Mannen met oorbellen 'te homo'

21-01-2019 | Wereldwijd werd de afgelopen dagen druk gespeculeerd over waarom de oren van mannelijke tv-persoonlijkheden in China massaal werden geblurd. In diverse populaire televisieprogramma's waren de oren van acteurs onzichtbaar gemaakt, zoals de oren van Wang Linkai (foto). Volgens diverse media hebben de Chinese autoriteiten de regels rond het zichtbaar oorbellen dragen door mannen aangescherpt omdat China vindt dat mannelijke artiesten te vrouwelijk zijn en daarmee homoseksualiteit propageren.

Niet alleen van Linkai, maar ook van de Chinese tv-persoonlijkheid Jing Boran, in een recente aflevering van een populaire realityshow, zijn de oorbellen niet meer zichtbaar. En ook op Weibo, de Chinese versie van Twitter, circuleren inmiddels vele foto's van mannelijke acteurs met vervaagde oren. Grace Leung, hoogleraar aan de Universiteit van Journalistiek en Communicatie van Hong Kong, laat in een reactie aan CNN weten dat het heel goed mogelijk is dat de Chinese censuur er op gericht is om "het beeld van mannelijkheid te stimuleren" om zo de westerse invloeden zoals homoseksualiteit buiten de deur te houden. Ruim een jaar geleden heeft de Chinese overheid nieuwe richtlijnen uitgegeven waaraan de media en videomateriaal op internet moeten voldoen. In deze verordening staat onder meer dat het niet meer is toegestaan om materiaal te plaatsen dat "abnormaal seksueel gedrag" laat zien. Voorbeeld dat de Chinese staatstelevisie homoseksualiteit censureert bleek vervolgens toen de inzending van Ierland tijdens het laatste Eurovisiesongfestival, twee jongens die elkaar in hun lied de liefde verklaarden, geheel was verdwenen. Eerder werd al duidelijk dat alle zogenoemde 'lhbt-symbolen' niet meer waren toegestaan en afgelopen jaar bleken ook tatoeages bij mannen 'te homoseksueel' voor de Chinese overheid. Daar lijkt afgelopen week dus ook de oorbel bij mannen te zijn bijgekomen.

Homoseksualiteit is sinds 1997 niet meer strafbaar in China en in 2001 werd het geschrapt van de lijst van mentale aandoeningen. Maar traditionele opvattingen in het conservatieve land verhinderen nog altijd de volledige acceptatie van lhbt's. De Chinese overheid staat wel open voor meer rechten voor homoseksuelen (er worden inmiddels homo-evenementen en homohoreca toegestaan) maar slechts mondjesmaat worden wetten die homo's moeten beschermen aangenomen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 21-01-2019

Blijkbaar hebben wij homo's ontiegelijk veel kracht waar al die overheden zo bang voor zijn. Alleen, wij kennen ze niet die krachten. Moeten we toch eens naar op zoek. Want anders ..... waarom China, Rusland, zo'n beetje heel Afrika zo bang voor "ons". Maar serieus... het is blijkbaar weer een periode overal ter wereld waar slachtoffers gezocht moeten worden, minderheden die vervolgd kunnen worden...
Opmaat voor een nieuwe wereldoorlog? Wie zal het zeggen.


Jasper | 22-01-2019

In China heb je ook homo's die het met het huidige regime niet eens zijn. China is een moloch van 1,3 miljard mensen. Als daar een paar procent van de bevolking tot ons groepje behoord, is er nog hoop. Deze zal zich in de toekomst ondergronds gaan organiseren en de strijd aangaan met het regime. Dat is een kwestie van een lange adem en vooral niet opgeven. Net als de situatie in Rusland. De mensen die letterlijk strijden om onze belangen te behartigen, verdienen een lintje. Was dat ook maar wat meer hier...vrijheid en tolerantie komt niet vanzelf. Daar is in het verleden keihard strijd voor gevoerd. Laten we niet verslappen in zelfgenoegzaamheid en denken dat het allemaal wel wel voltooid is. Dat is het niet. Nog lang niet.


Discriminerend! | 22-01-2019

Hoezo "westerse invloeden"?
Volgens mij zijn er A. net zoveel homo's in China als in "het westen" en B. denk ik dat de Chinezen veeeeeel meer containers oorbellen naar "het westen" sturen, dan "het westen" naar China stuurt!!!!!!!!!

En dat noemt zich dan nog hoogleraar aan de Universiteit van Journalistiek en Communicatie van Hong Kong!!!!!!

Ze moeten eens ophouden met dat gediscrimineer daar. Over het westen.
Stelletje spleetogen.


@Discriminerend! | 22-01-2019

Zij mogen niet discrimineren en jij wel? Raar.
En die Hoogleraar uit Hong Kong noemt zichzelf geen hooglereraar, daar is een aanstellingscommissie aan te pas gekomen. Bovendien legt ze uit waarom dit gebeurd. Ze geeft geen mening, maar een hypothese. Goed lezen, volgende keer!


communisten | 22-01-2019

zo kennen we de communisten weer.

eerst veel amok dat ze voor homo´s eenmaal aan de macht.......was in rusland ten tijde van Stalin zo en hier in china.......en in Noord Korea....hebben ze ook geen gaylife


@@Discriminerend | 22-01-2019

Gebeurt is met een T. Eerst leren schrijven. Dan leren lezen.


@Discriminerend | 23-01-2019

Je hebt gelijk. Ik zag het nadat ik op return had gedrukt en op deze site kun je je post niet aanpassen.
Kom jij even mooi weg. Door te zeiken over een typo hoef je niet inhoudelijk te reageren. Wat zegt dat over je?


Fidel | 23-01-2019

Communisten hebben altijd al homo's onderdrukt, gevangengezet en vermoord in werkkampen.
Niks nieuws.

Als de communisten aan de macht komen dan zijn de eerste slachtoffers de Jood en de poot. Links heeft stiekem altijd al een grafhekel gehad aan communisten. Zie bijvoorbeeld de linkse ideologen van de Frankfurter Schule, lees homohaster Karl Marx, lees massamoordenaar Mao Tsedong.


Fidel | 23-01-2019

excuses, ik bedoel niet:
'links heeft stiekem altijd al een grafhekel gehad aan communisten'
maar:
'links heeft stiekem altijd al een grafhekel gehad aan queers'


Commies | 23-01-2019

Ook maar een ideologie. Die al snel het stempeltje "westers decadent" op homo's plakten.

Ik weet niet wat er decadent aan is om gebetonschaard en gebaksteend te worden. Of genashvilled.

Het is een discriminerende suggestie. En heel dom dat zelfs hoogleraren zulke woorden gebruiken. Dat zijn wetenschappers die door de keuring zijn geglipt.


Commies | 23-01-2019

Ze zitten in Hong Kong. En ze zitten bij de VU. De Vrije Universiteit. Net zo belachelijk.


Enneh | 23-01-2019

Die Chinezen zijn ook echt scheel. Want kijk maar naar de foto boven. Die wenkbrauwen. Die lippen. Die wangen. Allemaal make-up. Dat is in Azië enorm in opkomst. En nee dat is niet omdat ze allemaal homo willen zijn. Of lijken. Maar je ziet het in Japan, Korea, en ook in China. Hier zou gelijk heel Amersfoort weer los gaan als dat overwaait. Die "aziatische decadentie". Daar zou onze cultuur niet mee om kunnen.

Rutte op TV. Met maybelline en oorbellen. Maar absoluut niet homo. Dat kunnen onze netvliezen niet verwerken.

Blurren ze alleen die oorbellen in China. Maar kijk es goed naar die hele foto. Makeup. Aziatische decadentie. Het zou hier geen tien meter over straat kunnen lopen zonder ongelukken. Daar denken we hier nog veel te primitief voor.


Oogschaduw ook | 23-01-2019

Nu ik nog eens kijk.


Dom Blondje | 24-01-2019

Wat voelen we ons als westerse mens toch weer superieur! (...) Stelletje sukkels...


Nou | 24-01-2019

Je ziet het meer en meer in Azië. Jonge mannen die in de makeup vliegen. En dat vind ik best leuk om te zien. Het is daar een opkomende trend. Niks geen superieur gevoel bij van deze kant. Eerder andersom. Bij ons zouden zulke jongens gelijk in het homo of travo hokje gestoken worden. Dus we hebben nog een flinke inhaalslag te maken.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven