Krant aangeklaagd voor homofobie

03-01-2019 | De Turkse homo-organisatie 'Kaos GL' heeft de islamistische krant 'Yeni Akit' voor de rechter gedaagd omdat het dagblad aan zou zetten tot homohaat. De afgelopen jaren publiceerde de krant regelmatig artikelen waarin de lhbt-gemeenschap, en homoseksuelen in het bijzonder, werden afgeschilderd als "afwijkend, menselijk afval". Homoseksualiteit zou een ziekte zijn die door westerse landen Turkije is binnengebracht. De advocaat van Kaos GL heeft inmiddels voldoende bewijs dat de krant aanzet tot haat en is daarom een zaak gestart.

Uit een rapport van Amnesty International blijkt dat de lhbt-gemeenschap in Turkije ernstig wordt bedreigd en onderdrukt. Volgens de mensenrechtenorganisatie is sinds de couppoging in 2016 de positie van lhbt's ernstig verslechterd. Homoseksualiteit is in Turkije, in tegenstelling tot in veel andere moslimlanden, niet verboden. Toch worden homoseksuelen steeds vaker gediscrimineerd en is homofobie nog altijd wijdverspreid.

Sinds 2003 wordt in Istanbul jaarlijks een Gay Pride georganiseerd, en trok op zijn hoogtepunt bijna 100.000 deelnemers. De afgelopen vier jaar werd de Pride om onduidelijke reden verboden maar lhbt's blijven, ondanks het verbod, samenkomen in het stadscentrum omdat ze vinden dat ze het recht hebben om vreedzaam aandacht te vragen voor de rechten van lhbt's. Op steeds meer plekken komt de Turkse lhbt-gemeenschap in opstand tegen de toenemende discriminatie. Het aanklagen van de krant Yeni Akit wordt gezien als een nieuwe stap in de strijd tegen het onderdrukken van de Turkse lhbt-gemeenschap.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Haat | 03-01-2019

Islam is vol met haat


Peter | 03-01-2019

Islam kweekt haat


Willem | 03-01-2019

En Nederland word overspoelt door dit soort met 5 kinderen per gezin en die worden allemaal met homo haat door hun ouders geïndoctrineerd, en met dank aan de rooie gays die er voor gezorgd hebben dat dit land en geheel Europa is overspoelt met dit soort.


@Willem | 04-01-2019

Bedoel je jezelf? Rooie gay?!


Joop | 04-01-2019

Wel even bij de les blijven Willem. Turken zijn al sinds de jaren 60 naar Nederland gekomen. Omdat Nederlanders te beroerd waren bepaald werk te doen. Daar waren de Turken dan wel goed voor. En dacht Nederland dat ze op den duur wel weer terug zouden gaan. Pikant detail is dat in deze periode, 1963, 1967, naast de katholieke volkspartij ook de VVD in het kabinet aan het roer stonden. Daarnaast kun je toch niet lopen janken over rood als die slechts onder Den Uyl (slechts 1 jaar) en onder Kok (slechts 5 jaar) wat te vertellen hadden en de rest van al die jaren het voornamelijk CDA en VVD waren die het grootst waren.Van Agt, Lubbers, Balkenende en Rutte minimaal 26 jaar het voor het zeggen hebben gehad.

Inmiddels is Rutte al weer jaren aan het roer, en juist in deze periode zijn er massa's mensen binnen gekomen. Maar ja Willem, het heeft geen zin om blinden een boek te laten lezen nietwaar?


Nico | 04-01-2019

Ja mensen, geloof is liefde. Echt waar hoor !


Kees | 04-01-2019

Geeft maar weer eens aan hoe achterlijk dat volk is. Een ziekte die door westerse landen Turkije binnen is gebracht. Wat zijn dat voor eencellige debielen daar!


Youp | 04-01-2019

95% van de Turken in Nederland vindt dat homoseksualiteit strafbaar zou moeten zijn.


Gertjan @ Joop, | 04-01-2019

Toch ook nog een reactie die meer dan wat stupide one liners bevat.... klasse Joop.


harrie | 17-01-2019

@Joop,het zit even anders,dan dat Nederlanders waren te beroerd om te werken.Nee Nederlanders moesten gaan emigreren,want we waren overbevolkt,tussen de elf en twaalf miljoen,en Nederlanders waren zeer gewilde immigranten in vele landen en honderdduizenden zijn dus vertrokken vaak met de reis betaald en toen kwamen ze tot de ontdekking dat ze ineens weer mensen nodig hadden en hebben we nu bijna 18 miljoen mensen en zijn we een van de meest overbevolkte landen van de wereld,met honderdduizenden,halve Nederlanders met twee paspoorten,een recht dat Nederlanders niet hebben, die zeker hun gedachtegoed,speciaal het moslim gedeelte,hier willen brengen.Als die nou zo hard werken waarom is er nog zo veel te doen in hun landen van afkomst,als het zulke goede werkers zijn?


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven