COC lanceert kieswijzer

04-03-2019 | Het COC lanceert Rainbowvote.nu, de lhbti-kieswijzer voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart.

Op Rainbowvote.nu vinden kiezers standpunten van provinciale politieke partijen over lhbti-kwesties. Er zijn profielen van 'regenboogkandidaten' en partijen vertellen wat ze de afgelopen periode voor lhbti's hebben gedaan en wat ze de komende periode willen gaan doen. Provinciale partijen geven op Rainbowvote.nu bijvoorbeeld hun mening over de aanpak van geweld tegen lhbti's, het bevorderen van lhbti-acceptatie op school en het zorgen voor lhbti-vriendelijke (ouderen-) zorg. Ook lees je hoe partijen denken over mannenontmoetingsplekken langs de provinciale wegen en over genderinclusieve toiletten waar iedereen welkom is.

Hoewel de Eerste Kamer niet direct verkiesbaar is bij de Statenverkiezingen op 20 maart, zijn de Provinciale Statenverkiezingen wel bepalend voor de samenstelling van de Eerste Kamer en daarmee voor de nationale machtsverhoudingen. Daarom vinden kiezers op Rainbowvote.nu ook standpunten en kandidaten van partijen voor de Eerste Kamer.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Pieter K | 04-03-2019

Mijn stem gaat naar een partij die de instroom van homohatende immigranten een halt toe roept.

Ik ben niet geinteresseerd in de symboolpolitiek van gekleurde zebrapaden. Het gaat mij namelijk om mijn ECHTE veiligheid.


Joop | 04-03-2019

Mijn stem gaat naar een partij die de polarisatie van de bevolking tegengaat. Die geen groepen uitsluit en groepen tegenover elkaar zet. Maar wel het lef heeft mensen die zich misdragen aan te pakken. Het gaat mij om mijn ECHTE veiligheid.


Raar | 04-03-2019

Vreemd dat er nooit afgevraagd wordt wie werkelijk de polarisatie aanwakkert. Sommige groepen hebben de PVV en de FVD hiervoor niet nodig; daar zijn ze prima zelf toe in staat.


@Joop | 04-03-2019

Het zijn altijd de katten in het nauw die rare sprongen maken. Bij ons zijn het doorgaans hele groepen katten in het nauw, en wij zijn maar alleen. Dan liggen je twee armen open en je hele rug. En dan is het niet leuk meer. Dan is ook ONZE cultuur ons al lang vergeten. Zeker als ze daarna ook nog geen flikker doen. Of het gaan proberen goed te Halsemaaien.

Allemaal een schande, en zeker nog van links, met die mooie emancipatiepraatjes van vroeger. Als zal het dan weer de totale onverschilligheid van rechts zijn die ons definitef de nek om gaat draaien. Je moet in die twee winkels niet meer willen kopen, als homo. Ze vormen samen inmiddels de zwijgende meerderheid.

Die nashville gekken hebben altijd al rond gelopen. Maar dat ze nu hun kans zagen om daar eens breed mee "uit hun kast tekomen" toont aan hoe triest het is gesteld. Het onkruid kruipt naar boven dat we al decennia niet meer gezien hebben. En het ergste, niemand trekt zich daar nog ene flikker van aan. Ze zijn ons liever kwijt dan rijk.


JAN2 | 05-03-2019

Ben het helemaal eens met Pieter K en ik laat me al jaren niet meer leiden door een stemwijzer van het COC. Het bekende subsidie geleuter van een organisatie die alles erg vind, alles schokkend vind, alles triest vind en daar blijft het wel bij.


JAN2 | 05-03-2019

We hebben jaren moeten aankijken dat figuren dit land binnenkomen waarvan men wist of geweten moet hebben dat veruit de meesten niets met de LHBTI gemeenschap heeft, en dan komen ze hier binnen uit een vlucht situatie. Dat soort figuren hadden nooit in ons vrije land toegelaten mogen worden want doe je dat wel zet je de vrijheid van je eigen burgers op het spel en dat is er gaande in ons land. De migranten krijgen een steeds grotere bek en gaan steeds meer eisen stellen, en links Nederland geeft ze van alles met de staart tussen de benen.


Mark | 05-03-2019

Nou kennen we allemaal wel LHBT-politici zoals K. Ollongren, V. Bergkamp enz. en wat doen ze toch ontzettend veel voor hun roze / rainbow achterban. Totally NIETS! Sterker nog, Ollongren wil niet eens bekennen dat ze lesbo is... Politiek in NL is een heel groot links drama.


No Religie | 05-03-2019

Als moslims of andere religies kritiek hebben op homo,s dan is dat vrijheid van religie ,maar als je iets zegt b.v. over Marokkanen dan is het discriminatie en kom je voor het gerecht.


Huib | 05-03-2019

Geen behoefte aan deze kieswijzer. Gender inclusieve toiletten hoef ik echt niet. De grenzen sluiten voor intolerante moslims vind ik meer relevant.


JAN2 | 05-03-2019

Gender toiletten vind ik absoluut geen probleem. De tijd vraagt met de tijd mee te gaan. Waar ik wel een probleem mee heb is dat het zeer grote aantallen migranten die hier TE GAST zijn de dienst uit willen maken. Dat is veel schokkender en stuitender en LINKS Nederland houdt verders de kaken op elkaar, want kom niet aan hun stemvee. Daarnaast heb ik nog steeds geen onvertogen woord gehoord vanuit de Tweede Kamer tegen vd Staaij en zijn speeltje NASHVILLE.


@JAN2 | 05-03-2019

Helemaal mee eens. Ik vind niet dat Kees van der Staaij gestraft moet worden. Want daar gaat de rechter over. Ik kan er slechts een mening over hebben. Wat stuitend is, is dat zo een groep niet eens voor de rechter wordt gebracht. Dat wordt blijkbaar even achter de schermen weggemoffeld. Hoogleraren kunnen gewoon na een reprimande aan het werk blijven. En reli-partijvoorzitters zijn nog onaanraakbaarder dan de paus.

Als het erop aankomt blijkt recht doen geen prioriteit. En zijn zulke naastenliefhebbers een voorwoekerende ziekte. Die aan niemand verantwoording verschuldigd menen te zijn.


@JAN2 | 05-03-2019

Ik vind het essentieel dat Kees c.s. eens voor de rechter hun vrijheid van godsdienst komen aanvoeren en verdedigen. Want een gunstige uitspraak voor hun betekent dan ook dat terrorisme uit reli-motieven een beroep op zo een vonnis kan doen. Want dan was de joker ingezet. En dan is ook dat minder erg. Want geloofsovertuiging.


Joop | 05-03-2019

@JAN2 "Dat soort figuren hadden nooit in ons vrije land toegelaten mogen worden want doe je dat wel zet je de vrijheid van je eigen burgers op het spel".

Klopt als een bus. Rechts had dit kunnen stoppen. Al 17 jaar probeert rechts dit land te leiden, met Balkenende 1,2,3,4 en Rutte 1,2,3. De grote migratiecrises vond plaats vanaf 2013. En na de uitspraak van rechtse CDU lid Mutti Merkel met Wir schaffen das, zette ook Nederland de poorten wagenwijd open. 17 jaar rechts Nederland, wat is er nu eigenlijk wel goed gegaan onder hun bewind.


@Joop | 05-03-2019

Links heeft al 30 jaar geen oplossingen meer. Dat is de politieke natte na-neuk geworden.


@Joop | 06-03-2019

Eens met Joop, zie tweede alinea!


JAN2 | 06-03-2019

ik leuter ook veel onzin!


@COC | 08-03-2019

Waarom maken jullie een kieswijzer voor Nederland als jullie er zelf nooit zijn?


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven