"Homoseksualiteit is altijd zondig"

06-01-2019 | Op diverse plekken online, maar ook daar buiten, is dit weekend ophef ontstaan over een verklaring die naar verwachting het debat rond homoseksualiteit binnen de christelijk gemeenschap in ons land verder zal verharden en polariseren. De Nederlandse vertaling van de 'Nashville-verklaring' werd afgelopen vrijdag gepubliceerd en het manifest is zeer uitgesproken over hoe binnen protestants Nederland gedacht dient te worden over homoseksualiteit. Zo staat onder meer te lezen dat elke christen homoseksualiteit dient te bestempelen als zondig en er wordt sterk de suggestie gedaan dat homo's en transgenders kunnen genezen van hun geaardheid.

De Nashville-verklaring, opgesteld door enkele streng gelovige christenen, telt veertien artikelen en is overgewaaid uit Amerika, waar de verklaring in 2017 werd opgesteld. Dit weekend hebben ook veel Nederlandse christenen zich achter het manifest geschaard waaronder enkele honderden predikanten en theologen. Maar ook een hoogleraar, oud-hoogleraar, een docent van de Vrije Universiteit en een aantal prominente christenen, zoals SGP-leider Kees van der Staaij, hebben de Nashville-verklaring ondertekend.

Tot nu toe werd homoseksualiteit min of meer gedoogd binnen het protestantisme, als het maar niet in praktijk werd gebracht. Maar de Nashville-verklaring lijkt aan te sturen op 'terug de kast in'. In de verklaring wordt ook het homohuwelijk afgewezen. "God heeft het huwelijk bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw’," aldus de verklaring. Nog explicieter is artikel 10 waarin staat te lezen dat het zondig is om homoseksualiteit goed te keuren. "Wie deze wel goedkeurt wijkt fundamenteel af van de standvastigheid die van christenen verwacht mag worden en van het getuigenis waartoe zij geroepen zijn." Alle christenen worden dan ook opgeroepen om onderling niet van mening te verschillen en homoseksualiteit ten alle tijden als zondig te bestempelen.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 06-01-2019

Ik heb die verklaring gelezen. "Wij" worden nog net niet van de kerktorens afgeflikkerd, maar voor de rest zijn het gewoon net als de moslims.
Ik was al langer helemaal klaar met religie en nu helemaal.
Wie als homo nog bij een kerk wil horen moet het zelf weten, maar verwacht van mij geen sympathie.
Wat al vaak hier wordt gezegd, religie is HAAT


Willem | 06-01-2019

Ik mag hopen dat de vele christenen die er anders over denken een tegengeluid laten horen! Ja Peter, een flinke groep christenen denkt er echt anders over. Mij lijkt het overigens onbijbels/niet-christelijk en "zondig" (wat een rotwoord overigens!) om te oordelen over wat mensen doen in hun leven. Volgens mij is de bijbel daar duidelijk over.


Peter @ Willem | 06-01-2019

Zoals gezegd, het zal mij een zorg zijn wat er verder uit die hoek gezegd gaat worden. Het boeit me niet wat de bijbel zegt. Ik ben al mijn hele leven niet gelovend en zal dat vooral blijven. Wie bij de clubs wil blijven horen, ze zoeken het maar uit. Voor mij gaat de deur definitief dicht.


Emilius | 06-01-2019

wanneer worden gelovige hetero`s volwassen. om in de grote sprookjesboek te geloven. jammer dat de meeste hetero`s denken dat het hun wereld is en ze perfect zijn. der is niks mis met homoseksueel te zijn puur natuur. ben erg trots dat ik homoseksueel ben. en geloof is haatzaaier, en mensen te hersenspoelen. doe maar normaal dan doe je al gek genoeg.


Tja | 06-01-2019

Als je die uitgenaste inteelt koppen van die dominee's ziet begrijp je dat er niks zinnigs uit kan komen. God zij dank gaan er meer en meer kerken dicht even volhouden nog dit zijn de laatste stuiptrekkingen.


J.D. | 06-01-2019

@Emilius : heel goed gezegd.
Waar halen gelovigen de brutaliteit en hoogmoed (=zonde) vandaan om te denken dat de wereld van hen is.


Oh... | 06-01-2019

Dubbel triest is dat die nederlandse sukkels blijkbaar een amerikaans pamfletje nodig hebben.


Joop | 06-01-2019

Nou, mijn reactie bij het vorige artikel was dus inderdaad zoals het is.


Tja | 06-01-2019

Vrijheid van godsdienst de gronswet uit. Dan wordt het ook gemakkelijker zulke ondertekenaars te vervolgen, net als die gekken die dat anti homo pamflet in Amsterdam verspreidden. Tot die tijd in elk geval die kees van der staaij recht in zijn bek spugen op straat. Want daar raak je niemand bij aan en daar komt al twintig jaar de politie niet meer voor kijken. Dus nog relatief netjes, vergeleken bij door onze rechters als normaal bestempelde scheldwoorden.


Nico | 06-01-2019

G E L O O F = H A A T (Z A A I E N)


tja is een namaa | 06-01-2019

dus zoek een eigen nick


@Kees&Vrienden | 06-01-2019

Beste Kees van der Staaij en vrienden. Ik vrees (ik gebruik dit werkwoord bewust,) dat ik god wat beter ken dan jullie allemaal bij elkaar. Hij zit juist naast me, of ik naast hem. Hoe je zien wilt. Met die verklaring te tekenen hebben jullie zijn zoon gevloekt. Die kwam immers voor iedereen. Behalve voor de hoogmoed van de knakenvangers die voor de tempel stonden. Ik hoef het god niet eens te vragen, ik zie het al aan zijn ogen. Zorg maar dat je in elk geval goed verzekerd bent. Dat je nog wat zilverlingen krijgt van de Nationale Nederlanden of zo. Al zal dat weinig vreugde of verlossing geven, want zeven plagen is appeltje eitje voor god. Zeker als je zijn zoon recht in zijn kruis trapt, terwijl die zelf niks kan doen omdat hij vastgespijkerd hangt (aan dat kruis). Geloof me, dan kun je pappa niet kwaaier krijgen. Dat gaat waarschijnlijk nog generaties door in jullie bloedlijnen.

Overigens is allah ook net binnengekomen. Zat wat mee te lezen, en gelijk een Jack Daniels besteld. In een theekopje natuurlijk, want zijn aanhang. Maar ook van de schrik. Zulke grote zondes maak je zelden mee. Maar allah zei ook gelijk, ja, bij mij werkt dat ook zo. Dat is gewoon vragen om de grootst mogelijke trieste ellende over je eigen kleine leven uitgestort te krijgen. Waar geen lieve hemeltje meer bij zal helpen.

God is er nu ook echt helemaal klaar mee. Er zal geen nieuwe koning van het aards paradijs meer gestuurd worden, voorlopig echt geen echte tweede kerstdag meer komen, midden in de zomer, zolang de as van de laatste hoogmoedige gelovige verwaaid en vergeten is.

En die zonde dragen jullie.

Komt er nog een taakstrafje achteraan (verwaarloosbaar van alle ellende die nog gaat volgen), op de zondag uit laten voeren alstublieft. Die dag is bedoeld voor bezinning en om tot inkeer te komen. Maar zulke lieden kunnen beter hard werken op zulke dagen. Veel zweten. En geen dagelijks brood die dag.

Bedankt voor het voorlopig verkloten van mijn tweede kerstdag, Kees van der Staaij en vrienden. Je hebt je eigen messias in de ballen getrapt. Je verdient wat je nu toekomt. Je hoogmoed zal op je kanis vallen als de daken van sodom en gomorra. Ik hoef er niet eens meer drie keer omheen te lopen. En ik wil het niet zien ook.

Ik blijf liever lekker hier zitten. Naast de grote scheppert. Mijn vriend komt zo van zijn werk. En die ziet Hij ook graag. Nog meer dan mij.


Kees | 06-01-2019

Wederom het bewijs dat je door je geloof in een sprookjesboek mentaal zwaar in de war raakt !


@AndereKees | 06-01-2019

Ja schat, als je met de indianenen zaken wilt doen, dan helpt het om het in het indiaans uit te kunnen leggen.


Ruud | 06-01-2019

God schiep de planeet staat er in de bijbel, welke planeet er zijn er inmiddels 7 andere planeten ontdekt , dus klopt er niets van het idiote sprookjes boek.
Wel een zeer gevaarlijk zooitje, want die bijbel troep gaat zich dadelijk verenigen met die moslim zooi, in 1939 waren het ook de christenen die de holocaust hebben ontwikkeld en uitgevoerd en we weten waar dat toe geleid heeft.

6 miljoen vergast en afgeschoten door christelijk tuig !,


@Ruud | 06-01-2019

Tel er nog maar wat miljoentjes bij als je niet enkel de shoa wilt aanhalen. Dik 20 miljoen russen legden het loodje. En dan de japanners nog. Dat waren toch geen grrrristenen, maar die hebben er ook lustig op los gehakt. Toen.


@Ruud | 06-01-2019

Die Jappen moesten het ook maar doen met wat ze in de kranten lazen en in de bioscoop zagen. Maar die dachten echt dat als ze zichzelf voor de vijanden van de keizer opofferden, dat ze dan eerst in een mooie hemel kwamen, en daarna terug op deze planeet met drie Sony kleuren TV's en een lief hondje in de tuin.

Hewel artikel 1 van de grondwet is fout. Dat maakt mooie beloften aan de zwakkeren. Waar vervolgens vaak niks mee gedaan wordt. Het zou ideologie├źn die anderen uitsluiten juist moeten afkeuren. Dan hoef je ook al die zwakke minderheden niet meer te noemen. Religies, of anderszins wij zijn beter bewegingen. Want daardoor vallen de dooien.

Vergeleken met wat de jappen toen deden zijn echt al die moslim terroristen totale amateurs. Maar (op de walvissen na) ze gaan het ook nooit meer doen.

Onze wet moet niet proberen te beschermen wat ze zelf vervolgens niet kan nakomen (homo's prima voorbeeld). Onze wet moet uitsluiten wat gevaarlijk is. Ideologi├źn en religies. Alles wat in heilig bloed of genen denkt. Het zou in elk geval de wet een stuk leesbaarder maken. En wat je van de staat mag verwachten, ook helderder.


lol | 07-01-2019

Got got watt een opwinding, hebben jullie de afgelopen jaren onder een steen gewoond. Heel die kliek uit de bijbelbelt hebben nooit gezegd dat homo's enzo prima waren. En nu beginnen al die nichten opeens te janken omdat ze hardop zeggen dat ze ons niet moeten, niks nieuws onder de zon wisten we allang en geef die elend verder geen platform .


@lol | 07-01-2019

Respect moet van twee kanten komen. Anders is het liegen.


@lol | 07-01-2019

Ik zie die foto van (geloof ik) Rutte en Pechthold nog, hand in hand over het binnenhof, na dat incident met die betonschaar. Dat was ook liegen.


@lol | 07-01-2019

Ik hoor nog de toespraak van femke. Over een compleet gemolesteerde travestiet. En het traantje wat ze aan het eind wegpinkte voor zichzelf. Dat was ook liegen.


@lol | 07-01-2019

Ik lees terug dat er een geweldige nieuwe COC voorzitster is. Die het met alles doet. Mannen vrouwen, het maakt niet uit. Een frisse wind erdoor. Daarna hoor je er niks meer van. Dat is ook liegen.


@lol | 07-01-2019

Ik lees nu dat zelfs kamerleden vrolijk facistische reli-haat-petities lopen te ondertekenen. Tegen homo's.

Dan moet er toch eens iemand zijn bek open gaan doen. Of niettan. En met respect is vers 2!


Chiel | 07-01-2019

Ik zou graag aangifte willen doen vanwege discriminiatie, heeft dat zin?


Willem@Lol | 07-01-2019

Got got watt een opwinding, hebben jullie de afgelopen jaren onder een steen gewoond. Heel die kliek uit de bijbelbelt hebben nooit gezegd dat homo's enzo prima waren. En nu beginnen al die nichten opeens te janken omdat ze hardop zeggen dat ze ons niet moeten, niks nieuws onder de zon wisten we allang en geef die elend verder geen platform .


Helemaal met jou eens, onder welke steen lagen jullie nichten al die jaren, Oh ja half naakt op de Grachtentochten varen z.g.n. voor de emancipatie doeleinden, terwijl er nog eens 1 miljoen moslims Nederland zijn bijgekomen met 5 kinderen de familie welke ook geïndoctrineerd worden met homohaat.

Voeg daar bij de Chjristenen belt welke dadelijk hand in hand gaan lopen ala Parijs tegen de hjomo rechten, waar waren jullie nichten kindjes, dansje dansje doen in de disco en maar verder slapen want de emancipatie was al voor ons gedaan door de oudere generatie. Lui Lui , emancipatie moet je bewaken omdat er steeds aan je rechten geknabbeld word. Slaap Slaap maar lekker door.

En aan alle nichten die nu pas onder hun steen vandaan kruipen, klaag die schoften van de CU dan aan, hebben er al een paar gedaan.


Henk | 07-01-2019

7 jaar geleden zijn mijn man en ik getrouwd in de Protestantse Kerk , ons huwelijk is Ingezegend, wij hebben voortijd uitgebreid gesprek met onze dominee gehad en zij had van de Kerkeraad alle toestemming om mee te werken aan onze Huwelijks inzegening. Iedereen vond het goed geen enkele tegenstand, nu 7 jaar later wordt er de Nasville verklaring getekend door veel Prostestantse Dominees en door een politicus Dhr. van der Staaij. Dit doet ons wel zo pijn in het hart, het voelt bij mij als een dolk steek in het hart van ons 2 . Hopelijk zijn niet alle dominee's uit de PKN het er mee eens wat hier gebeurd , maar krijg een erg onbehaagelijk gevoel bij wat hier is gebeurd, ben diep bedroefd.


jelte | 07-01-2019

Bijbel een gevaarlijk kookboek in handen van mafkezen die niet kunnen lezen en denk of koken behalve stinkende recepten die niet zijn te vreten


aan HEnk | 07-01-2019

aan henk. natuurlijk zijn niet alle PKN dominees er mee eens.
Het is een selecte groep.


aan RUUD | 07-01-2019

aan RUUD je doet aardig aan geschiedvervalsing.


aan HENK | 07-01-2019

de PKN heeft het document onverantwoord genoemd. Het pamflet is geen verklaring van de PKN.


Peter @ Henk | 07-01-2019

Waarom blijven geloven in instituten die jou en je man blijven afwijzen om wie je bent. Ik begrijp dat niet


No Religie | 07-01-2019

Het wordt tijd voor een ARP partij ,anti religie partij,want niet gelovigen zijn niet vertegenwoordigd in de Tweede kamer,terwijl onze bevolking meer dan vijftig procent niet religieus is.Religie en politiek zou gescheiden moeten zijn ,helaas is dat heel anders ,er zitten religieuze nasi,s in de regeringsbanken.


kl | 07-01-2019

als er een deel van een groep zo denkt is niet de hele groep zo.
algemeniseringen zijn gevaarlijk. Dat document is ook gevaarlijk maar omgekeerd ook. Net doen alsof iedere christen hier mee eens zou zijn.

over politiek gesproken......het CDA voorzitter heeft al afstand genomen van het document.
En ook de CU christenunie heeft niet getekent.
Het zijn honderden dominees, prominenten waaronder SGPleider heeft getekent. Maar velen ook niet.
En vele zijn ook er niet mee eens. Het laatste woord binnen de protestantse kerken in nederland is hier zeker nog niet over gezegd.


No Religie | 07-01-2019

Zeker niet alle Duitsers waren Nasi,s ,maar toch, kijk wat er kan gebeuren.


Henk | 07-01-2019

Peter @ Henk
de Kerk hier wijst ons niet af, nee ze staan juist naast ons , dat heb is ons vandaag ook verteld door onze Predikant, dat is te lezen in mijn stukje, geloven doe ik ook niet in het instituut maar geloof wel in een God die goed is, wat zijn aardse medewerkers er van bakken en verprutsen kunnen we onze lieve heer niet voor verantwoordelijk stellen toch !


WillenJ | 07-01-2019

Extreme christenen zijn net zo gevaarlijk als Extreme moslims en moeten ook als dusdanig behandeld worden omdat ze hun geloof opdringen aan seculaire Nederlanders die niet van hun geloofs waanzin gediend zijn.
Deze geloofs idioten ontnemen de vrijheid een andere inwoner zich te ontplooien en te leven naar haar of zijn eigen identiteit. Men heeft het recht niet mensen te dwingen in hun geloofs waanzin welke hun als zijnde normaal beschouwen, dus bespaar ons deze opdringerigheid van hun geloofs waanzin.
De halve planeet staat in lichte laaien door geloofs oorlogen , en die griezels vluchten van land naar land dus ook Europa hier naar toe om hier de boel in brand te steken. Geloof is een priv├ę zaak welke men binnen de kerk cq moskee├źn dient te beleven, en de maatschappij hiervan te vrijwaren. En dit geld dus ook voor onzen eigen inwoners welke besmet zijn met hun ziekelijke geloofs waanzin.


Willem | 07-01-2019

@Ruud.
Je hebt helemaal gelijk, het waren overduidelijk Duitse christenen welke de joden als een gevaar zagen van hun cultuur en geloof, en de joden als moordenaar van Christus zagen. Daarom sloeg de vlam in de pan, en in Nederland hielpen de Nederlandse christenen mee de joden te laten afvoeren, de katholieken waren het ergst en hielpen de nazi's kopstukken te ontsnappen naar Zuid Amerika.
De spaanse kerk wil zelf nu het lijk van Franco beveiligen , de grootste nazi ooit


Fijn | 07-01-2019

Die Kees van de Staaij hoort zijn spreekrecht te houden in de Kamer. Want daar is hij voor gekozen. Hij vertegenwoodigt daarmee het nieuwe reli-fascime en dat is belangrijk voor een functionerende democratie. Maar zijn stemrecht zou hem afgenomen moeten worden. Wegens, nah ja, eigenlijk een paar flinke stappen misdadiger dan die hele minder-minder-minder toespraak van die Limburger met dat sigarenbandjeskapsel.

Zet die van der Staaij maar koud in het parlement. Prima voorbeeld ook voor immigranten dat vrijheden van meningsuiting en godsdient hier ook zo hun grenzen kennen. Pak zijn stemrecht maar af als parlementarier.


aan willem | 07-01-2019

nazi ideologie werd meerdere malen veroordeeld door diverse kerkleiders reeds in de jaren 30 en ook tijdens WOII.
Dus zit geen nonsens te vertellen.
Het was geen christelijke ideologie.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Mit_brennender_Sorge


Erger! | 07-01-2019

Ik heb Wilders, met al zijn perfide teksten, nog niet horen zeggen dat als je een paar moslims kent, lief en aardig vindt, dat je dan ook al zondig bent en naar de hel gaat. Ik heb Wilders niet horen zeggen dat moslim zijn een afwijking is die genezen kan worden. Die van der Staaij is nog een paar graadjes fouter. Die is zijn wachtgeld nog niet waard als mens.


@ aan willem | 07-01-2019

Die kerk? Die heild toen de theorie nog aan dat het de joden waren die jezus verraden hadden. Met andere woorden, wij zeker niet. Dat was koren op de molen van de moffen. En geen katholiek die ineens de gruwel van zijn eigen domme gedachte toegaf. Zelfs de paus niet. Dat was gewoon ik zag twee beren broodjes smeren. En loopt er nog een geil misdienaartje rond. En de eigen bankrekingen veilig stellen natuurlijk. Al die joden was maar jammer dan. Verkeerd gelezen.


Grondwet! | 07-01-2019

Vrijheid van religie uit de grondwet. Nu. Dat is ook een stuk gemakkelijker werken voor het OM.


JAN | 07-01-2019

De hervormde smeerlappen zitten hier zelf onze site te bevuilen. Ze willen hun eigen vuiligheid niet horen maar willen wel hun eigen vuiligheid overduidelijk via de tweede kamer naar buiten brengen.
Duitsland is een zeer christelijk land waar de nazi machine goed geolied was beste anonieme inzender, dus probeer je smerigheid elders, de roomse kerk vond het prachtig en de Paus hielp mee. Maar Duitsland is het meest christelijk en de grootte nazi kopstukken waren vanuit huis uit zeer christelijk en kerks, maar hadden geen moeite mensen naar de kampen af te voeren om vergast te worden.

christelijk breek mij de bek niet open, christelijk.


Wist je? | 07-01-2019

Wist je dat je Jezus gewoon in je reet kunt steken en dat daar niks zondig aan is? Zolang hij het ook leuk vindt natuurlijk. Anders wordt het slordig.

Ik hoop dat ze bij dat reformatorisch dagblad ook inmiddels flink hyperventilerend achter die bureautjes zitten en geen zin meer recht kunnen schrijven. Met die zoenposter met dat kruis erdoor in die oplage. Een kruis nog wel!!!!!

Weg met die bijzondere rechten en vrijheden voor gelovigen!


@ alle klagers h | 07-01-2019

Ik begrijp geen moer van jullie geklaag over een mening: het manifest vindt iets en ik kan er niets in vinden dat aanzet tot haat! Wat veel en veel erger is, is dat een andere mening dan die van jullie niet is toegestaan! Religie is de grote boosdoener en soms ook terecht, maar als dit uit de islam zou zijn gekomen (en dat is niet ondenkbaar) dan hoor en zie ik lang niet zoveel ophef. En als je denkt dat homo-zijn in NL is geaccepteerd dan een kleine eye-opener: het wordt hooguit getolereerd, en de politiek (vooral D66) doet daar hard aan mee. Onlangs op de website van AT5 gezien: GroenLinks Amsterdam wil een onderzoek gaan doen het draagvlak van CanalPride. Maw, dit moet worden afgeschaft... Lees eerst eens iets voordat je elkaar nablert...


@ @ alle klagers | 07-01-2019

Dit is geen mening. Het is een collectieve poging om aan te zetten tot haat. Niet enkel degenen die ze haten, maar ook diens familie en vrienden. Het is ophitsing. Het is bijna een oproep tot geweld, maar zeker een dwangbevel tot volledige sociale uitsluiting. Ondertekend door publieke figuren ook. Het is een vorm van terrorisme zelfs. Mening? Pfffrrrrt. Lees es een boek of zo. Als je geen moer begrijpt, dan moet je vragen stellen en niet roepen. It Is That Simple.


haa | 07-01-2019

Hier wordt bijna net zoveel haat uitgekraamd dan in het manifest. Het religieus analfabetisme is van een ongelofelijke botheid. Zelfs de schrijver laat zijn onkunde blijken. Bah


@haa | 07-01-2019

Respect is a two way street. Wie haat zaait kan van mij de tiefus, de tering, de vliegende cholera en de open TBC krijgen. En dat is dan nog beleefd teruggezegd. Dat is geen haat. Enkel gepaste beleefdheid terug. Verder zal het me echt een zorg zijn wat er van ze terecht komt. Of tot welke inzichten ze nog komen. Ik ben beleefd terug geweest en klaar.


@ @haa | 07-01-2019

Als respect een 2 way street is, dan zit jij in een dead end... zo ongelovelijk disrespectvol reageer jij!
Er wordt geen haat gezaaid.


No Religie | 08-01-2019

Vrijheid van religie bestaat niet,je wordt er als kind mee gehersenspoeld en heb je geen keuze,zo waarom zou religie vrijheid hebben als het daar zelf niet in geloofd.


Parkeren | 08-01-2019

Ik denk dat die SGP'ers (en die ene van Christen Unie ook) het gewoon doen om overal gratis op invalide parkeerplaatsen te kunnen parkeren. Want geestelijk invalide is ook invalide. Dus die hoor je uit je kristelijk mededogen dan ook zo een parkeerkaart te geven.


@@@haa | 08-01-2019

Heb je mij respectloos zien posten over kutten of mongolen dan?

Ik probeer het netjes te houden.


Arm der wet | 09-01-2019

Ik zeg: vrijheid van religie met onmiddellijke ingang uit de grondwet en tevens een verbod op de verkoop en verspreiding van de bijbel, in welke vorm dan ook, want aanzetting en verspreiding van haatzaaierij en geweld. Orthodoxe kerken behandelen als criminele organisatie's. Bij herhaaldelijke overtreding van verspreiding van het inmiddels verboden gedachtengoed, streng handhaven, onmiddellijk sluiten, en onder curatele stellen met fikse dwangsommen. En des noods met gevangenisstraf en verplichte heropvoeding!


Joop | 12-01-2019

Staat een mooi stuk over in De Elsevier met vele reacties , dat de homo's wel streng hervormden durven aan te vallen, maar niet de grote groep moslims welke veel ergere dingen hebben gezegd en geschreven en nog steeds schrijven met citaten uit hun Mein Kampf.


@Joop | 12-01-2019

Je spemt. En je hept vergete krieties te lezen.


@23.06 | 13-01-2019

@23.06 Ga jij in godsnaam naar de lagere school terug, je kunt niet eens Nederlands taal schrijven of hebt teveel drugs ingenomen.


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de verkiezingen voor het Europees parlement, vriendschap en FvD | klik hier

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over het Eurovisie Songfestival. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Gay op TV

16:50 | Neighbours

18:15 | SpangaS

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven