Celstraf na 'promoten' homoseksualiteit

21-01-2019 | Een Egyptische televisiepresentator heeft een jaar gevangenisstraf gekregen voor het interviewen van een homoseksuele man. Mohamed al-Gheiti, presentator bij tv-zender LTC en opvallend genoeg zelf bekend door zijn antihomo-uitspraken, is schuldig bevonden aan het promoten van homoseksualiteit en minachting van religie. Al-Gheiti moet ook een boete van 3000 Egyptische pond (ca. 130 euro) betalen en zal ook na zijn vrijlating over een jaar nog geruime tijd in de gaten worden gehouden door de politie.

In augustus vorig jaar interviewde de homofobe al-Gheiti (foto) een homoseksuele man over zijn baan als (homo)sekswerker en over homoseksualiteit in het algemeen. Het gezicht van de man was onherkenbaar gemaakt om zijn anonimiteit te waarborgen. De Egyptische raad voor de media legde na het interview tv-zender LTC een zendverbod op voor 2 weken vanwege het overtreden van de 'professionele televisie regulering'. Volgens de mediaraad heeft de zender zich schuldig gemaakt aan het overtreden van "het verbod om homoseksuelen op televisie te laten zien en het promoten van hun levensstijl".

De afgelopen jaren is het leven voor homoseksuelen in Egypte er niet beter op geworden. Officieel is homoseksualiteit niet verboden in het Afrikaanse land maar steeds vaker worden (vermeende) homoseksuelen opgepakt en veroordeeld voor 'seksueel immoreel gedrag'.

Deel dit artikel:  

Reacties:

groetjes | 21-01-2019

en dat land word toch gesteund door de EU?

hier maken we ons druk om een sgp en een refo pamflet over sexregels.
die totaal geen wettelijk macht hebben.......

gaat men protestreren tegen Egypte? Word de ambasade teruggeroepen?
Komen er economische sancties......?
Nee allemaal niet aan de orde.

https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2017/10/31/geloofsbrieven-ambassadeurs-el-salvador-en-egypte


Nico | 21-01-2019

G E L O O F = H A A T


Kees | 21-01-2019

Lekker op vakantie blijven gaan naar dat pleurisland !


Samira | 21-01-2019

Dit volk is niet goed smik, natuurlijk, maar, vind het wƩl erg grappig dat uitgerekend een homophoob de bak in moet. Hoop dat hij nog vaak in zijn kont geneukt wordt door een paar grote Abdullas.


@groetjes | 21-01-2019

Die mentaliteit bestaat hier ook nog. Met die Nashville verklaring die door een paar honderd getekend is. Met alle vrije toegang tot informatie die we tegenwoordig hebben. En alle gelegenheid om zich ook ergens eens echt in te verdiepen.

Er zit een spetter ketchup op onze vlag. En weet je wat dan dom is? Wrijven.


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Gay Woordenboek Quiz

Taal is een wonderlijk ding. En zeker 'onze eigen homotaal' kent een aantal vreemde woorden en begrippen. Doe nu de Gay Woordenboek Quiz en test je 'homowoordenschat'!

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over homoseksualiteit in Azië. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de Nashville-verklaring en de extremisten die hem ondertekenden. | klik hier

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Cameron Hawthorne (zanger)

| Ryan Sampson (acteur)

| Ben Platt (zanger)

| Matt Pacifici (ex-voetballer)

| Anthony Bowens (worstelaar)

| Jake Borelli (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

GaySite.nl Onderzoek

Slik jij PrEP?

Ja

Nee

Wat is dat?

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven