VS heeft eerste openlijk homoseksuele gouverneur

07-11-2018 | Voor het eerst in de geschiedenis van de Verenigde Staten is een openlijk homoseksuele politicus gekozen als gouverneur. De Democraat Jared Polis won tijdens de tussentijdse verkiezingen het gouverneurschap in de staat Colorado van zijn tegenkandidaat, de Republikein Walker Stapleton.

Jared Polis is al sinds 2009 lid van het congres en heeft een geschat vermogen van 400 miljoen dollar. Zijn vermogen verdiende hij met diverse bedrijven waaronder de zeer succesvolle online bloemist ProFlowers.com. Hij ondersteunt diverse homo-organisaties financieel en ook komt hij op voor de rechten van lhbt's in de VS maar ook daarbuiten. Hij lobbyde fanatiek voor de openstelling van het huwelijk voor homoparen en voor de afschaffing van de zogenoemde Don't Ask, Don't Tell-regel die homoseksuelen in het leger verbood openlijk uit te komen voor hun geaardheid. Ook kwam hij in het recente verleden op voor de lhbt-gemeenschap in Irak en Honduras nadat daar bleek dat hun rechten werden geschonden.

Ondanks dat de 43-jarige Jared Polis (foto) een publiek figuur is en een bekende persoonlijkheid in de VS is weinig over zijn privéleven bekend. Hij maakt geen geheim van zijn geaardheid maar verschijnt ook zelden samen met zijn man Marlon Reis in de publiciteit. Ook over de twee kinderen die het stel samen opvoedt is weinig bekend.

Deel dit artikel:  

Reacties:

Geweldig | 07-11-2018

Dat is geweldig voor LGBT gemeenschap in VS!


Joop | 07-11-2018

Een lichtpunt in Trump periode. Het boeit toch verder ook niet of hij kinderen heeft of niet, of hij een relatie heeft of niet. Wat hij doet en voor elkaar krijgt, dat boeit.
Laat deze man doorstromen naar het presidentschap, zo'n waardeloze schreeuwlelijk als Trump moet je toch niet willen als leider in de wereld.


BertJan | 07-11-2018

En goddank heeft ie Drumps paddenstoeltje niet gepepen, hij won eerlijk. Super!
Fair and square. Allez, fair and gay.


Christen&Dom | 08-11-2018

1 zwaluw maakt nog geen zomer,maar 't begin is er. Dergelijke functies spelen 'n cruciale rol in de acceptatie van andere vormen van samenleven dan m/v. Mensen beslissen namens zichzelf en willen niet langer "beslist" worden door of namens 'n (buiten)aards, kunstmatig gecreŽerd Opperwezen. Exit Christendom, Paus et al. Carpe diem (Pluk de dag) met wie jij verkiest.


Reageer

Naam:
Reactie:

De wereld en zo

De nieuwe column van AKO gaat over single zijn versus een relatie hebben. Klik hier voor zijn nieuwste bijdrage.

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

De Roze Polder

Lees nu de nieuwe column van Jos over Matthew Shepard, de jonge Amerikaan die door een hate crime om het leven kwam. | klik hier

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Woorden en Daden

De nieuwe column door Dennis de Jong. Lees hier zijn nieuwe bijdrage over de de noodzaak van Coming Out Day.

Recent uit de kast!

| Jake Borelli (acteur)

| Lucas Fischer (ex-turnkampioen)

| Bert & Ernie (poppenstel)

| Abrahm DeVine (zwemmer)

| Tadd Fujikawa (golfer)

| Garrett Clayton (acteur)

Volg GaySite.nl ook via

De GaydarTest

Beschik jij over een zogenaamde 'gaydar'? Doe deze Gaydar FunTest en je komt er snel achter!

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven