Run op regenboogvlag

09-01-2019 | De discussie rond de Nashville-verklaring en de vele instellingen en organisaties die zich vervolgens solidair willen tonen met de Nederlandse lhbt-gemeenschap heeft er voor gezorgd dat er een run is ontstaan op de regenboogvlag. Volgens de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) is de vraag naar de zeskleurige vlag nauwelijks meer bij te benen. Volgens directeur Robert-Jan Hageman van de DVC is er in deze tijd van het jaar normaal bijna geen vraag naar de regenboogvlag. Maar Hageman laat in De Telegraaf weten dat er op dit moment enkele honderden per dag worden besteld. Vooral kerken bellen om de grootste vlag die beschikbaar is, van twee bij drie meter, te bestellen.

De afgelopen dagen hebben veel gemeenten, scholen, bedrijven, kerken en particulieren zich uitgesproken tegen de Nederlandse vertaling van de Nashville-verklaring. Om hun solidariteit te tonen besloten veel instellingen de regenboogvlag te hijsen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

regenboogvlag | 09-01-2019

ook mijn gemeente hangt de vlag uit. ze denken daarmee de gay gemeenschap een dienst te bewijzen.
verder is er in de hele gemeente niets voor gays te doen. helemaal niets. geen homoontmoetingsplek, geen gaybar helemaal niets.
Nee leuk he die regenboogvlaggen.


Nou..... | 09-01-2019

Als er weer eens zo een regenboogzebra is geverfd of zo, dan denk ik daar heb je ze weer. Aan de andere kant mogen homo's ook best wat beter voor zichzelf opkomen.

De sprookjesboeken-roepers moeten verder maar even skippen. Voor wie iets van religie snapt, wat ik vandaag inene zie gebeuren is wat ze in het boek de heilige geest noemen. Die zomaar neerdaalt. En die ouwe heilige geest is dus nog lange niet dood. Dat blijkt! Behoorlijk indrukwekkend. Hopelijk is in alle kerken die die grote vlag hebben besteld het dak nog niet gerepareerd. Zodat het ook binnen goed regent van heilige geesten, zodra die vlag erop staat. Want die vlag doet niemand kwaad. En heeft ook nooit iemand kwaad gedaan.


Vlag | 09-01-2019

Het is, denk ik, de enige vlag waaronder nog nooit een oorlog is gevoerd.


Emiel | 09-01-2019

misschien wel goed om een LHBT vrijheidsleger te hebben onder deze vlag. die voor de goede mensen en LGBT opkomt.


daniel | 09-01-2019

Eindelijk eens een zeer positief gebaar en zelfs dan nog proberen enkele zelfingenomen en zure homo's een negatieve reactie hierop te geven. Het is een prachtige uiting van isolidariteit met de gay gemeenschap. We joeven echt niet ook nog van hun te verwachten sat zij onze sauna's en andere gay gelegenheden organiseren. Dat is onze eigen taak. We kunnen als homo' s trots zijn op ons kleine Nederlandje.


regenboogvlag | 09-01-2019

nee dat is niet onze eigen taak. ik als particulier heb de financieele middelen niet om dat te doen.
Ik kan niet in mijn eentje ene homoontmoetingsplek openen of een gaybar of gaysauna. Ook niet me anderen.
Dat hoort INDERDAAD een publieke zaak te zijn.
Maar daar hoor ik je niet over.


Nou ja.... | 09-01-2019

Als we toch bezig zijn, dan is dit moment misschien geschikt om gelijk naar voren te brengen dat ik eigenlijk vind dat er een paar HOP's in aanmerking horen te komen om door Unesco als World Heritage places uitgeroepen te worden. Want er zijn er in Nederland een paar waar men elkaar al honderden jaren treft. Het Vondelpark? De duinen bij Zandvoort? De Haarlemmer Hout? Ik ben zelf niet zo een hopper. Er zijn er meer dan ik weet. Maar het zijn wel plaatsen van cultuur van honderden jaren. (Ik durf voorlopig het woord homo niet meer met cultuur in één zin te noemen.) Maar er zijn er die al zo lang teruggaan, dat Uneso daar best eens een sticker op kan plakken. Dat iedereen zich daar later dan netjes, discreet en ordentelijk gedraagt, geen rommel in de bosjes achterlaat lijkt me ook logisch. Maar het is wel hele oude cultuur. Die wat mij betreft het beschermen waard is. Zeker in deze barre tijden van onbegrip en hoogmoed. En fundamentalsitische pamfletten. Voor je het weet gaat zulk cultureel erfgoed echt voorgoed verloren.


HOP's | 09-01-2019

Er zijn plekken in Nederland waar al 200 jaar geleden ook gereformeerden bij de ingang stonden en dachten, of ik loop er nu in en misschien vind ik daar mijn geluk, of ik spring van een brug. Want thuis haat heel mijn familie en kerk me. Toen moest die hele SGP nog uitgevonden worden, laat staan zo een fundi-kleuter als die van der Staaij (moge de profeet met hem zijn). Ik zeg: Cultureel erfgoed. Beschermen.


@de DOM | 09-01-2019

Goeie teksten allemaal, ook voor Amy Whinehouse kopietjes die heel Ghana met het vingertje zitten te wijzen, en dus even obligaat een verklaring uitgeven (want iedereen weet, in Ghana hebben ze ondanks dat, de gootste lullen van heel Afrika, dus die zal nog wel even blijven).

Maar ik mis je punt van invloed op onze taal. Die kuffelhoekjes begrijp ik, in Utrecht, van 1674. Maar welke invloeden heeft dat gehad op onze taal? Want dan hebben we het helemaal over cultureel erfgoed. Ik mis een alinea.

(Het is ook voor de aanvraag bij Unesco, dat kan iedereen doen, daar heb je het COC niet voor nodig. Die lunchen enkel in de kantine daar.)


Slaap Slaap | 10-01-2019

In Rotterdam hangt er ook één op het stadhuis, met een burgemeester die zijn dochter niet met Nederlandse mannen wilden laten trouwen en een NIDA partij in de raad die homo's van de flats willen afgooien en hun rechten willen afnemen.

Slaap gerust door, tot het te laat is. En de hervormden willen juist met orthodoxe moslims een pakt sluiten tegen homo's en transgenders.


BRAAAAK | 10-01-2019

Dat heel nederland van politiek tot gemeenten en stadshuizen te keer gaat vanwege een ZEDENLEER van een orthodoxe conservatieve stroming is werkelijk BESPOTTELIJK!
Deze leer word nog steeds in vele kathechismussen verkondigd. Van RK tot orthodox protestant.
Maar er word niet opgeroepen tot geweld.
De wereld wil blijkbaar het gesprek aan met de orthodoxe zedenpredikers.
Maar dan zie je een JOHAN DERKSEN die ze de maat neemt. Dat zelfde programma dat een transgender volledig te kakken had gezet. WANT GRAPJES MOGEN.

Mag ik even kotsen over deze samenleving. Dank u wel.

BRAAAAAK


weg met bijdrage | 10-01-2019

Ik wil mijn bijdragen verwijderen.....
het betreft BRAAAK en regenboogvlag
ze waren een emotionele uitbarsting. Ik wil de bijdragen weg hebben.


Tja | 10-01-2019

Als je een scheet laat, of een boer. Dan kun je die ook niet meer verwijderen. Ook allemaal de schepping trouwens. En de natuur.

Als je spijt hebt van een scheet, dan moet je eens achter een olifant gaan staan. Ik blijf het lieve beesten vinden. Al zit mijn hele scheiding scheef.


Vergiffenis | 14-01-2019

Vergiffenis begint met de ander te vergeven als die een scheet laat. Al ben je van die scheet zelf nog weken vergeven. Als je iemand die een scheet laat veroordeelt, dan lieg je. Want dat doe je zelf ook. Scheten laten is geen zonde. Liegen wel.

Gereformeerden liegen wat veel. Hun scheten zal ik vergeven. Hun zonden moeten ze maar boven uitzoeken. Dat is niet aan mij om over te oordelen.

Bedenk je wel, heilige of gezegende scheten bestaan niet. Een scheet is gewoon een scheet. Zoals geschapen en zoals de natuur het bedoeld heeft.

Je kunt bidden wat je wilt om het te genezen. Maar probeer dan eerst maar eens je eigen scheten te genezen. Ik hou de keukendeur effe dicht als je het niet erg vindt. Stuur maar een kaartje als het gelukt is.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven