Weer homofobe uitspraken Ratelband

22-01-2019 | Nadat Emile Ratelband in 2009 in opspraak raakte na enkele homofobe uitspraken heeft de positiviteitsgoeroe afgelopen maandag tijdens een radio-interview opnieuw enkele opmerkelijke uitspraken gedaan over homoseksualiteit. Ratelband was op Blue Monday te gast bij Omroep Flevoland. In het programma 'Dit is Flevoland' van de openlijk homoseksuele Marco Verhagen en Bastiaan Boog zei hij onder meer dat homoseksualiteit niet menselijk en gezond is. De positiviteitsgoeroe stelde dat één van de taken van het menselijk ras is om zichzelf in stand te houden. Hij oordeelde dan ook dat de geaardheid van de verbouwereerde presentator Marco Verhagen "niet menselijk en niet gezond is". "Begrijp je nou gewoon waarom een Roomse Kerk zoiets zegt? De taak van de mensen is om zich voort te planten," aldus Ratelband, die tevens beweerde dat homoseksuelen niet zo geboren worden. "Op een gegeven moment is er een omgeving die bepaald gedrag beloont, en daardoor neig je dus om zo te zijn. Het is niet fout of goed, want er is geen fout of goed. Het is altijd oké."

Eind 2009 raakte Ratelband ook al in opspraak nadat hij in het tv-programma Pauw & Witteman stelde dat homoseksualiteit een afwijking is en dat homo's abnormaal zijn. Na de omstreden uitspraken riep het COC bedrijven op Ratelband niet meer in te huren als 'mental coach' waarna hij zijn uitspraken terug nam en zijn excuus aanbood. Na een gesprek met het COC werd hij lid van de homo-organisatie en trok toenmalig voorzitter Wouter Nerings de boycot tegen Ratelband in. Ratelband liet toen weten dat een aantal bedrijven gemaakte afspraken had geannuleerd. Bovendien ontving hij een flink aantal bedreigingen.

GaySite.nl berichtte ook:
03-11-2009 | Ratelband biedt excuses aan
23-10-2009 | Aangifte tegen Ratelband
14-10-2009 | Ratelband vindt homo's ziek

Deel dit artikel:  

Reacties:

No Religie | 22-01-2019

Over aandacht vragende onnatuurlijke mensen gesproken,het zal je vader maar zijn.


Peter | 22-01-2019

Iemand die naar de rechter gaat omdat hij vindt dat zijn leeftijd naar beneden aangepast moet worden is knettergek. De uitspraken die hij nu weer doet bevestigen dat alleen maar.
Onbegrijpelijk dat deze idioot nog ergens een podium krijgt.


Ruud | 22-01-2019

Deze man heeft een ziekenlijke aandachts- afwijking en beledigd aan de lopende band anders geaarde mensen en lokt zo haat zaaien uit en dient wegens discriminatie te worden aangeklaagd. Door wie dan zult u zich afvragen, door het COC die genoeg subsidie ontvangt om de heet Gerard Spong deze vent te laten aanklagen.


C | 22-01-2019

Oud volk !


Tja | 22-01-2019

Beste is geen aandacht voor die idioot, maar ja lees er nergens wat over alleen hier krijgt hij een podium.


Kees | 22-01-2019

Emile Ratelband..... Is dat niet die debiel die lijdt onedr zijn leeftijd van 69 en daarom 49 wilde worden? Is dat niet die debiel wiens kinderen onder toezicht werden geplaatst? Is dat niet die debiel die op z'n 69e een "relatie" had met een meisje van 21 jaar oud? En die gek heeft mening over homoseksuelen. Lekker laten kletsen die gestoorde zou ik willen zeggen!


Geen fokker. | 22-01-2019

Als die sukkel, nadat we inmiddels weer bijna 8 milliard mensen op deze aardbol hebben, nog steeds niet geeft gemerkt dat de in standhouding van het menselijke ras méér goed funktioneerd, dan is hij nog triester dan we al dachten. Hij zou, zoals veel heteros en heteras, blij moeten zijn dat er gays zijn, anders zou hun afschuwelijke beestachtige (ja, dieren doen het ook zo) levenswijze en fokgedrag niet gefinancierd kunnen worden: wij betalen immers meer inkomstenbelasting dan getrouwden), én, als wij ook zo afgrijselijk zouden fokken, zou er écht binnen de kortste keren helemaal geen grondstoffen meer zijn of plek op deze wereld voor al die fokkers. Van het culturele aspekt nog afgezien. Wat een armoedige rotzooi het zou zijn zonder de LGBT-gemeenschap.


(Schl)emiel | 22-01-2019

Emile Ratelslang is een ijdele bittere closet-queen. We weten immers dat veel homophoben zelf van de poot zijn. Ze mocht zich niet jonger maken van de rechter, dus nu haalt ze uit naar anderen. Wat een vals gedrocht.


Emile | 22-01-2019

Emile who?


keuze | 22-01-2019

het is natuurlijk wel een keuze of je sex hebt met hetzelfde geslacht of niet.
maar de gevoelens.....


Erg he? | 22-01-2019

Zo een jonge god nog. En nu al aan het dementeren. Dat er maar een lieve zuster verschijnt die de korstjes van zijn boterhammetjes snijdt. En af en te eens bukt om wat op te rapen. Gewoon omdat die man dat mist.


Joop | 22-01-2019

Als je Ratelband vergelijkt met een doperwt zul je al snel merken dat er meer gezond verstand in de doperwt zit. Emieltje moet echt even denken aan een opname. Had een relatie met een 21 jarige vrouw, zelf 69 jaar, hield dit geheim omdat het meiske lid was van een kerk. De smeerlap. even de andere vrouwen doornemen: Moon, Gitta, Linda.... Ach ja, als hetero hoef je niet zo trouw te zijn he Emieltje? Of is het debieltje, als je je kinderen Rolls Royce en Tsjakkalotte wilt gaan noemen.


Emiel | 23-01-2019

die vent spoort gewoon niet. is zijn verstand al lang geleden verloren. je word zo geboren. wanneer snappen die hetero`s dat nauw eens . een hetero kiest er ook niet voor om hetero te zijn. je bent het gewoon. zo is dat bij een homo ook.


jelte | 23-01-2019

Laat maar door ratelen deze band


Hoop | 23-01-2019

Zelfs debielen kunnen het ver schoppen.


Karel | 24-01-2019

Die gestoorde gek verwacht binnenkort z'n achtste kind. Het zal je vader maar zijn. Godallemachtig !


Pride | 24-01-2019

Vroeger betaalden CEO’s en directieleden van financiele instellingen grof geld om zich door Emile “Fuck de medemens” Ratelband te laten inspireren, met als gevolg de kridietcrisis. Deze man is verleden tijd maar duikt af en toe op met z’n gekkigheid.


Grijze Haren | 28-01-2019

Ik heb geen eerbied voor zulke grijze haren. Want laten we wel wezen, hoe meer grijze jaren, hoe meer tijd om wat geleerd te hebben. Zeker als je zo een pretpark achtergrond hebt als Ratelband. En dan, in plaats van wat goeds over te dragen, ervaring genoeg, dunkt me, ervoor te kiezen om maar een ouwe griep zeiker te worden.
Te vloeken met alle kansen en ervaringen die het leven je al gegeven heeft. En er niets nuttigs mee te doen. Niets positiefs.

Geen millimeter respect voor. Ik kan er bog voor opstaan in de bus. Maar niet uit beleefdheid. Gewoon omdat je met zo een rijk leven zo een sukkel bent geworden. Om je uit te lachen. Want ik kan nog staan. Zelfs als ik nog maar Ă©Ă©n been zou hebben.

Wat zelf kiest om te rotten moet maar rotten. Geen enkele compassie mee. Al is ie 100.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven