Google verwijdert toch 'homogenezingsapp'

29-03-2019 | Homo-organisatie The Human Rights Campgain (HRC) heeft eerder deze week Google verwijderd van de lijst van homovriendelijke bedrijven omdat het bedrijf weigerde een zogenaamde 'homogenezingsapp' uit de Play Store te verwijderen. Volgens de gewraakte app is homoseksualiteit een verslaving en bood de app hulp bij het veranderen van iemands geaardheid. Volgens deze conversietherapie kon een homoseksueel weer heteroseksueel worden. De app werd aangeboden door de Amerikaanse kerk Living Hope Ministrie. Deze ontkent echter dat de therapie in de app was verwerkt. Op de website van de kerk wordt echter wel verwezen naar "gesprekken met mensen die worstelen met homoseksuele gevoelens".

Een petitie van belangenorganisatie Truth Wins Out heeft Apple, Microsoft en Amazon wel doen besluiten de app uit hun store te verwijderen. De petitie werd ondertekend door meer dan 140.000 personen. Google liet de app echter staan. Maar na alle commotie van de laatste dagen en het feit dat HRC Google niet meer als homovriendelijk bedrijf ziet, heeft de techgigant de 'homogenezingsapp' alsnog uit de store verwijderd. "Na uitgebreid overleg met belangenverenigingen, het nader bekijken van ons beleid en door ook de app beter te bestuderen en in te zien dat het inderdaad met conversietherapie te maken heeft, hebben wij besloten de app uit de Play Store te verwijderen," aldus een woordvoerder van Google.

Human Right Campaign heeft het besluit van Google met gejuich ontvangen. HRC-president Chad Griffin: "We zijn blij dat Google de juiste beslissing heeft genomen door de app uit hun store te verwijderen. Zogenaamde 'genezingstherapie' is een achterhaalde praktijk die gelijk staat aan kindermishandeling, waarvan bewezen is dat het gevaarlijk is voor de slachtoffers."

Deel dit artikel:  

Reacties:

Genezing | 31-03-2019

Zit bij ons nog gewoon met 2 zetels in de Tweede Kamer. En kan uitkramen wat het wil. Buut vrij.


delamordant | 05-04-2019

Ik zie niet in w


delamordant | 05-04-2019

IK zie niet in dus wat het probleem is met zo'n app. Als het toegelaten is dat er ganse 'kruis'tochten worden georganiseerd ter promotie van alternatieve seksuele geaardheden ( de gay'prides') dan moet zo'n app toch ook kunnen.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Amerikaanse haat-poster die 23 mei naar Amsterdam komt. | klik hier

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven