Protest bij homomonument

10-01-2019 | In Amsterdam is woensdagavond bij het Homomonument een protestbijeenkomst gehouden naar aanleiding van de Nederlandse publicatie van de Nashville-verklaring. Deze 'Viering van de Liefde' was bedoeld om te laten zien dat ieder mens het verdient om zich in de kerk en daarbuiten geliefd en welkom te voelen, aldus de organisatoren. 

De bijeenkomst werd geopend door initiatiefnemer Hans Verhoeven, die concludeerde dat er "nog een wereld te winnen is" voor de acceptatie van de lhbt-gemeenschap. Hij riep op meningsverschillen te delen zonder elkaar uit te sluiten of te schofferen. "Laten wij daarin een voorbeeld zijn voor hen die ons wel buitensluiten."

Ook burgemeester Halsema sprak de honderden belangstellenden toe en droeg een paar regels voor uit een gedicht Willem-Jan Otten voor. "Ik wilde jou en dat ik missen zou, wist ik al voor het begonnen was. Jou willen is je missen. Het was missen op het eerste gezicht." Halsema riep op om in gesprek te blijven met andersdenkenden. "Er wordt gezegd dat mensen hun verliefdheid moeten verbergen, en dat de keuze voor een geslachtsverandering een ideologie is. Natuurlijk kunnen we ervoor kiezen om de liefdeloze Nashville-verklaring te negeren. Maar we kiezen ervoor om te praten," aldus Halsema. De bijeenkomst werd afgesloten door het plaatsen van tientallen kaarsjes op het Homomonument aan de Keizersgracht (foto).

Deel dit artikel:  

Reacties:

Huib | 10-01-2019

Wat een schijnheilige vertoning. In grote delen van Amsterdam kun je niet meer veilig over straat. En dat komt echt niet door groepen christenen. Daar hoor je ze niet over, dat durven ze niet.


Cees | 10-01-2019

Nee, dat durven ze niet. Dan is het discriminatie en racisme. Daar mag je niet over praten. Christenen zijn een veilig doelwit.


Roy020 | 10-01-2019

Zolang gay bars en clubs niet worden opgeblazen door zelfmoord-SGP-ers is er wat mij betreft niks aan de hand. De grootste dreiging komt uit andere hoek. Wat dat betreft sluit ik me aan bij voorgaande sprekers.


harrie | 10-01-2019

Gelukkig wordt de religie in Nederland steeds minder,maar het is waar .we importeren veel gevaarlijkere religies,maar die mogen niet gediscrimineerd worden alleen andersom kan dat zo het zich soms laat aanzien,met de strafjes daarvoor.


Idris | 10-01-2019

Op de Gay Pride waren vele honderden homo's gedood door moslims,als ze niet eerder waren opgepakt.
Ze zijn gelukkig op tijd aangehouden door de politie.

95% van de moslims wil dat homoseksualiteit wordt verboden.
Zeker 10 % van de moslims in Nederland sympathiseert met moslimterroristen.

Militante islamieten zijn letterlijk doodeng.
Dat stelletje SGP-ers is geen probleem.


LAF is het om wel tegen christenen te hoop te lopen, maar nauwelijks aandacht te besteden aan de Nederlandse moslims die een grote aanslag op de homo's aan het voorbereiden waren.


Moi | 10-01-2019

Omdat een aantal moslims anti-homo is, is een protest tegen homophobe christenen hypocriet? Wat een bespottelijke redenatie.

Of zijn de Russische trollen weer actief op GaySite?


JAN2 | 10-01-2019

Nee Moi, het linkse gedachtegoed gooien partijen langzaam maar zeker te grabbel. Ben het helemaal eens met vorige sprekers. Wat de SGP en CU doet is absoluut absurd, maar we moeten ook niet weglopen voor wat moslims van ons denken, als ze dat nog kunnen....denken.


weg met bijdrage | 10-01-2019

CU als partij heeft helemaal niet ondertekent hoor.
en de SGP was het een kamerlid.


Van Gendt | 10-01-2019

Duidelijk:

Extreme christenen zijn heel naar.
Extreme moslims zijn levensgevaarlijk.

Een beetje zonder risico schelden op christenen: doen we al eeuwen, hier in Nederland.

Een keiharde vuist maken tegen levensgevaarlijke moslims die in hun kerk leren dat homo's van een flat gegooid horen te worden... nee, dat is te veel risico.

Gewoon lekker christenen pesten, veel makkelijker. EN totaal ongevaarlijk.


Kent iemand hier een homo (m/v/o) die weerbaar is? Die vecht voor zijn plaats op de straten en pleinen van onze grote steden?

Nee, lafjes naar een buitenwijk verhuizen en je altijd veilig per auto verplaatsen - zo kennen we de mietjes van tegenwoordig.


@Van Gendt | 10-01-2019

Dooien turven is niet echt leuk. Hoe staat de score op dit moment? Door de eeuwen heen? Dooien door moslim extremisme en dooien door christen extremisme? Iemand een statistiekje bij de hand. Ik vermoed dat je de splinter in het oog van de ander beter ziet. Dan die balk.


Hypocriete Burge | 10-01-2019

Femke Halsema, prominent lid van Groen Links staat m.i. daar een schijnheilig verhaal op te hangen: zij wekt de indruk dat GL aan de kant van de gay-community staat, terwijl haar partijkameraad Rutger Groot Wassink onderzoek laat doen naar het draagvlak van Canal Pride (doel afschaffen / beperken).... hoezo eng stel?
Zoek even op google en je vindt er meer dan genoeg over.


WillemJ | 10-01-2019

@JAN, natuurlijk kun je wel zeggen het loopt niet zo'n vaart met die hervormde griezels, maar hun bedoeling is nu juist om de boel te verergeren en de moslims ook verder op te stoken. In hervormde kringen zijn ze goed in het opstoken, ik heb
een zeer slechte ervaring met dat zwart geklede gods volkje. Mijn ex kwam uit dat milieu en ze hebben onze relatie gewoon kapot gemaakt met de bijbel op tafel.
Overal dringen de moslims zich in politieke organen en via NIDA en Denk kunnen ze steeds meer macht in nederland overnemen, in Rotterdam zit NIDA met hun extreme gedachtegoed ook al in de Gemeente raad.
Juist dat is een nog veel groter gevaar , omdat meeste moslims gezinnen minstens 5 kinderen maken welke allemaal thuis worden ge√Įndoctrineerd worden met homo en joden haat. Deze moslims worden geknuffeld door rooie en groen nichten die vinden dat het geen gevaar is/word.
Nou één ding is zeker, dat er groepen zijn die het ook niet meer pikken, overal komt extreem rechts ook in opkomst, en een burgeroorlog staat al in de stijgers.

Lekker slapen en morgen weer uitgerust op, zij Sonja B altijd.


Zum Kotzen | 11-01-2019

Nashville-supporter die nazi-ideologie erbij haalde, mag bij VU blijven

De Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam heeft vanmiddag ‚Äėeen stevig en duidelijk gesprek‚Äô gehad met docent Piet de Vries, initiator van het Nederlandse Nashville-pamflet. De predikant vergeleek het ‚Äėopdringen van de genderideologie‚Äô deze week met dat van de nazifilosofie. Hij mag wel blijven werken bij de VU.
Niels Klaassen 10-01-19, 19:21


Cees | 11-01-2019

Wat een ongelofelijke reacties hierboven! En wat een voorspelbaar getrap tegen linkse politici. Femke lijkt een populair doelwit voor een aantal mensen hierboven. Het opvallende is wel dat het vooral linkse politici zijn die hun mond hebben opengetrokken over de Nashville verklaring. Maar waar waren Baudet en Wilders deze week? En waarom hebben we Mark Rutte (weer) niet gehoord? Opvallend nietwaar? Zou het komen omdat homorechten rechtse politici gewoon geen donder interesseert? Er staat vandaag een mooie column in de Telegraaf van Nausicaa Marbe. Die zouden sommige stumperds hierboven eens goed moeten lezen. Deze mevrouw slaat de spijker precies op zijn kop. En wat de bijeenkomst van woensdag betreft: ik was erbij en ik was zeker niet de enige! Het was een prachtige, waardige bijeenkomst zoals er niet genoeg kunnen zijn in het huidige Nederland.


Jasper | 11-01-2019

Sommige blanke reaguurders hierboven (ik noem geen namen) hebben nog nooit een buitenlander een hand gegeven of ook maar gesproken. Veilig achter hun eigen van de buitenwereld afgesloten coconnetje fulmineren ze luidkeels op alles wat anders is en hen niet aanstaat. Immers, wat de boer niet kent...zielig, maar waar!


Joop | 11-01-2019

Zo is het precies @Cees, Wilders? Niet gehoord. Baudet? Niet gehoord. Rutte? Niet gehoord. Er zitten hier een paar jankbekken op deze site die altijd lopen te zeuren over links, maar niet beseffen dat rechts al jaren en jaren de scepter zwaait in dit land. En het juist rechts is die zwijgt over misstanden.


Shame on you | 11-01-2019

Groen links haalt die troep binnen die grote aanslagen aan het voorbereiden zijn, hopelijk voor jullie zal het geen aanslag zijn op de gay pride, maar zullen andere lieve jongelui het slachoffer worden die een pop concert bezoeken.
Toen er in Orlando 50 werden afgeschoten werden door zo'n griezel, hoorde wij jullie niet, stonden met net twee honderd op De Dam.

Waar was Groen Links toen en de P vd A


Kees | 11-01-2019

Nou er veel stonden er niet, althans geen vele honderden, bij de grachten optochten tienduizenden gillende nichten uitdagende optocht, Ja daar komen ze wel op af.
Maar ach er was maar één nicht met ballen die het wel begreep en voor ons opkwam, Pim Fortuyn die dorst wel de aanval op die politieke islam te starten.

jammer dat hij door die smerige rooie is afgeschoten


Huib | 11-01-2019

Ik zag de beelden van de demonstratie bij het homomonument. Absoluut geen doorsnee van de Amsterdamse bevolking. Levend in een bubbel, geen flauw idee wat er in een groot deel van de wijken in de stad aan de hand is.


@Huib | 11-01-2019

Helemaal met jou eens Huib, ze zullen de rekening nog wel krijgen , misschien moeten ze eens met een joods keppeltje door Amsterdam gaan lopen , deze week nog op TV te zien.
Of hand in hand, maar dat durven ze niet, alleen even staan te showen bij het gay monument, 10.000 bij de gay pride en een kleine groep hiervoor.


@Huib @Kees @Sha | 11-01-2019

Hou eens op met janken en vertel ons waar jullie helden Wilders en Baudet zijn in dit debat?
En Groen Links is nog nooit in de positie geweest om wie dan ook toe te laten. VVD en CDA zijn de partijen die de laatste decennia de politieke beslissingen hebben genomen. Links zit vrijwel altijd in de oppositie.


Joop | 11-01-2019

Ja Huib, Kees en Shame, ik wacht nog steeds op een uitspraak van jullie idolen, Rutte, Baudet en Wilders. Ik geloof niet dat die er komt. Kan ook niet anders, Wilders wordt bv geinspireerd door Paul Belien, een grote homohater. Misschien moeten jullie eens wat meer achtergrondinformatie opzoeken. Wordt je wijzer van. En dat eeuwige gezeur over links, slechts een paar jaartjes is Kok de grote man geweest, net als 1 jaar Den Uyl....en al die andere jaren? Van Agt, Balkenende, Rutte.... Dus wie laat nou wie binnen.


Zeik Zeik | 11-01-2019

Baudett natuurlijk Joop der Jopen, altijd commentaar op iedere inzender wat zal jij een stront vervelende nicht zijn, ga een afwerkkelder in misschien is je eeuwige gezeik dan iets normaler. Je bent aan een grote beurt toe.

muts


JAN | 11-01-2019

Kok die grote rooie lul, links lullen en rechts vullen hij is er miljonair van geworden, zoals al die gasten, Timmermans nog zo'n linkse EU-luller recht vuller.
Ad-Merlkert welke Pim Fortuyn heeft laten afschieten, links lullen rechts vullen en dan gauw vluchten naar New York en dan weer proberen met zijn links lullen hier weer terug te komen.


abc | 11-01-2019

wilders heeft wel zich laten horen via een tweet.
rutte ook verklaring afgegeven.
CDA heeft ook bij monde van de CDA voorzitter ook een verklaring afgegeven.

Dus wat voor onzin word hier allemaal beweerd.
Ja ze zijn misschien niet haantje de voorste bij demonstraties maar dat is nooit een rechts ding geweest.
Overigens zijn al die verklaringen van politici nogal apart. Want er is scheiding van kerk en staat. Gaan de ministers over een zedenleer van een kerkgenootschap?
ik dacht van niet


Roy | 11-01-2019

Rechts haalde de gastarbeiders tijdelijk naar Nederland, omdat de werkgevers de Nederlandse arbeiders te duur vond.

Links heeft er voor gezorgd dat de gasten permanent konden blijven en hun hele families mochten laten overkomen. Al die liederen kregen direct dezelfde rechten op WW en Bijstand en subsidie als de echte Nederlanders.

Nu willen CDA en VVD net als GroenLinks de grenzen weer openen voor immigranten .
De enige partijen die TEGEN IMMIGRATIE zijn: PVV en FvD


@Roy | 11-01-2019

De protestanten waren ook immigranten.


@ alle linkse fa | 11-01-2019

Zolang ik in A'dam Nw West, wat al jarenlang is verkloot door PvdA en andere Linkse Partijen met enige regelmaat "kankerhomo" naar mijn hoofd krijg, weet ik zeker dat dit niet aan Rechts heeft gelegen. Links demoniseert FvD, PVV en anderen die vertellen uit welke hoek het gevaar komt...jawel, gevaar! Denk komt voort uit de PvdA, zegt al genoeg toch.. Ik ben bang dat het over niet al te lange tijd in NL echt niet leuk is. Kijk eens in de UK rond, daar zijn hele weken niet meer begaanbaar voor gays of britten, waarom: labour had daar wat te vertellen...


Huib | 11-01-2019

Laten we afspreken om niet te stemmen op een christelijke partij. Maar vooral niet op een partij die pleit voor een ruimhartig toelatingsbeleid voor intolerante moslims. Nee, die grenzen moeten dicht.


@@ alle linkse f | 11-01-2019

denk heeft ook een reactie gegeven hoor over die verklaring.


Ruud | 12-01-2019

Natuurlijk hebben Denk en NIDA dezelfde ideeen over homo's zelf nog veel extremer dan die christelijke troep.
De orthodoxe moslims hebben al diverse keren gezegd dat ze geen homo als buurman willen, en homo's moeten gewoon dood en ook de joden moeten dood, dus valt het nogal mee met die christelijke luitjes. Alhoewel ze contact zoeken met die moslims griezels dat was namelijk hun doel allen tegen één maar de homo haat sterker.
Capito Capito


vervolg | 12-01-2019

Alhoewel ze contact zoeken met die moslims griezels dat was namelijk hun doel allen tegen één maakt haat tegen homo's en transgenders sterker, zo begon het in Nazi Duitsland ook. 1940/45
Hoe meer zielen ze in hun haat kunnen mobiliseren des sterker word hun leger van haatzaaiers, ga daar maar eens goed over na denken.


Jasper | 12-01-2019

Iedereen die denkt dat die met de PVV of FvD beter af is in de nabije toekomst, komt van een koude kermis thuis! Wilders heeft niet voor niets het kabinet al een keer laten klappen, weggelopen van zijn verantwoordelijkheden!


Huib | 12-01-2019

Uit Trouw vandaag: 687 SGP-kiezers in Amsterdam is klein bier vergeleken met de talrijke Amsterdamse salafistische moskee√ęn waar homohaat ongemoeid wordt gelaten.


HALLOOO | 12-01-2019

DENK HEEFT ZICH UITGESPROKEN TEGEN SGP EN TEGEN NASVILLE

LEES TWEET KUZU


Wim | 12-01-2019

Helemaal mee eens Huib, die zijn levensgevaarlijk en reeds 1 miljoen binnen gehaald en van deze week 6 weer opgepakt die wapens hadden om Nederlanders af te slachten.
En aan hallo hierboven heb ik schijt , die kunnen van alles zeggen, en blijven onbetrouwbaar.


Joop | 12-01-2019

Staat een mooi stuk over in De Elsevier met vele reacties , dat de homo's wel streng hervormden durven aan te vallen, maar niet de grote groep moslims welke veel ergere dingen hebben gezegd en geschreven en nog steeds schrijven met citaten uit hun Mein Kampf.


@Joop | 12-01-2019

Wat je zegt en preekt van een stom stukje in de elsefier is het zelfde als zeggen dat de joden ook nooit wat hebben gedaan tegen hun vervolging. Ga je mond eens spoelen met zeep.


Willem | 13-01-2019

Gisteren nog een mooi stuk gelezen dat gays wel hervormden durven aan te vallen
Gay komen wel in opstand wanneer hervormden die Bijbelse teksten rond strooien, maar niets durven wanneer moslims hetzelfde doen. Lees stuk Gertjan van Schoonhoven en de reacties op dit stuk maar eens.


@Willem | 13-01-2019

Ik peins er nog niet over. Ik heb ook nog nooit naar een onthoofdingsvideo gekeken. Echt niet. Ik snap het wel van afstand. Maar sommige beelden of teksten zijn niet geschikt voor jeugdige kijkers. Noch voor mijn oud heilig netvlies.


@Willem | 13-01-2019

De strekking is het zelfde als een stukje in de elsevier schrijven dat je met de opkomst van wilders en de fvd ook de joden niet hoort waarschuwen. Dat wil ik gewoon niet lezen. Het is al spijtig dat er mensen zijn die zulke verbanden durven te leggen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven