De Roze Polder | Haat-pastoor

21-03-2019 | Als je niks te doen hebt op 23 mei aanstaande, dan zou je kunnen overwegen naar Amsterdam te komen. Ik heb dan namelijk een leuk uitje voor je.

Die dag wordt onze hoofdstad bezocht door Steven Anderson. "Steven Anderson?" zal je zeggen, "wie is Steven Anderson? Is dat niet die beroemde filmregisseur?" Nee, dat is Wes Anderson. "Of die beroemde darter?" Nee, dat is Gary Anderson.
 

Steven Anderson is de zelfbenoemde pastoor en voorganger van de Faithful Word Baptist Church in Tempe, Arizona. Laat je geen zand in de ogen strooien door die lieflijk klinkende naam. Deze 'kerk' houdt er, en dan druk ik me nog voorzichtig uit, behoorlijk stuitende ideeën op na. En Steven Anderson schaamt zich er niet voor dat allemaal met veel lawaai uit te dragen en op Youtube te gooien. Al zijn zinnen eindigen met een uitroepteken! En met een fikse vuistslag op zijn spreekstoel!
 

Zo heeft, volgens Anderson, de Holocaust nooit plaatsgevonden. Ja, je leest het goed. En slavernij is een mooie oplossing voor criminaliteit, dan hebben we geen politie en gevangenissen meer nodig. Staat in de bijbel! Abortus moet, natuurlijk, per direct worden verboden. Net als feminisme, liberalisme, communisme en calvinisme.
 

Volgens mij heeft Anderson gewoon een hekel aan alles wat eindigt op 'isme'. Of hij heeft moeite met lange woorden. Dat zou best kunnen want hij predikt ook dat je van studeren dom wordt.
 

Ook vraagt hij regelmatig in gebed of mensen die hem niet aanstaan snel kunnen overlijden en vervolgens linea recta naar de hel kunnen worden afgevoerd. Barack Obama werd op deze manier geëerd, maar ook Caitlin Jenner en in een beweging door alle leden van de LHBTQI-gemeenschap.
 

Ja, Steven Anderson heeft natuurlijk ook een oogje op ons. Tijdens een vraaggesprek met de BBC gaf hij homo's het advies zo snel mogelijk zelfmoord te plegen. "Put a bullit in your own head," was de tip die hij ons meegaf, "die and go to hell". En bedankt! Dat zelfdoding volgens de bijbel absoluut verboden is, doet er ineens niet toe. Ook vindt hij dat er allang een geneesmiddel is tegen aids: alle homo's executeren. Dan hebben we, volgens Anderson, ook meteen alle pedoseksuelen opgeruimd, want dat is een pot nat.
 

Ik verzin dit allemaal niet. Deze man is echt en hij komt naar Amsterdam. Hij wil hier zieltjes winnen ('soul winning' in zijn terminologie) en misschien wat mensen dopen. Ook gaat hij preken en gezellig uiteten met zijn fans. Als je zijn video bekijkt op Youtube, zie je dat hij staat te trappelen van voorpret.
 

Er wordt in Nederland veel en vaak gediscussieerd over 'haat-imams'. De overheid zou veel strenger moeten controleren of deze enge baasjes niet stiekem ergens hun nare praatjes staan uit te kramen. Moeten we dan ook niet ingrijpen als een 'haat-pastoor' dreigt op bezoek te komen om hier zieltjes te winnen voor het ontkennen van de Holocaust en het doodwensen van alle LHBTQI-ers?
 

Als een of andere sneue reggae-artiest met homofobe liedjes door ons land wil toeren, hangt iedereen in de lampen. Zouden we dat nu ook niet moeten doen?
 

Het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Botswana, Malawi, Canada en Jamaica hebben hem al de toegang ontzegd. Wat doen wij? Houden we hem buiten de deur? Of gaan we met zijn allen op 23 mei naar Amsterdam?
 

Het lijkt me wel een leuk uitje.

foto: Steven L. Anderson / Faithful Word Baptist Church
 

De Roze Polder is een periodieke column op GaySite.nl door Jos en gaat over alles wat hem bezig houdt.

 

GaySite.nl berichtte ook:
17-06-2019 | Haatpredikers houden conferentie
15-05-2019 | Ook Ierland weigert haatprediker
01-05-2019 | Haatprediker mag Nederland niet in

Deel dit artikel:  

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

20:35 | Het Uur Van De Wolf | Erwin Olaf

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven