Verrassingsoptreden Madonna in gaybar

03-01-2019 | Bezoekers van de bekende homobar Stonewall Inn in New York werden tijdens oudejaarsavond verrast met een speciaal optreden. Niemand minder dan Madonna hield een emotionele toespraak en zong vervolgens twee nummers, begeleid op gitaar door haar 13-jarige zoon David. Madonna zong een akoestische versie van haar hit 'Like a Prayer' en een cover van Elvis' nummer 'Can't Help Falling In Love'. In haar toespraak (video) riep The Queen of Pop iedereen op om tijd in te ruimen om elkaar echt te leren kennen. "Pas dan komen we erachter dat we allemaal dezelfde kleur bloed hebben en dat we allemaal moeten liefhebben. We vechten voor onszelf, voor elkaar maar vooral voor de liefde," aldus Madonna.

Madonna had het beroemde café in Christopher Street uitgekozen voor haar pleidooi voor gelijkheid omdat de Stonewall Inn wordt gezien als dé plek waar, dit jaar precies 50 jaar geleden, de homo-emancipatie in Amerika begon. In de horecagelegenheid kwam het in 1969 tot schermutselingen tussen de politie en een grote groep homoseksuelen, die zich tegen een arrestatie verzetten. Deze Stonewall-rellen worden gezien als een keerpunt in de homo-emancipatie omdat de bezoekers van de homobar terugvochten tijdens een politierazzia. Tot het eind van de jaren zestig waren er stelselmatige politie invallen in de homo- en lesbische bars in New York en stellen van hetzelfde geslacht werden regelmatig in de boeien geslagen. In juni 1969 maakten de 'Stonewall Riots' een einde aan deze invallen. Drie nachten lang hielden meer dan 300 homoseksuelen straatprotesten.

Tegenwoordig worden de Stonewall-rellen nog altijd herdacht. In ons land wordt de jaarlijkse Roze Zaterdag gehouden op de derde zaterdag in juni, de dag dat in 1969 de 'Stonewall Riots' in New York plaats vonden. De Stonewall Inn is nog altijd een belangrijke plek voor de homoscene van New York. De eigenaren van de homobar lieten op Facebook weten dat Madonna zich haar hele carrière al inzet voor de lhbt-rechten en dat haar verrassingsbezoek aan de Stonewall Inn wederom een "historische mijlpaal is in de strijd voor de acceptatie van lhbt's".

Deel dit artikel:  

Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven