Transgenders niet welkom in leger

23-01-2019 | Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft president Donald Trump voorlopig toestemming om het aantal transgenders binnen de strijdkrachten te beperken. Met deze uitspraak gaat het hoogste juridische orgaan in de VS in tegen eerdere uitspraken van lagere rechters. Op dit moment telt het Amerikaanse leger een kleine 9000 soldaten die zichzelf als transgender identificeren en daar komen er dus als het aan Trump ligt niet meer bij. Volgens Trump leidt het toelaten van transgenders tot hoge medische kosten. Nadat de president eind 2017 in een tweet bekend maakte dat er in de toekomst geen plaats meer zou zijn voor transgenders binnen de Amerikaanse strijdkrachten klaagden meerdere militairen de president aan op grond van schending van het gelijkheidsbeginsel. Het Hooggerechtshof koos dinsdag de zijde van Trump en is niet van mening dat de nieuwe regel tegen de grondwet is.

Ashton Carter, de Minister van Defensie onder Barack Obama, maakte het in juni 2016 juist mogelijk dat transgenders voortaan welkom waren in het Amerikaanse leger. Deze maatregel volgde op het afschaffen van de 'don't-ask-don't-tell'-regel in 2011. Deze regel verbood soldaten binnen het Amerikaanse leger om openlijk uit te komen voor hun geaardheid. De regel bepaalde dat openlijk homoseksuele militairen werden ontslagen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Kees | 23-01-2019

Het is die smeerlap van een Trump gelukt hoor. Er zit nu een 5e conservatieve Republikeinse rechter in het Hooggerechtshof. Die vent die in het verleden meerdere vrouwen heeft aangerand beslist nu over dit soort mensenrechten!
Wat een land is de USA geworden met deze gek aan de macht.


Christian | 23-01-2019

Onzin, ik geef trump gelijk !! Wat je privé doet en wilt moet jezelf weten maar als je via je werkgever je wilt laten verbouwen is dit een no go, betaal dit soort acties uit eigen zak of maak er het beste van binnen je eigen mogelijkheden. Absurd dat iemand, in welke vorm dan ook voor moet betalen. Waar denkt men dat het geld vandaan komt? Werken overwerk etc kan allemaal niet en uitkering is ook al een hobby geworden. Voor dit soort zaken hoeft de overheid of maatschappij niet te betalen.


Kees@Christian | 23-01-2019

Dit geldt voor alle transgenders hoor! Ook mensen die al jaren zo leven. Je kunt inderdaad beter miljarden uitgeven aan een muur. Je bent trouwens behoorlijk respectloos met je "laten verbouwen".


Joop | 23-01-2019

Wat zit jij nou dom te lullen Christian. Het gaat er om of ze wel of niet welkom zijn in het leger, cq, daar hun werk mogen/kunnen doen. En niet over wie wat moet betalen. Ik snap wel dat Trump aanhangers niet serieus genomen worden. Lezen is blijkbaar erg moeilijk. De farizee√ęrs deden het vroeger ook al, hou je mensen dom, en ze volgen je blindelings.
Overigens is er in de USA wel iets zeer gevaarlijks aan de hand. Het zijn Erdogan-achtige praktijken om rechters uit het veld te ruimen die niet de uitspraken doen die je wilt, en er rechters weer voor aan te nemen die aan jouw kant staan. Onafhankelijk? Never!


Joop @ christian | 24-01-2019

Het bedenkelijke niveau van de Trump aanhangers is kennelijk ook in dit land doorgedrongen!


GI-Jim | 24-01-2019

Jeetje, moeten we nu écht vechten om te mogen vechten en ons af te laten knallen in oorlogen tegen onschuldige mensen die ons nooit iets gedaan hebben? Is dit nu gelijke rechten en emancipatie? Kunnen we dit soort kamikaze onzin niet gewoon heteros overlaten? Die machos die graag opscheppen en zich graag laten opblazen en zich dan als helden zien? We mogen toch blij zijn dat we voor leger afgekeurd worden en niet hoeven te bommen en af te knallen en te moorden.


Suf | 24-01-2019

Bij de Koerden waren van die vrouwenbrigades waar men juist dubbel bang voor was. Want enkel de vernedering als die vrouw sterker blijkt. Het bleek juist een sterk strategisch voordeel. Als je in je F-16 achternagezeten wordt door de Rode Barones (die vroeger man was) en je weet eigenlijk al dat je gaat verliezen omdat die er al honderd uit de lucht heeft geknald, dan word je toch een beetje dubbel bang. Dus ik zie het probleem niet maar wel oplossingen.


Suf2 | 24-01-2019

Bij de Russen waren het vrouwelijke sluipschutters. Daar waren de Duitsers echt bang voor.

Als je je vijand niet meer in kunt schatten. Dan word je zenuwachtig. En maak je sneller fouten. En als je vijand dan al eens een gender-strijd gewonnen heeft, dan gaat die juist minder snel wat aan het toeval overlaten. Dus dubbel strategisch voordeel. Voor transgenders die bij het leger willen dan he?


Christian | 25-01-2019

Beste Joop, ik heb vrienden die trans zijn helemaal top maar ze gaan bij de army ivm de benefits die se krijgen hierdoor, niet de vaderlands liefde en de oorlog gaan ze niet in. Misschien handig om even iets meer know how te krijgen? Heb zelf jaren in usa gewoont en redelijk beeld gekregen. Als je bij army bent heb je free healthcare, uni etc waar enorm misbruik van gemaakt wordt, uni top want dat heeft waarde, wel piemel geen pienel is persoonlijke keuze dus draai daar zelf maar voor op en geef dat geld aan mensen die niks hebben , oudjes in NL. De staat moet prioriteiten zetten


Freek | 25-01-2019

Vergeet niet dat het Bill Clinton was die de regel '"don't ask, don't tell" heeft ingevoerd voor homo's in het Amerikaanse leger.
Bill Clinton, van de Democratische Partij, ja, die van die sigaar, Bill Clinton de MeToo-dader, de partner van Crooked Hillary.


USA | 25-01-2019

Haal even geen twee dingen door elkaar. De USA is Nederland niet. Of Europa. Het Amerikaans systeem is gepikt van ons. Van de Franse revolutie, van het Engels parlement. Dat gedachtengoed is hier geboren en zit veel dieper. Ze hadden wel de luxe dat er geen druk van adel en blauw bloed was. Wat dan weer bij ons het nodige leed gaf om daar eens vanaf te komen. Twee wereldoorlogen en wat revoluties. On the side.

Inmiddels zijn het allemaal muppets geworden. Kijk maar naar hun ambassadeur. Dat is allemaal prima. Maar wat daar speelt niet verwarren met wie we zelf zijn. De "benefits van de army", daar, kunnen me aan mijn reet roesten. Dat moeten ze daar maar beter bedenken dan. We zijn geen bezet Amerikaans gebied.


Wim@Christian | 27-01-2019

Helemaal met je eerst inzending eens, wanneer je wekelijks in de supermarkt dikke figuren ziet welke hun kar vol douwen met vette voedingsmiddelen en allerlei koeken chips en limonade , wil ik ook niet mee betalen aan een maagverkleining.
Word steeds gekker, de ene operatie na de andere omdat iedereen zich ineens vrouw voelt. Het word gewoon een manier om een hetero kerel in hun bed te krijgen, omdat ze uitgekeken raken op die mutsen in de gay scene.


@Wim | 27-01-2019

Wat staat er op jouw rekening dan? Volgens mij ben jij er zo eentje die misschien een tientje in de pot doet maar wel denkt daarmee het recht gekocht heeft om over 100 te beslissen. Heel naar typisch Hollands trekje. Dat ze je maar rap afvoeren zodat ik mijn achtertuin kan vergroten.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven