Bekende 'homogenezer' toch zelf homo

24-01-2019 | Een Amerikaanse, zeer bekende en vooraanstaande 'homogenezer' heeft besloten zijn homoseksuele geaardheid toch te omarmen en het genezen van homo's achter zich te laten. David Matheson (foto) is lid van de 'Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen', beter bekend als de Mormoonse kerk. Hij was de afgelopen jaren zeer actief in een organisatie die claimt homo's te kunnen 'genezen'. De ommekeer van Matheson werd bekend gemaakt via de gesloten Facebookgroep van Journey into Manhood, de organisatie die zich richt op het genezen van homoseksuelen. "David heeft gezegd dat het celibataire, alleenstaande leven niet meer voldoende is voor hem en dat hij op zoek gaat naar een mannelijke partner," aldus het bericht op Facebook.

Homo-organisatie Truth Wins Out, vechter tegen homogenezing, heeft met Matheson contact opgenomen voor nadere uitleg. In een verklaring laat Matheson weten zich niet te zullen verontschuldigen voor zijn eerdere werk en dat hij trouw zal blijven aan de Mormoonse kerk. "Mijn tijd in een heteroseksueel huwelijk en als ex-homo was eerlijk en oprecht en als een zegening. Ik kijk met blijdschap en dankbaarheid op die periode terug. Maar ik groeide niet verder en voelde dat ik langzaam stierf," aldus Matheson. In een reactie laat Truth Wins Out voorman Wayne Besen weten: "Als conversietherapie al niet werkt voor een auteur als Matheson, dan is het wel heel naïef om te denken dat het wel zou werken voor mensen die dat soort boeken lezen." Hij vervolgt: "Conversietherapie maakt gebruik van schuldgevoelens en schaamte om wanhopige en kwetsbare mensen ervan te overtuigen afstand te doen van hun menselijkheid. Het feit dat Matheson nu zelf weer uit de kast komt is het nieuwste bewijs dat conversietherapie fraude is."

Matheson is mede-verantwoordelijk voor de oprichting van de homogenezingsorganisatie Journey into Manhood. Hij schreef het 'ex-gay'-boek 'Becoming a Whole Man', het handboek voor de homogenezingstherapie. Matheson is tevens co-auteur van het boek 'Holistic Therapy: A Comprehensive, Clinical Approach to the Treatment of SSA (same sex attraction- red.)', waarin beschreven staat dat homoseksualiteit een psychische stoornis is. Hij schreef dit boek samen met Norman Goldwasser, een beroemd pleitbezorger van de conversietherapie.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Joop | 25-01-2019

Het is de zoveelste in de rij van mensen die eerst anderen onder druk zetten, levens kapot maken, en dan toch uiteindelijk zeggen dat het allemaal dikke nep is wat ze doen. Weer een bewijs, weer levens kapot gemaakt, wie wordt de volgende? Het is niet nodig mensen, leef gewoon je eigen leven, laat anderen ook hun eigen leven leiden. Er is toch wel iets meer, zelfs als christen, om voor te leven dan dat eeuwige gezeik om over homo's te willen genezen.


@Matheson | 25-01-2019

Als je enkel een man zoekt omdat er dan toch iemand moet bukken als je zin hebt. En er enkel achter bent dat dat toch een man moet zijn. Dan blijf je gewoon dezelfde smeerlap. Die nog steeds niet weet wat liefde is. En zeg je nog steeds dat homo's objecten zijn. In plaats van mensen. Ga eens daten met Emile Ratelband. Wie weet klikt het.


doc @@matheson | 31-01-2019

misschien bukt hij wel?


doc @@matheson | 31-01-2019

wat is er mis met het zien dat het objecten zijn?
hoezo is hij dan een smeerlap?
wat is echte liefde volgens jou?


Reageer

Naam:
Reactie:

Songfestival Quiz

Het Eurovisie Songfestival staat weer voor de deur. Hoe Duncan Laurence het gaat doen is nog onbekend, maar wat weet jij nog van het Songfestival van alle andere jaren? Doe nu de GaySite.nl Songfestival Quiz. Klik hier!

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over de serie Pose; homo-zijn in New York in de jaren 80 van de vorige eeuw. | klik hier

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:05 | Bones

20:10 | Thuis

20:30 | Grey's Anatomy

20:30 | Eastenders

21:00 | Holby City

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Connor Jessup (acteur)

| Daniel Howell (youtuber)

| Andy Brennan (voetballer)

| Tyler Blackburn (acteur)

| Shiho Shimoyamada (voetballer)

| Cameron Hawthorne (zanger)

Volg GaySite.nl ook via

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven