Lange celstraffen na aanval bij gayclub

19-01-2019 | Een Britse rechter heeft negen mannen veroordeeld voor het uitvoeren van een aanval nabij een Londense gayclub. Tijdens die aanval werd een aantal mannen besproeid met een misselijkmakende stof en een slachtoffer hield een zware oogverwonding over aan de aanval.

Aanleiding voor de mishandeling op de vroege ochtend van 5 mei 2018 was een ruzie tussen Onur Ardic, een van de aanvallers, en een onbekende man. Deze onbekende werd omsingeld door de rest van Ardics vriendengroep en zij schopten en sloegen de man voor langere tijd. Omstanders, die niet lang daarvoor de gayclub hadden verlaten, schoten te hulp maar werden besproeid met een chemische, misselijkmakende stof. Een andere man, die de aanval filmde, werd ook in elkaar geslagen en hield een zware oogverwonding aan de mishandeling over. De aanvallers sloegen daarna, homofobie teksten schreeuwend, op de vlucht. De aanval vond plaats in de vroege ochtend nabij de populaire gayclub Dalston Superstore, die op dat moment reeds gesloten was.

De negen verdachten konden met behulp van getuigenverklaringen en videobeelden binnen vier maanden worden geïdentificeerd en opgepakt. Het gerechtshof heeft afgelopen week Huseyin Onel, een van de aanvallers, veroordeeld tot 17 jaar celstraf voor het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel en het besproeien van mensen met een chemische stof. Andere aanvallers zijn veroordeeld tot celstraffen variërend tussen de 18 maanden en 15 jaar celstaf. "De straten van Londen zijn een stuk veiliger door de lange gevangenisstraffen die deze mannen hebben gekregen," aldus agent David Leitner.

Deel dit artikel:  

Reacties:

J.D. | 19-01-2019

Zo te zien aanhangers van het "geloof van de liefde".


Op Hoop van Zege | 19-01-2019

De Visch Wordt Duur Betaald.


17jaar | 19-01-2019

17 jaar... heerlijk. En de anderen 18 maanden tot 15 jaar... lekker pittig. Eindelijk een rechter die durft en een jury die dit soort voorvallen niet pikt. En, wat geweldig dat, in tegenstelling to Nederland, 18 maanden de l√°√°gste straf is en niet de hoogste. Geen troetelstraffen dus voor gewelddadige sukkels in GB.


burger | 19-01-2019

GB ik heb geen grote pet van op. Ik was daar 16 jaar geleden........
ik werd omsingeld door ongure types........een politie liep langs deed werkelijk NIETS......
NIETS...................
uiteindelijk is het met een sisser afgelopen.

De politie is gewoon BANG voor straattuig. Ik ben bang dat dit ook voor nederland geld tegenwoordig.....

als je ziet op internet maak ik me grote zorgen over het tuig wat rondloopt door steden en dorpen......


burger | 19-01-2019

ik weet niet of lange gevangenisstraf zin heeft......waar ze internet hebben tv en "bezoek" en mogen neuken met hun geliefde of hoer........gratis hotel dus.

gewoon kampen voor dit soort lui..........strafkampen......wel te verstaan.......


Kijk Video | 19-01-2019

Vind je dan ook dat destijds de bevolking van Amersfoort in een strafkamp had gemoeten?


Sjors | 20-01-2019

Ik hoop dat er een waarschuwings signaal uit gaat door deze lange straffen.


Olé | 20-01-2019

Britse rechters en Nederlandse rechters. Zoek de verschillen. In Nederland hadden de daders nog net geen schouderklopje gehad.


Kees | 20-01-2019

Wen hier maar aan. Dat soort achterbaks moslimtuig neukt als konijnen en komt in groten getale onze landen binnen. Het wordt er niet gezelliger op in ieder geval.


Kees | 20-01-2019

Wel fijne straffen overigens! Is weer eens iets anders dan taakstraffen.


Joop | 20-01-2019

Wat een vreselijke griezels is dit tuig zeg. Aan de gezichten kun je meteen al zien dat ze geen zuiver geweten hebben en doordrenkt van haat.
Het zijn leuke straffen, maar dit soort tuig mag van mij nog best wat langer in de bak opgesloten worden.


Pet | 20-01-2019

Nederlandse rechters hebben besloten dat homofobe teksten inmiddels tot de gewone straattaal behoren en niet bestraft worden.
Wat een verschil met de Britse rechters!


Peter | 20-01-2019

Ik ben benieuwd hoe geweld andersom zou worden beoordeeld. Want je mag geen eigen rechter spelen, maar de rechters hier spelen met ons leven.


Import | 20-01-2019

Het probleem van import is van alle tijden.

De Romeinen hadden zo hun systeem.
In de boeken van mozes kom je er ook regels over tegen. (Die zelf juist vertrok om reden van als import volk uitgebuit te worden).

Ouwe koeien. Maar kijk naar het Europa van nu. We zijn niet in staat om daar mee om te gaan. We klagen. Maar hebben geen echte oplossingen. Met zo een rijke geschiedenis. Waarin het hele thema in alle eeuwen heeft gespeeld.


Tja | 21-01-2019

Het gaat niet alleen om wat rechters vinden..het gaat om wat de wet voorschrijft. Deugt de wet niet moet je hem veranderen en niet elk jaar weer op dezelfde party stemmen.


@Tja | 21-01-2019

Zo werkt het niet.
Rechters passen de wet toe. Jij niet.


Kast In | 21-01-2019

Ik zie steeds meer homo's die zulk schaamhaar ook onder de kin laten groeien.

Veiliger.


Gym | 21-01-2019

Terug sturen naar hun eigen land


harrie | 21-01-2019

Het is ook geen wonder dat de grootste groep nieuwe miljonairs in Nederland advocaten zijn.Volgens hen is iedereen onschuldig of is het een ongelukje.


uitzondering | 21-01-2019

dit is een uitzondering.........

de gaypride is in verschillende plekken al verboden in GB


Chr.B | 21-01-2019

Ik heb de redactie van de gaysite zaterdag per e-mail pers/tip dit stuk gezonden , anders had men er weer niets in de pers van Nederland vernomen omdat men te weinig de Engelse kranten leest en dit wekelijk in Engeland gebeurt, zelf aanvallen met grote messen zijn een dagelijks gebeuren.
Tevens verzwijgt men in Nederland stelselmatig over deze gebeurtenissen, omdat men de straffen te hoog vind in Engeland en dit soort aanvallen in Nederland met een taakstraf afhandelt., en de moslims niet wil brandmerken .

Men noemt dit Censuur !


@Chr.B | 22-01-2019

Straks komen na die brexit niet eens die papieren kranten meer aan. Niet omdat wij ze niet willen lezen maar omdat zij ze niet meer willen sturen.
Dan staat het eindelijk 1-1. Want dat deden ze andersom met de gaykrant ook. Die werd met een vergrootglas uit de postzakken gevist.


@20.45 | 23-01-2019

Ja kan zal wel wezen, maar ik heb het over de Nederlandse censuur welke bepaalde gevaarlijk individuen welke ons land instromen in bescherming nemen, en de slachtoffers in de koud laten staan. Straffen zijn zeer hoog in Engeland .
In Engeland staan de kranten vol met de foto's erbij, dus laten ze goed zien wie die homo haters zijn, met naam en met foto erbij.
Persoonlijk lees ik haast geen Nederlandse kranten meer, maar begin met drie Engelse kranten, en daar staan zeer schokkende dingen in, vergeleken met de Nederlandse kranten welke een afdruk van de roddelbladen geworden zijn.


Ach | 23-01-2019

Weet je hoeveel engelse bagger ik de revue al heb zien passeren. Het is fuckfuckfuckfuck en daartussen moet je echt zoeken naar werkwoorden, zelfstandige naamwoorden, bijvoegelijke naamwoorden en gezegdes. Wat dat betreft hoop ik dat het die harde brexit wordt en ze bijna tien procent in economie zakken.

Maar dat je er wel weer een normaal gesprek mee kunt hebben.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

22:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven