te helpen homo's te traceren om die voor jaren in de bak te smijten, en nu kunnen ze niks mee?


Peter @ Joop | 21-03-2019

Weet je ?
zucht lekker verder.....


Ruud | 21-03-2019

Peter is wast zo'n Groene nicht, zoals Klaver die zei dat er geen terroristen in Nederland aankwamen, Nee die waren er al lang met duizenden vanuit Syria hierheen gekomen om hun anti gay werk hier in Europa te komen voorzetten.

Dus beste Peter, blijf uit de buurt van dat soort mannen en uit de buurt van hele hoge flats, daar kunnen wel eens gays vanaf gegooid gaan worden, vrouwen en joden zelf al niet meer veilig, en homo's staan bovenaan hun lijstje die vinden ze erger dan varkens.

Niet vergeten hoor beste knul.


Hysterie | 22-03-2019

Wat een flauwe kul hier, die zielige reacties van een stel hysterische nichten. En dan zulke onzin beweren: of je bent een een van hun (rassist), of je bent ‘groen’. Ja, écht waar, hoor... zo simpel zit de wereld in elkaar. Ze hebben het écht helemaal door, hoor. Wat een stel wijze koppen. En zo constructief.


qw | 22-03-2019

Internet, grindr en alle andere digitale onzin moeten weg.


Cees | 22-03-2019

Ziehier de zegeningen van social media ...


Onze toekomst | 22-03-2019

Weg kijken van de problemen is wat links altijd doet met verschrikkelijke gevolgen . De NOS heeft het na een week nog over een aanslag in Nieuw Zeeland terwijl er in dezelfde week meer dan 200 christenen zijn vermoord door moslims . Dat is voor de NOS niet belangrijk dus daar is geen aandacht voor .


@Onze ondergang | 22-03-2019

Ja en nog idioter dat de premier van new Zealand inmiddels een hoofddoek is gaan dragen tijdens een herdenking, moet niet gekker worden.


Joop | 22-03-2019

@ Joop @ Peter | gisteren | 21:37

Het zullen vast Friezen zijn. Denk je ook niet Peter? (zucht......)

Er was eens, zo'n 10 jaar geleden, een man met een belangrijke functie. Hij was burgemeester in........Friesland! Hij wilde graag homo's in natuurgebieden fotograferen om ze weg te jagen... een staaltje homofobie uit deze provincie dus. Ook daar bestaat zoiets dus.... verder zijn Friezen meestal wel aardig.


@Joop | 22-03-2019

Alle Friezen ferlitte it lân. Se hawwe sels in eigen taal. Sa binne se gewoan werom nei Fryslân. Wêr't se komme


@Joop | 22-03-2019

Zo oud is dat probleem hier met die buitenlanders.


Peter | 23-03-2019

99,9 % zeker dat deze aanslagen op homohorecamping zijn geïnspireerd op Islam.

Het is letterlijk levensgevaarlijk dat er nog stees mensen zijn die de Islamisering in Europa ontkennen.


Buitenlanders | 23-03-2019

Flink lang voordat Femke die ketting om kreeg heeft iemand uit mijn verre familie die gedagen. Maar die heulde met de buitenlanders. De Fransen in dit geval. En in plaats van wat hier en daar onrust te stoken of zo, wat opstootjes en wat zomaar ineens een aanslag of zo, hebben die wel regelmatig met hele legers aan onze grens gestaan. Die Fransen.

Mijn oud-oud.oud-oud oom, als burgemeester van Amsterdam, heulde daarmee. Stiekem brieven sturen en zo. Onderhandse accoordjes. Hij heeft het niet lang uitgehouden in die functie.

Met islamisering heb ik in wezen geen probleem. Zolang het lekker thuis gedaan wordt. Met her-religisering heb ik wel een groot probleem. Dat hebben dan weer die ouwe billenmaatjes van mijn oud-oud-oud-oud-oom inmiddels beter onder de knie. Want in Frankrijk zijn alle reli-symbolen in openbare gebouwen en scholen verboden. En staan er flinke boetes op sexistisch beledigen op straat op uiteindelijk religieuze gronden. Die kant moeten we op. In Amsterdam West, maar ook in Dordrecht of in Urk.


Joop | 24-03-2019

@ Buitenlanders | gisteren | 17:05
De praktijk is in Frankrijk echter anders. Hele wijken in Parijs waar je als blanke fransman beter niet kunt komen. Waar seksistische beledigingen ongestraft gebeuren. Trouwens, niet eens alleen in die wijken, want ik heb het ook gezien op de plekken waar wel veel toeristen komen. Veelal Afrikaanse jongemannen die iedere vrouw komend vanuit de metro aanspreken, betasten, proberen mee te begeleiden. Geen politie in de buurt hoor die daar wat aan doet. Die hebben het te druk met zwaardere zaken. Ook dat heb ik eens gezien, toen ik toevallig in een wat mindere buurt terecht kwam. Overal gebruikers, je zag er bijna geen blanke meer. Overal politie, mensen die tegen de muur aan stonden, werden gefouilleerd, meegenomen etc... Heel bijzonder om te zien. Dus of Frankrijk nu de oplossing heeft, ik weet het niet.


@Joop | 24-03-2019

We hoeven Frankrijk niet te volgen, maar we kunnen daar best de goeie dingen van pikken. Dat hebben zij bij ons ook vaak genoeg gedaan.


@Joop | 24-03-2019

Schok in Den Haag om doodsbedreigingen Baudet

Door Onze parlementaire redactie
Updated 1 uur geleden
2 uur geleden in BINNENLAND

Den Haag - Nieuwe bedreigingen aan het adres van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zorgen voor een schok in politiek Den Haag en daarbuiten.


Dit is dus links Nederlands beste Trol Joop


@@Joop | 24-03-2019

Links Nederland bestaat niet meer. Rechts Nederland ook niet. Het is meer de tijd van gele hesjes. En de roep om verstand.

Zoals Baudet er nu bij staat is ook maar een minderheid. De grootste minderheid. De rest is dierenpartijen, ouwe lullenpartijen, prekerspartijen, té oude kaas partijen, de ene stijgt wat, de andere daalt wat. Er zit geen lijn meer in. Het zijn allemaal tegenpartijen geworden, zoals Koot en Bie al lang geleden voorspeld hebben.

En dat is niet goed. Want als niemand meer luistert naar niemand, dan vallen er doden in plaats van woorden. dàt is veel meer de hamvraag geworden vandaag.

Voor de rest, ik heb mijn inmiddels ex schoonmoeder ook wel eens dood gewenst. Gelukkig niet gebeurd.


@@Joop | 24-03-2019

Ik vergat de spagaat-partijen nog te noemen! Daar ga je ook oorlogen mee winnen.


Kiezen | 24-03-2019

Vroeger kon je de supermarkt in lopen en kiezen. Koffie of thee. Tegenwoordig is zowel de koffie als de thee uiteengevallen in een paar honderd huismerk varianten. Het vak voor kattenvoer is er al kleiner voor gemaakt.

Het is niet de schuld van de supermarkt. Het is de schuld van de kiezer.


Joop | 25-03-2019

@Joop | gisteren | 18:37
Overdreven persbericht. Lopen een paar gastjes die met gezichtsbedekking wat lopen te roepen. En daar is Den Haag van geschokt? Kom kom, niet zo wereldvreemd zeg. Er zullen altijd gestoorde lui zijn die wat roepen. Die zitten er ook tussen rechts. Niet goed te praten, dat zeker niet. Maar ja, omstanders grijpen nooit in. Hier niet, bij de man die in Amsterdam geslagen is niet, op de tribune niet waar een paar racisten Sane ten schande maakten.. Of een pop neerhangen op de tribune van Vermeer met een strop. Nee, als je allemaal blijft zwijgen, dan gaat men door. Maar loop niet altijd te roepen dat we diep geschokt zijn. Doe er wat aan!


@Joop | 26-03-2019

Je mag waarschijnlijk als laatste het licht uitdoen. En dan roepen dat je de enige was die wat deed.


@Joop | 28-03-2019

Tweede kamer vandaag ook geschokt wegens eigen wanbestuur van TBS instellingen. En dat is 150 man die er nog vet voor worden betaald om er wat aan te doen. Maar ze waren wel geschokt. Want dat kost verder niks. Voor de rest blijven ze voorlopig liever overal tegen. Want dat levert zetels op.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven