Opnieuw subsidie voor christelijke lhbt-organisaties

05-01-2019 | Om de sociale acceptatie van lhbt's in christelijke kring te vergroten heeft de alliantie van christelijke lhbt-organisaties 'LCC Plus' opnieuw subsidie ontvangen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De organisatie meldt op haar eigen website blij te zijn met de financiële ondersteuning omdat "opkomen voor gelovige lhbt's nodig blijft". Niet bekend gemaakt is hoeveel subsidie de organisatie ontvangt. 

LCC Plus is al sinds 2008 actief en heeft zich in talloze projecten ingezet voor de acceptatie van lhbt's. In de komende jaren wordt de focus vooral gelegd op jongeren en ouderen. Jongeren worden gezocht en ondersteund in hun eigen sociale omgeving. De aandacht voor ouderen gaat vooral uit naar hen die op latere leeftijd voor hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit zijn uitgekomen. Gert-Jan van Leeuwen, voorzitter van ChristenQueer en van de stuurgroep van de LCC Plus Projecten: "We hebben veel kunnen bereiken in de afgelopen jaren, maar actieve aandacht voor gelovige LHBT+'ers blijft onverminderd nodig. Uit onderzoek blijkt dat zij behoren tot de meer kwetsbare groepen. We zijn erg content met deze nieuwe projecten voort te kunnen bouwen op ons eerdere werk."

Een nieuwe organisatie binnen LCC Plus is het Europees Forum van christelijke lhbt-groepen. Deze in Nederland gevestigde organisatie ontvangt steun om de stem van gelovige lhbt's in Europa te versterken als partner in de dialoog met kerken, overheden en politieke instituties. Daarnaast wordt steun ontvangen om de positie van met name gelovige lhbt's in Oost- en Centraal-Europa en Centraal-Azië te verbeteren. Wielie Elhorst, co-voorzitter van het Europees Forum en lid van de stuurgroep van de LCC Plus Projecten: "De subsidie is een hernieuwde erkenning van het werk van het Europees Forum dat al in 1982 van start is gegaan. De laatste jaren heeft het Europees Forum zich kunnen positioneren als een belangrijke gesprekspartner voor kerken en in politieke omgevingen, zoals de Raad van Europa. Met de subsidie kan deze presentie verder worden uitgebouwd en versterkt. Het Europees Forum kan in het gesprek over religieuze vrijheden en mensenrechten een belangrijke functie vervullen." Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Kees | 05-01-2019

Subsidie voor mensen die mentaal flink in de war zijn vanwege hun geloof in een sprookjesboek en bij een club willen horen die je het liefst zien vertrekken. Geweldig !


Baliekluiver | 05-01-2019

Heeft Johan "Uierzalf" Quist van RefoAnders zich al gemeld om deze subsidie in zijn zak te steken?


@Kees@Baliekluiv | 05-01-2019

Zou het niet wat genuanceerder kunnen zijn dan jullie het afschilderen?


Kees | 05-01-2019

Mag ik jou dan nog even deze twee versjes uit het sprookjesboek genaamd de bijbel citeren" Ivm de nuance zeg maar.....

"Leviticus 18:22: "Met een man mag u geen omgang hebben zoals met een vrouw; dat is een gruwel."

"Leviticus 20:13: "Als een man met een andere man omgang heeft zoals met een vrouw, begaan beiden een afschuwelijke daad. Zij moeten ter dood worden gebracht."


@Kees | 06-01-2019

Het wordt een "sprookjesboek" wanneer je de bijbel naar de letter gaat lezen en ziet als een regeltjesboek dat gedicteerd zou zijn door een god! Deze teksten zijn geschreven door een meneer die leefde in een totaal andere wereld dan de onze. So what! Ik ben nog geen christen tegengekomen die leeft naar de letter van de bijbel! Veel christenen nemen de bijbel overigens ook niet letterlijk en geloven niet dat het hun taak is andere mensen met bijbelteksten om de oren te moeten slaan! De bijbel (en de figuur Jezus) leert mij dat ik respect zou moeten hebben voor mezelf, de ander (ja, ook ongelovigen en mensen met andere religies!), dieren en de natuur. En dat is verdomd moeilijk en waar ik de rest van mijn leven een dagtaak aan zal hebben...


@@Kees | 06-01-2019

Als bovenstaande klopt, mag je toch eens uitleggen waarom (orthodox-) christenen door de eeuwen heen zoveel geweld en bloedvergieten hebben gebruikt om hun geloofsovertuiging over de wereld te rammen! De gevolgen hiervan werken tot op de dag van vandaag door! Volgens mij nemen sommige christenen die bijbel nog steeds te letterlijk. Dat zal er wel nooit uit te rammen zijn!


@@Kees | 06-01-2019

Het wordt hoog tijd dat dat sprookjesboek eens aangepast wordt aan de eenentwintigste eeuw, en door de tijd ingehaalde passages worden aangepast of zelfs verwijderd! Maar waarom hoor je niemand hierover en gebeurd het niet???!


Kees @Kees | 06-01-2019

Kijk even om je heen in landen waar (streng)gelovigen aan de macht zijn. Hoe fijnzinnig wordt daar omgegaan met de mensenrechten van homoseksuelen?!
Het probleem met dat sprookjesboek is dat iedere idioot die er in gelooft er precies dat uitpikt wat ze goed uitkomt. En dat is meestal niet al te fraai in de richting van homoseksuelen.


Marc | 06-01-2019

Mijn belastinggeld naar een foute club. Fijn weer.


@Kees | 06-01-2019

Je vergeet Erectus 32:11: "Hij die zijn fiere manszwaard vervuilt door het te steken in de visschede des vrouw, zal worden gestraft met minimaal één jengelend en luiers volschijtend kind, in plaats van met het genot van het hebben van overheerlijke homoseks".


Joop | 06-01-2019

Ik had liever gehad dat die subsidie naar een algemene organisatie of stichting was gegaan die zich inzet voor homorechten. Religie geeft toch altijd een nare nasmaak gezien de opvattingen die de meesten hebben. Je mag dan anno 2019 wel homo zijn, maar dezelfde rechten hebben de meeste christenen niet zoveel mee op, laat staan dat je seks mag hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Nee, vast niet alle christenen denken zo, maar het merendeel wel. Kijk maar naar de invoering van het homohuwelijk wereldwijd, het zijn bijna altijd grote tegenacties van katholieken en protestanten.


@joop | 07-01-2019

heb jij een enquete gehouden.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven