Google verwijdert toch 'homogenezingsapp'

29-03-2019 | Homo-organisatie The Human Rights Campgain (HRC) heeft eerder deze week Google verwijderd van de lijst van homovriendelijke bedrijven omdat het bedrijf weigerde een zogenaamde 'homogenezingsapp' uit de Play Store te verwijderen. Volgens de gewraakte app is homoseksualiteit een verslaving en bood de app hulp bij het veranderen van iemands geaardheid. Volgens deze conversietherapie kon een homoseksueel weer heteroseksueel worden. De app werd aangeboden door de Amerikaanse kerk Living Hope Ministrie. Deze ontkent echter dat de therapie in de app was verwerkt. Op de website van de kerk wordt echter wel verwezen naar "gesprekken met mensen die worstelen met homoseksuele gevoelens".

Een petitie van belangenorganisatie Truth Wins Out heeft Apple, Microsoft en Amazon wel doen besluiten de app uit hun store te verwijderen. De petitie werd ondertekend door meer dan 140.000 personen. Google liet de app echter staan. Maar na alle commotie van de laatste dagen en het feit dat HRC Google niet meer als homovriendelijk bedrijf ziet, heeft de techgigant de 'homogenezingsapp' alsnog uit de store verwijderd. "Na uitgebreid overleg met belangenverenigingen, het nader bekijken van ons beleid en door ook de app beter te bestuderen en in te zien dat het inderdaad met conversietherapie te maken heeft, hebben wij besloten de app uit de Play Store te verwijderen," aldus een woordvoerder van Google.

Human Right Campaign heeft het besluit van Google met gejuich ontvangen. HRC-president Chad Griffin: "We zijn blij dat Google de juiste beslissing heeft genomen door de app uit hun store te verwijderen. Zogenaamde 'genezingstherapie' is een achterhaalde praktijk die gelijk staat aan kindermishandeling, waarvan bewezen is dat het gevaarlijk is voor de slachtoffers."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Genezing | 31-03-2019

Zit bij ons nog gewoon met 2 zetels in de Tweede Kamer. En kan uitkramen wat het wil. Buut vrij.


delamordant | 05-04-2019

Ik zie niet in w


delamordant | 05-04-2019

IK zie niet in dus wat het probleem is met zo'n app. Als het toegelaten is dat er ganse 'kruis'tochten worden georganiseerd ter promotie van alternatieve seksuele geaardheden ( de gay'prides') dan moet zo'n app toch ook kunnen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven