Persbericht | COC's Europese Verkiezingsdebat

31-03-2019 | Veel lijsttrekkers maken op vrijdagavond 5 april hun opwachting bij COC's Europese Verkiezingsdebat in TivoliVredenburg in Utrecht. Het COC heeft een primeur met dit eerste lijsttrekkersdebat voor de Europese Verkiezingen van 23 mei 2019. Je bent van harte welkom bij het debat, dat plaatsvindt op vrijdagavond 5 april om 20.00 uur in de Hertz Zaal van TivoliVredenburg, naast station Utrecht CS. Het debat wordt gepresenteerd door Clairy Polak, voormalig presentator van Nieuwsuur en Buitenhof, en de toegang is gratis!

Namens GroenLinks neemt Bas Eickhout deel aan het debat. Hij is behalve lijsttrekker van GroenLinks ook lijsttrekker (Spitzenkandidat) van het Europese samenwerkingsverband van Groene partijen. Het CDA stuurt met Esther de Lange voor het eerst een lijsttrekker naar een COC-debat. Namens D66 doet lijsttrekker Sophie in 't Veld (foto) mee, zij is van de deelnemers het langst actief in het Europese Parlement. De jongste deelnemer aan het COC-debat is de 34-jarige SP-lijsttrekker Arnout Hoekstra. Ook de lijsttrekker van de Partij voor de Dieren, Anja Hazekamp, en van 50PLUS, Toine Manders, doen mee aan het COC-debat op 5 april. Verder nemen VVD en PvdA deel aan het debat, informatie over hun deelnemers volgt. Forum voor Democratie, PVV, ChristenUnie-SGP en DENK hebben onze uitnodiging tot deelname (nog) niet geaccepteerd.   

De vragen aan de lijsttrekkers worden gesteld door lhbti's uit de hele Europese Unie en daarbuiten. Zo vraagt Hans uit Nederland hoe de politici geweld en discriminatie tegen lhbti's gaan aanpakken. Tomas uit Litouwen wil weten wat de toekomstige Europarlementariërs gaan doen tegen de antihomowet in zijn land. Adrian uit Roemenië vraagt hoe partijen er voor gaan zorgen dat hij zich met zijn Amerikaanse echtgenoot, net als heteroseksuele echtparen, in de hele EU kan vestigen. En Nadia, die vluchtte voor lhbti-vervolging in Egypte, wil weten of de partijen andere lhbti-asielzoekers gaan terugsturen naar Egypte.

Deel dit artikel:  

Reacties:

JAN2 | 31-03-2019

Wie gelooft er nog in het COC als ze mee over de grenzen bezig zijn ipv in ons eigen land.


JAN2 | 31-03-2019

Komen jullie op voor deze man?
Homoseksuele man in Groningen ontvangt dreigbrief
met de volgende tekst:

,,Verhuizen of je wordt gestenigd. We willen geen vieze homo’s in onze straat’’, valt er te lezen, plus nog enkele scheldwoorden gericht tegen de geaardheid van de Groninger.
In de enveloppe zat een condoleancekaartje met de tekst: met oprechte deelneming.


Judith | 31-03-2019

Het COC stapt over de lijken van Nederlandse homo's heen, om de wereldburgerechten uit te kunen hangen. Maar de dagelijkse realiteit waarbij homo's met geweld worden weggejaagd uit de islamitische wijken in onze steden, die is nog niet tot het COC doorgedrongen.

Als vakbond voor de homoseksuele medemens in Nederland heeft GroenLinksbolwerk COC afgedaan.


@JAN2 | 31-03-2019

Stel je voor: jij bent actief bij het COC. Wat zou jij gaan doen voor de man die je noemt in Groningen...? Wat is je ultieme oplossing met onze Nederlandse wet in je hand?


Kevin | 31-03-2019

Het COC zou eerst iets moeten doen aan scholen zoals het Haga Lyceum. Daar ben je als homoseksuele scholier niet veilig. En als homoseksuele docent ook niet. En daar worden de leerlingen opgevoed met de boodschap dat homoseksuelen eigenlijk, in een ideale wereld, moeten worden gestenigd.


JAN2 | 31-03-2019

Ik reageer niet op anoniemen.


Joop | 31-03-2019

Egypte, Roemenie, Litouwen.... Is er ook een Nederlander aanwezig die aan de kaak stelt dat een man een dreigbrief heeft ontvangen?
Zoiets is niet de eerste keer in deze stad, waar de burgemeester meent dat het allemaal errug mee valt met homodiscriminatie. Dus voordat we nu allerlei vraagjes over het buitenland gaan stellen, eerst even de Nederlandse gang van zaken bespreken?


@Kevin | 31-03-2019

Dan moet jij er dus getuige van zijn geweest over de boodschap die daar wordt gebracht... (Ik ben overigens geen moslim, geen medewerker op die school en pas ook niet in het hokje politiek links of rechts...)


@Jan2 | 31-03-2019

Niet reageren op anoniemen? Ik ben Willem en jij heet vast geen Jan2...


Perskaart! | 01-04-2019

Ik lees juist dat bij geweld tegen journalisten voortaan dubbele straffen geëist gaan worden. Bij geweld tegen homo's is voorlopig het tegengestelde gangbaar. Dat bestaat gewoon niet.

Kan gaysite dan niet alle homo's perskaarten geven? Zodat je in elk geval de bijzondere bescherming van de journalist kan krijgen?


Joop | 01-04-2019

We blijven nog even gewoon in Nederland:
HAARLEM - Bisschop Jos Punt van bisdom Haarlem-Amsterdam heeft pastoor Pierre Valkering van de Amsterdamse Vredeskerk verzocht met onmiddellijke ingang zijn functie neer te leggen. Valkering maakte zondag tijdens de mis ter ere van zijn 25-jarig ambtsjubileum als priester bekend dat hij homoseksueel is.

In de motivering van het verzoek schrijft Punt: „De bisschop waardeert het dat hij in zijn boek eerlijk zijn opvattingen en leefwijze bekendmaakt, maar kan niet anders dan van hem te vragen vanaf heden zijn priesterlijke taken voorlopig neer te leggen en een bezinningsperiode in te gaan. Over de invulling hiervan zal verder met hem gesproken worden.”

Valkering schrijft uitgebreid over zijn coming-out en zijn omgang met seks en porno in een autobiografie die deze week verschijnt.

Ik hoop dus dat Bas Eickhout, Esther de Lange (CDA!!!),Sophie in 't Veld,Arnout Hoekstra,Anja Hazekamp, Toine Manders wel even bij hun eigen land en de problematiek blijven in plaats van straks weer te janken hoe slecht het in Egypte e.d. toch is. Van DENK, FVD, PVV en de CU SGP hoeven we niks van te verwachten. Die zijn homo's liever kwijt dan rijk en zien ze liever in werkkampen.


@Joop | 01-04-2019

Er staat maar één vies huis in Haarlem, al lang, en dat is het bischoppelijk paleis. Stuitend dat in Haarlem wel schande wordt gesproken van de Hells Angels, maar nooit van dit "paleis". Daarnaast vind ik dat die naam van die kerk in Amsterdam, "Vredeskerk" wel eens heroverwogen kan worden dan. Ik verwacht echter niet dat Halsema daar het lef voor heeft. Noch de kloten. Terwijl ze wel van scholen eist dat hele besturen moeten aftreden.

Het is niet dat homo's geen handgranaten aan de deur van de snackbar hangen, dat ze geen aandacht verdienen van de betere boekjesschrijfsters he?


JAN2 | 02-04-2019

Onze Nederlandse wet ten aanzien van dit moet hoog nodig op de schop. Het COC heeft geen enkele betekenis meer, althans voor mij niet. Ze zijn heel druk bezig met de homorechten in het buitenland, maar ze vergeten erbij te vertellen dat het juist hier, de thuisbasis van het COC heel slecht gaat met de homorechten, merendeel veroorzaakt door figuren die hier helemaal niet behoren te zijn, maar lekker terug naar de zandbak waar ze vandaan komen.


JAN2 | 02-04-2019

Of er nu Kees of Jan2 staat doet er niet toe maar er staat wel een naam, of die juist is doet er ook niet toe. Maar reageren met @Jan2 is voor mij nog steeds anoniem.


Polen today | 03-04-2019

Poolse regering: lhbti-manifest leidt tot ‘masturberende kleuters’ en bedreigt gezinnen

Eerst waren het de elites uit Brussel, de moslimvluchtelingen, de Duitsers en iedereen die de rol van de Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog in twijfel trok. Nu vormen lhbti’ers volgens de Poolse regering de grootste bedreiging.
Iris Koppe3 april 2019, 11:02


Kinderen | 10-04-2019

Reden te meer om al die kleuters van publieke terrassen en uit restaurants te houden. Want het was al krijsen, rondhollen, en al die buggies die in de weg staan. Maar als dat nou ook al massaal begint te masturberen, dat is dan helemaal het laatste waar ik op zit te wachten als ik juist aan mijn salade niçoise wil beginnen!!!!!!!!


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

20:35 | Het Uur Van De Wolf | Erwin Olaf

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven