Vrijdag start 'How to be Gay'

21-11-2018 | Vanaf vrijdag 23 november is op NPO2 het programma 'How to be Gay' te zien. In zes afleveringen probeert Margriet van der Linden antwoord te vinden op de vraag hoe het is om homoseksueel te zijn. Zij reisde onder meer naar Amerika, Groot-Brittannië, Zwitserland, China, Rusland, Nederland en Libanon. Deze landen zijn gekozen op basis van thema's. In China bijvoorbeeld voelen kinderen een sterke verantwoordelijkheid voor hun ouders en het voortzetten van de familie. In Rusland gaat het over veiligheid en in Libanon over de invloed van religie die een cultuur van zwijgen domineert, maar waar mensen desondanks een weg voor zichzelf vinden. Haar zoektocht leidt tot een reeks bijzondere en intieme ontmoetingen met mensen die vertellen over hun geaardheid.

'How to be Gay' is een persoonlijke serie en idee van Margriet van der Linden: "Van alle vragen die mensen stellen over wie je bent, de aannames en ideeën die daarover kunnen bestaan, wordt de meest voor de hand liggende bijna nooit gesteld: hoe is het eigenlijk om homoseksueel te zijn? Met die vraag ben ik de wereld over gegaan. En het antwoord op die vraag ontroerde me meer dan ik voor mogelijk heb kunnen houden."

In de eerste aflevering is Margriet in China, waar homoseksualiteit een groot taboe is en volgens veel Chinezen niet eens bestaat. Tijdens een cruise komt een aantal mensen tot grote ontsteltenis van hun ouders uit de kast. Eén moeder heeft hier zichtbaar veel moeite mee en zondert zich af. Heel voorzichtig probeert Margriet contact met haar te leggen en dit leidt tot een kwetsbaar gesprek. En ook Margriets vertaler blijkt er een dubbelleven op na te houden.

Na het maken van de serie is Van der Linden hoopvol gestemd over de emancipatie, maar niet hoopvoller, omdat haar duidelijk is geworden dat 'wij' kwetsbaar zijn. "Simpelweg omdat we met minder zijn en wereldwijd afhankelijk zijn van de gunsten van de meerderheid. Als de meerderheid – niet zelden onder invloed van religie, politiek, de economische situatie – ergens voelt dat zij in het gedrang is, dan worden o.a. minderheden de focus van onbehagen. Van die kwetsbare positie ben ik me bewuster geworden."

'How to be Gay' is vanaf vrijdag 23 november om 21.05 uur bij KRO-NCRV te zien op NPO 2.

Gerelateerde link:
| Gay op TV

Deel dit artikel:  

Reacties:

Peter | 21-11-2018

Zo.. die heeft voor zichzelf een aardig wereldreisje versierd op kosten van de belastingbetaler.


Benieuwd | 22-11-2018

Ik ben benieuwd of deze linkse dame de problemen in ons eigen land gaat bekijken met het binnenhalen van de moslims of gaat ze het gayvriendelijke Israƫl weer proberen zwart te maken


Ben niet benieuw | 23-11-2018

'Benieuwd' is een ziekerd... homofobie bestaat ook onder de blanke Nederlanders. Ik heb het aan den lijve meegemaakt. Het is een ziekte waar oor geen enkele huidskleur of nationaliteit immum is, net zoals dat jou ziekmakend rassisme onder elke huidskleur voorkomt. Homofobie is dus niet zomaal geĆÆmporteerd geworden door moslems of Russen of Afrikanen, of door links of rechts. Ken ook onder beide politieke richtingen sexisme, rassisme, antisemitisme en homofobie. Sterker nog: doordat de focus bij moslems ligt, kunnen de blanke Nederlandse homofoben ongestraft en onzichtbaar met hun smerigheid verder gaan. Heb je daar wel eens over na gedacht? Betwijfel het. Want, om zelfkritisischnte zijn heb je een bepaalde mate van intelligentie nodig. En, daar blijkt het bij jou nogaal aan te ontbreken.


No Religie | 23-11-2018

Gelukkig hebben we hier ook veel moslimfobie er moet toch een beetje tegengewicht zijn.


De Rechtstaat | 25-11-2018

Weer 30 % van de reacties verwijderd. Weet gaysite wel dat er bedrijven door de rechter bestraft zijn om minder.


Reactie op ben n | 30-11-2018

Best veel taalfoutenin je reactie ..


Reageer

Naam:
Reactie:

HomoHoreca

Welke Nederlandse stad ga jij binnenkort bezoeken? Kijk hier of daar ook nog leuke homohoreca aanwezig is. Veel plezier!

Homoscoop

Ben jij ook zo benieuwd wat de komende week allemaal voor jou in petto heeft? Wie weet geeft je Homoscoop meer duidelijkheid... Klik hier!

Gay op TV

15:40 | Will & Grace

16:50 | Neighbours

19:00 | Anger Management

20:00 | Goede Tijden Slechte Tijden

20:10 | Thuis

20:30 | Modern Family

20:30 | Chateau Meiland

21:00 | Eastenders

00:00 | MVS

Op vakantie met Grindr

Niet alle landen in de wereld zijn zo open en vrij als Nederland. Lees hier 3 handige tips voor veilig Grindr-gebruik in binnen- en buitenland.

Gay Woordenboek

Altijd al willen weten wat 'Matispel' betekent of waar de letters 'MSM' voor staan? De antwoorden vind je in het Gay Woordenboek. Klik hier!

Recent uit de kast!

| Dotan (zanger)

| Diplo (DJ)

| Julianne Hough (actrice)

| Juan Pablo Di Pace (acteur)

| Lil Nas X (rapper)

| Willow Smith (dochter van)

Volg GaySite.nl ook via

Gay Vlaggen

De LGBTQASP-gemeenschap heeft vrijwel ook allemaal een eigen vlag. Daarnaast bestaat er ook nog een 'ponyvlag'. Wil je weten hoe die er uit ziet en wat dat betekent? Klik hier.

Nu online

| Toon alles

GaySite.nl | E-Zine

Abonneer je nu op het GaySite.nl E-Zine. Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

     inschrijven    uitschrijven